[Săptămâna Lancome] Le Crayon Kohl

8
3681

Ne apropiem de final în #SăptămânaLancome și insist pe machiajul ochilor. Pentru că în trusa mea se află și două creioane Kohl, de altfel preferatele mele, pentru că am ochii sensibili. În caz că nu știați, creioanele kohl pot fi folosite și pe conjunctivă fără să sensibilizeze ochii, să-i irite sau să creeze probleme. Au mina mai moale și sunt ideale pentru crearea unui machiaj smoky, ca și bază pentru fard.

Creioanele Kohl Lancome sunt bogate în pigmenți de culoare și alunecă ușor pe pleoapă. În trusa mea se regăsesc două nuanțe – clasicul negru (o1 Noir) și un brun-roșcat (12 Chocolat Chaud) pe care îl consider ideal pentru evidențierea ochilor deschiși la culoare. Nuanța ciocolatie face parte din colecția de toamnă 2015 și din ce am cercetat în magazinele online nu mai este disponibilă, însă în colecția permanentă există o nuanță de brun ceva mai rece, dacă vreți să încercați un creion kohl Lancome asemănător.

Lancome Le Crayon Kohl - Noir - Chocolat Chaud

Puteți vedea swatch-uri ale nuanțelor mai jos.

Swatch Lancome Le Crayon Kohl - 01 Noir - 12 Chocolat Chaud

Cum spuneam, mina este cremoasă și alunecă ușor pe pleoapă.  Se estompează ușor dacă se vrea obținerea unui degrade și se poate folosi fără probleme pe conjunctivă, în interiorul pleoapei. Poate fi creat cu ajutorul lor un machiaj soft smoky dacă sunt estompate cu degetul sau cu o pensulă. Recomand fixarea cu fard în aceeași nuanță pentru fixarea perfectă și pentru a împiedica migrarea în timpul zilei. Râdem, ne încruntăm, iar micro-expresiile ochilor pot face creionul să migreze. Fardul vine în ajutor, fixând și menținând pe poziție creionul. Iar creionul sporește intensitatea oricărui fard și face culoarea mai vibrantă.

Eu l-am integrat în machiajul pe care vi l-am prezentat și la fardurile Ombre Hypnose Stylo. Nuanța Black pe linia de sus a genelor, Chocolat Chaude pe pleoapa de jos.

Machiaj Lancome - Ombre Hypnose Stylo - Le Crayon Kohl

Creioanele sunt foarte lungi, au 1,8 grame și astfel au o perioadă mare de folosire. A nu se depăși însă 24 de luni de la prima utilizare. Costă aproximativ 100 de lei, însă l-am întâlnit și la reducere în shop-urile online ale lanțurilor mari de magazine, la un preț de aproximativ 80 de lei.

Saptamana Lancome - Le Crayon Kohl - Noir - Chocolat Chaud

Mi se pare foarte important la creioanele contur să fie confortabile atunci când sunt purtate timp îndelungat – 10 -12 ore – iar Le Crayon Kohl se comportă excelent din acest punct de vedere. Creioanele waterproof au tendința să înceapă să strângă pleoapa, cel puțin în cazul meu, așa că le prefer pe cele kohl, chiar dacă uneori rezistența lasă de dorit, mai ales când nu sunt fixate cu un fard. Când ai ochii sensibili însă, sănătatea trebuie să fie pe primul loc, apoi vine aspectul estetic.

Ca și rezistență fără fixare, pe pleoapele mele, care nu sunt foarte grase și permit purtarea fardurilor și fără primer, estimez o perioadă de 3-4 ore până la un retuș. Fixate cu fard însă, creioanele Lancome rezistă excelent până la 6-8 ore. După 8 ore orice machiaj are tendința să înceapă să se descompună, în funcție de abundența secreției de sebum.

Știu că atunci când v-am cerut recomandări de produse Lancome am regăsit nuanța Chocolat Chaud printre ele. Aveți și alte nuanțe ale creionului kohl Lancome de recomandat? Chiar sunt curioasă către ce nuanțe ar trebui să mă mai îndrept.

8 COMENTARII

    • E totuși un pic prea brun pentru buze, aș zice eu. Dar mi-ai dat o idee, s-ar putea să-l încerc și așa. Să mă uit prin stash, dacă nu cumva am vreun ruj asemănător, deși…din ce știu eu, nuanțe de tipul ăsta nu prea am, că nu mă avantajează foarte tare.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.