Review: Rujuri lichide Boys’n Berries All Day Matte

11
11215

Rujurile mate sunt în tendințe de câteva sezoane și cred că puține sunt cele care nu au încercat măcar o dată unul. Și cum nu, când buzele catifelate arată foarte elegant și cel mai adesea rezistența este imbatabilă față de un ruj clasic sau unul lucios. Rămâne în schimb problema hidratării, însă an de an, lansare după lansare, tehnologiile nou apărute nu mai supun buzele la chinuri și putem alege textură mată fără să ne mai facem griji că buzele vor suferi la finalul zilei.

De câteva săptămâni testez rujurile mate Boys’n Berries, aduse în România de Makeup Shop. Nici nu știu ce nuanță dintre cele patru pe care le-am primit în teste (Dazzler, Mera, Vampirella și Red Sonja) să o declar ca fiind preferată, pentru că pe fiecare le-am ales destul de des și mi-au însoțit machiajele de zi sau de seară în ultima jumătate de lună.

Boys’n Berries All Day Matte se proclamă a fi un ruj lichid mat ultra-rezistent, ce conferă buzelor nu doar culoare intensă ci și un aspect catifelat, dintr-o singură aplicare. Aplicatorul este plușat și plat, cu un mic rezervor în centru, astfel încât să nu fie nevoie de reintroducerea sa în tub. De altfel, acest tip de aplicator permite aplicarea perfectă, fără să se depășească conturul buzelor și astfel rujul, chiar și roșu, nu are neapărată nevoie de creion contur. Pentru mine asta înseamnă o mare bilă albă.

Textura este cremoasă și permite aplicarea uniformă și în strat destul de subțire. Ca în cazul oricărui ruj lichid, recomand aplicarea începând cu centrul buzelor și avansând apoi spre colțuri. Cu vârful aplicatorului se poate crea conturul, ca apoi să fie umplut fără prea mare efort. Culoarea este opacă dintr-un singur strat și nu necesită neapărat un al doilea strat. De altfel, straturile subțiri se matifiază mai repede.

Boys’n Berries nuanța Dazzler

Boys N Berries - Dazzler - aplicator

Boys’n Berries nuanța Mera

Boys N Berries - Mera - aplicator

Boys’n Berries nuanța Vampirella

Boys N Berries - Vampirella - Aplicator

Boys’n Berries nuanța Red Sonja

Boys N Berries - Red Sonja - Aplicator

Imediat după aplicare rujurile Boys’n Berries rămân ușor lucioase, devin mate în câteva minute. Mai jos aveți swatch-uri imediat după aplicare, într-un strat destul de gros, ca apoi să vedeți cum se fac după 2-3 minute. Asta înseamnă că o dată aplicate, trebuie lăsate să se usuce complet.

Boys N Berries - Dazzler - Mera - Vampirella - Red Sonja - proaspat aplicate

Și la vreo 2 minute (a fost strat gros) după aplicare.

Boys N Berries - Dazzler - Mera - Vampirella - Red Sonja - mate

Inițial par ușor lipicioase. Folosesc acest cuvânt în lipsa altuia, care să exprime senzația de „umed” pe care o lasă pe buze până la uscare. După uscare buzele rămân confortabile. Am purtat cel mai mult vreo 7 ore rujurile și nu mi-au creat senzația de uscare, iar buzele au rămas suficient de hidratate cât să nu sufere deloc. Culoarea se estompează puțin, în sensul că după 3-4 ore nu mai este parcă la fel de vibrantă, dar rujul rămâne la locul său, nu se întinde în afara conturului, nu dispare din centrul buzelor și lasă urme foarte-foarte ușoare pe căni sau pahare doar în prima oră de la aplicare. Nu lasă însă urme pe obraz, în cazul unei sărutări.

Pentru că am fost și răcită în perioada aceasta și-am mâncat multe portocale, vă pot spune că rujurile Boys’n Berries au un inamic – mâncărurile acide. Cert este că sucul de portocale ajuns pe buze descompune într-o mică măsură rujul și-l poate face să se întindă. Ca să știți ce să evitați.

Pentru că sub nicio formă nu pot face close-up-uri buzelor mele, le veți vedea aplicate într-un machiaj full-face. Din cauza luminii par ușor mai vibrante. Mera în stânga, Dazzler în dreapta (*am inversat ordinea din swatch din neatenție).

Boys N Berrie rujuri mate - Mera - Dazzler

Între Vampirella și Red Sonja nu pare să fie mare diferență în poze, dar vorbim de subtonuri diferite – Vampirella este un roșu portocaliu, deci subton cald, pe când Red Sonja este un roșu albăstrui, deci subton rece. Aș zice că Red Sonja face și dinții să pară mai albi.

Boys N Berrie rujuri mate - Vampirella - Red Sonja

Rujurile mate se aplică în general mult mai bine pe buze bine hidratate și exfoliate. Așa că dacă aveți pielea crăpată vă recomand să aveți grijă de ea înainte de a aplica un ruj mat. Am aplicat rujurile Boys’n Berries și direct pe buze, dar și aplicând balsam de buze în prealabil. Balsamul nu influențează nici aplicarea nici rezistența, atâta vreme cât nu există un exces. Ca și truc, aplicați balsamul de buze când începeți să vă machiați, urmați rutina obișnuită, iar la final, înainte de aplicarea rujului, presați un șervețel peste buze pentru a elimina excesul. Astfel vă asigurați că buzele sunt în cea mai bună formă, hidratate, iar rujul va arăta mult mai bine o dată aplicat. De notat că rujurile mate au tendința de a accentua ridurile naturale ale buzelor, așa că nu se potrivesc chiar oricui.

Se demachiază foarte-foarte ușor având în vedere rezistența de care dau dovadă și pentru mine este un mister cum. Nu mă înțelegeți greșit, îmi place că le dau jos ușor. Demachiant bifazic sau chiar o loțiune micelară funcționează de minune. Grijă mare în schimb cu dischetele demachiante, pentru că o dată ce încep să se dizolve în demachiant, rujurile au tendința să se întindă, așa că nu folosiți discheta cu care ați demachiat buzele și pe ten dacă nu vreți să vă dați de muncă mai apoi 🙂 Și nu, buzele nu rămân pătate, nici după ce rujul a stat ore în șir pe buze.

Fiecare ruj are 4ml, este valabil 6 luni de la deschidere și costă 29 lei. Mai sunt încă cinci nuanțe disponibile față de ceea ce v-am arătat eu și le găsiți pe toate la Makeup Shop. Ah, și v-am spus și că-s Cruelty Free?

Vouă ce nuanță vă place cel mai mult dintre cele 9 disponibile?

11 COMENTARII

  1. Doamne mai J ..nu mai tin ritmul cu toate brandurile astea :))) nici nu am auzit de ei .:P:P. dar vad ca au culori electrizante ..mie imi place Red Sonja ..ca si culoare ..dar si pentru ca imi place numele Sonja :))) na 😀

    • E brand nou, la fel ca Glazel Visage. Văd că Makeup-Shop se concentrează și pe branduri noi pe piață și până acum le iese bine, introduc produse faine și la noi 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.