[Săptămâna Nivea] Îngrijirea părului

6
2046

În portofoliul Nivea se află și produse pentru îngrijirea părului și trebuie să vă spun că după ce ani de zile am renunțat la folosirea spumei de păr pentru că până și mărcile profesionale îmi provocau mătreață, de când s-a lansat gama Mega Strong spuma de păr a intrat din nou în arsenalul meu pentru păr.

Am părul creț, așa că am nevoie de produse de styling care să mă ajute să-mi păstrez cârlionții. De multe ori devine o provocare să-mi mențin părul ondulat sau creț în cote optime. Unde cote optime înseamnă fără fire răzlețe și șuvițe îndreptate. Pentru că se mai întâmplă, mai ales în timpul somnului sau sub căciulă ca anumite zone să se îndrepte și să capete o formă ce nu se mai aseamănă cu restul părului. Vara scap ușor de chinul aranjatului. După spălare aplic uleiul de îngrijire (nicio spălare fără ulei de păr, crezul meu!) și apoi un strop de spumă și-s gata de plecare. La temperaturi ridicate părul se usucă repede și spuma mă ajută să-l păstrez cârlionțat natural. Și ce-mi place spuma la Mega Strong este că păstrează forma dată la uscare fără să facă părul lipicios sau scorțos.

Saptamana Nivea - styling Nivea Mega Strong

Desigur, cu o singură condiție – să nu fie în exces. Orice fel de produs aplicat în exces pe păr îngreunează și îngrașă excesiv părul. Până să am un uscător de păr cu difuzor (e de la Rowenta și-l ador!) am folosit spuma și pentru netezire, cu peria rotativă. Mă ajută să-mi păstrez părul neted, fără frizz, și în forma pe care am dat-o la uscare.Uscat cu difuzorul cu puțină spumă, cât să-și păstreze forma, este absolut perfectă spuma. Ah, și să nu uit, include protecție la căldură, așa că este sigură de folosit cu uscătorul.

Și la fel, fără să-mi simt părul îngreunat, fără să-i dea efect de gras. Iar când umezeala depășește cotele acceptate de părul meu folosesc și-un strop de fixativ, deși nu sunt mare fană a fixativelor. Îmi place ca părul să-și păstreze flexibilitatea, nu să rămână „țeapăn” de parcă a înghețat așa. Fixativul Mega Strong îmi oferă asta, deși este destinat fixării puternice.

Am încredere în produsele Nivea de styling, iar dacă fixarea puternică nu este chiar ceea ce vă doriți aveți la dispoziție și gamele Diamond Gloss, Diamond Volume, Volume Sensation, cu grade mai mici de fixare.

Nivea Styling - Diamond Gloss - Volume Sensation

Pe partea de îngrijire a părului am început să folosesc produsele reformulate Nivea Repair & Targeted Hair. V-am povestit ce înseamnă reformularea AICI. Părul creț și ondulat natural are un mare dezavantaj – este mai uscat și se deshidratează foarte repede. Tocmai de aceea produsele hidratante și de reparare sunt cele spre care mă îndrept în general. Gama nouă Repair conține ulei de macadamia și Eucerit pentru a preveni ruperea și a proteja împotriva degradării. Iar pe timp de iarnă chiar fac uz intens de aparate cu aer cald, pentru că nu pot ieși afară cu părul nici măcar umed.

Nivea Hair Care Repair & Targeted Hair - sampon si balsam

Mi-au plăcut primele folosiri  (șampon și balsam) și mi se pare că diferențele dintre șampoanele și balsamurile de larg consum și cele profesionale încep ușor-ușor să se șteargă. Șamponul îmi lasă părul foarte ușor de descurcat, aproape că nu am nevoie de balsam. Iar balsamul îmi aduce părul în punctul în care îl vreau – hidratat, fără senzație de uscare, ușor de coafat. Și asta o simt pentru că de fiecare dată când îmi trec mâna prin păr și-l prind între degete nu aud foșnetul acela specific, de „uscat”. Cred că știți despre ce vorbesc.

Mi-ar fi plăcut ca Nivea să aibă și măști și tratamente de păr în gama Hair Care, dar cine știe, poate 2016 vine cu surprize pe partea asta.

Un alt lucru care îmi place la Nivea Repair & Targeted Hair este faptul că nu-mi îngreunează părul. Produsele pentru păr degradat au tendința de a fi foarte hidratante, cu texturi foarte dense, iar părul de multe ori nu rezistă mai mult de o zi nespălat. Într-adevăr, arată excelent în ziua respectivă, dar a doua zi e nevoie de multe ori de șampon uscat. Ei bine, cu gama aceasta pot să-mi spăl părul ca de obicei, de două, maxim trei ori pe săptămână dacă am purtat intens căciulă și părul pur și simplu nu se mai așează.

Aveți vreo gamă preferată de îngrijire și styling pentru păr de la Nivea? 

6 COMENTARII

  1. nu am mai folosit produse Nivea pentru ingrijirea parului dar aceste produse mi-au starnit interesul. Dupa ce mai termin din sampoanele pe care le am acum, chiar o sa ma uit mai atenta dupa produsele Nivea!
    pupici!

    • Încep să fie din ce în ce mai performante șampoanele și balsamurile de pe rafturile supermarket-urilor. Și la spuma Nivea chiar nu mai renunț, mie mi-este perfectă 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.