Devin blondă și-s pe mâini bune

11
3852

După ce au trecut vreo 7 ani de când nu am mai fost blondă, 2016 este anul. Anul în care cel mai probabil vara o să mă prindă cu tot soarele în păr, pentru că am decis să revin, măcar o perioadă, la păr auriu.

Încă nu mi-este clar ce se va întâmpla cu pigmentul meu roșcat și super-încăpățânat, dar poate că anul acesta voi descoperi și produsele care să mă ajute să păstrez blondul mai mult timp. Cert este că în ianuarie l-am cunoscut pe noul meu stilist, Paul, de la Evidence Salon, iar el se va ocupa de părul meu de-acum înainte. Și țin să spun că prima întâlnire a fost una de bun augur.

V-am povestit puțin despre saloanele Evidence când v-am povestit cum își îngrijește superbul păr creț Cream (Claudia Pavel), dar nu v-am spus atunci că deja le-am făcut și o vizită. Am mers în salonul din Băneasa și am redevenit coșmarul oricărui stilist. Pentru că nu aveam nici cea mai vagă idee ce-mi doresc. O schimbare, clar, pentru că mă plictisesc repejor, însă parcă nu voiam să revin la roșcatul puternic și intens de care am făcut abuz anul trecut.

Am stat de vorbă cu Paul – care apropos, este un partener ideal de discuție, nu m-am plictisit o secundă – și am ajuns împreună la concluzia că ar trebui să merg spre ceva deschis, spre blond, mai ales că vine sezonul cald curând. Am discutat despre părul meu, cu bune și rele, prin ce-a trecut în ultimele luni, care sunt frustrările mele cu aranjatul lui, ce produse folosesc. Adică ceea ce fac în mod normal atunci când ajung pe scaunul oricărui stilist, ca la confesional. Mi se pare absolut natural să discuți cu cel ce urmează să aibă grijă de părul tău inclusiv despre greșelile pe care știi că le mai faci din când în când, pentru că este posibil să-ți ofere soluții foarte la îndemână pentru a nu le mai repeta.

A fost simpatic că l-am prins și eu ușor în offsaid când i-am spus că părul meu natural este „o bază cinci”, adică limbaj de profesionist. După atâția ani pe scaunele din saloane desigur că am mai prins și eu câțiva termeni de specialitate, se putea altfel? Paul mi-a personalizat culoarea astfel încât să nu existe diferențe între rădăcini și restul părului. Și de-asta mi se pare important să mergi la un profesionist atunci când vrei să faci o schimbare sau vrei să întreții o culoare foarte diferită de cea pe care o ai în mod natural. Pentru că vor exista diferențe de nuanță între felul în care vopseaua prinde pe părul deja tratat chimic (prin vopsit) și părul crescut la rădăcină. Iar eu aveam diferențe destul de mari între rădăcinile crescute (și cu fire albe) și vârfuri.

Devin blonda - Salon Evidence Feeria
Ce culoare am obținut momentan? Un blond cald, ușor roșcat, pe care Paul îl va duce într-un blond mai deschis pe măsură ce vremea devine mai însorită. Cum arătau buclele mele și noua culoare exact după ce Paul și-a terminat magia puteți vedea și în videoclipul de mai jos.

TREND ALERT: bucle lejere cu aspect nefinisat, suvite in valuri involburate care pun in valoare…

Posted by Evidence Beauty Salon on Tuesday, 26 January 2016

Dacă este ceva ce mi-a plăcut enorm la Paul este că m-a întrebat și cum obișnuiesc să mă machiez. S-a uitat prin pozele mele (trăiască telefoanele smart și profilele de Facebook!) și mi-a spus exact de ce mi s-ar potrivi nuanța de blond recomandată. A luat în calcul subtonul pielii, dar și cât machiaj port în general (puțin și mai discret).  Ba chiar mi-a spus și cum aș putea pune în evidență și mai bine culoarea prin machiaj. Uite de-asta îmi plac mie cei care își iubesc job-ul. Pentru că sunt pregătiți să-ți argumenteze alegerile pe care le fac pentru tine, să te convingă fără drept de apel că știu cu adevărat de ceea ce ai nevoie. Și ajungi să te lași pe mâna lor fără să-ți fie teamă, știind că totul o să iasă bine la final.

Jules going Blonde - salon Evidence Feeria (Paul)

My „OMG, I’m going BLONDE!” face

Mi-a plăcut atmosfera veselă din salonul Evidence Băneasa și de-abia aștept următoarea întâlnire cu Paul. Nici n-am simțit când au trecut orele și știu că părul meu este pe mâni excelente.

Voi ce schimbare planificați în 2016 în privința părului? Sau sunteți perfect mulțumite de cea pe care o aveți acum?

11 COMENTARII

 1. Eh, J ..nu-i numai vorba ca ii place jobul lui ..eu vad si un super talent in ceea ce face , impletit cu idei noi , informatie multa , experienta acumulata .:) si ce mai vad eu din ce in ce mai mult ..e ca barbatii se pricep mai bine la coafat , stilat …make-up :))) Felicitari ..este o nuanta superba 🙂

  • Asta clar, nu prea poți să activezi în domeniul ăsta dacă nu ai și un pic de imaginație, pe lângă cunoștințe generale despre frumusețe și tehnică.
   Și da, bărbații cam încep să devină dominanți în zona asta. Ceea ce nu e rău deloc, aș zice.

 2. Anul asta nu îmi doresc schimbari radicale în materie de par. Un refresh la tunsoare si cam atat. De vopsit nu ma vopsesc,asa ca,raman cam fel 🙂
  Te prinde noul look!

 3. Vai, ce nuanță superbă! Vă admir, pe voi, care vă vopsiți părul! Eu nu am curajul ăsta… Nu știu, țin prea mult la nuanța naturală. 😀 Am zis că dacă îl voi vopsi vreodată, vor fi doar vârfurile sau când îmi vor da fire albe! :))

 4. Este absolut superb,tu esti o superba……pot totusi sa te intreb, nu ai fost bruneta?Eu incer sa scot negrul din par,am incercat o vopsea de la dm,dar ,fara rezultat.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.