Miercurea parfumată: Si Eau de Toilette

14
3017

Am ales pentru astăzi un parfum floral – pare că nu mă părăsește prea curând  pasiunea bruscă pentru florale – însă cu un accent chypre. Un parfum lansat anul trecut, de la Giorgio Armani – Si Eau de Toilette. O versiune florală și ceva mai lejeră față de varianta ințială, descrisă ca fiind mai proaspătă, romantică, tinerească și energetică.

Si Eau de Toilette este o compoziție aromată bazată pe contraste. Se deschide fructat, dar nu foarte dulce, cu acorduri de pară verde, coacăze negre, mandarină, bergamotă și ulei de neroli. Un început acrișor și amărui, dar destul de puternic, ce face loc apoi inimii predominant florale – trandafir de mai, iasomie, frezie și floare de osmanthus. În caz că nu știați, floarea de osmanthus are o aromă mai degrabă fructată, o combinație suculentă de piersică și caisă. Și se potrivește perfect cu restul notelor din mijlocul parfumat – căpșună și mago. Mi se pare tare interesant că fructele sunt alese de așa natură încât să nu suprapună acorduri mult prea dulci și gurmande peste inima florală. Chiar și în vârful aromat s-a optat pentru fructe acrișoare, iar căpșuna și mango nu sufocă buchetul floral prin dulceață. Aș spune că frezia și trandafirul sunt florile care reușesc să se impună cel mai bine din notele de mijloc, iar coacăzele acrișoare cele care rămân o perioadă ceva mai lungă din notele de vârf, să le acompanieze.

Finalul aduce un amestec foarte cald în viziunea mea – mosc, lemn de ambră, vanilie și patchouli. Pe piele acest amestec este atât de apropiat celui natural încât ce rămâne la finalul orelor de purtare este… curat. O ușoară urmă florală, dulce-acrișoară, îmbracă încă pielea la finalul zilei, oferindu-mi un o stare de echilibru.

Si Eau de Toilette - Giorgio Armani

Față de multe alte parfumuri moderne, cu o piramidă olfactivă simplificată, Si Eau de Toilette pare a fi complicat. Nu mai puțin de 16 acorduri olfactive compun parfumul, însă ceea ce transmite este simplitate. Acel tip de simplitate care te lasă să iei fiecare zi pe rând, să-ți urmezi visele și să te bucuri de independență.  Varianta italiană a franțuzescului „joie de vivre”, transpusă într-un parfum elegant, dar cu personalitate. E greu să nu distingi o femeie ce poartă un parfum Si (orice Si, de altfel), într-o încăpere plină de doamne. Chiar dacă ușor modificată în funcție de pielea pe care a fost aplicată, recunosc semnătura olfactivă feminină a seriei creată de Giorgio Armani dintr-o singură apropiere. Și mă face să zâmbesc.

Pentru că mie mi se pare că femeile ce aleg parfumurile Si sunt firi vesele, însă îndrăznețe și tenace. Știu foarte bine cum să se pună în valoare într-o lume a bărbaților, dar nu uită niciodată cât de frumos este să fii femeie și să te bucuri de toate avantajele feminității, în orice moment.

Față de Si Intense, varianta Si Eau de Toilette este mai cuminte, mai puțin intensă. Asta nu înseamnă că parfumul este mai puțin rezistent pe piele, însă nu se impune cu forța dezlănțuită a lui Si Intense. Poate deveni parfumul de zi a unei femei încrezătoare, însă nu-l văd ca fiind parfumul unei adolescente. Este elegant și sofisticat, găsindu-și locul mai degrabă pe măsuța de toaletă a unei femei ce și-a atins maturitatea emoțională.

O nouă aromă Si urmează să fie lansată în 2016 (Si Rose Signature) și eu una știu că de-abia aștept să-mi aștern noul parfum pe piele, să-l descopăr într-o nouă variantă, de data aceasta complet florală.

Avem femei Si printre noi? Ce variantă ați decis să purtați și de ce ați ales-o tocmai pe aceea?

14 COMENTARII

  • Bănuiam eu că parfumurile Si creează dependență. Mai cunosc o dependentă, dar de Si Intense. Râd mereu că știu imediat dacă e într-o cameră, chiar dacă nu o văd, că-i simt parfumul 🙂

 1. Eu am varianta clasica ..mi-a daruit-o sora mea ..adusa de afara ..si uneori mi se pare prea tare pentru mine ..cred ca varianta asta am s-o percep mai soft 🙂 stii ca trebuie sa trec pe la sephora , nu ??? si pe nina trebuie s-o vad :)))

  • Da, este mai soft. Eu am comparat-o cu Si Intense pentru că varianta asta o mai am, dar este mai fresh/de zi Si Eau de Toilette.
   Cu Nina zic că trebuie să ai o întâlnire de gradul 3 :))

 2. Wow,ce ma bucur ca au scos si o varianta florala. Pana acum nu m-am declarat o fana a celorlalte parfumuri,pur si simplu mi se parea ca notele sunt prea puternice si ,,dure” pentru mine,eu care sunt o împătimită a parfumurilor florale 🙂 sunt tare curioasa,sincer iti spun :))

    • Le percep ca pe un miros înțepător,nu stiu,violent asa. Mai mult ca pe un spray de gandaci :)) suna ciudat,nu vreau sa par vreo ciudata,dar cu asta le asociez, cred ca am eu o problema :))

    • Un parfum este ceva foarte personal, fiecare îl percepe diferit și este foarte posibil ca ph-ul pielii tale să-i schimbe aromele. Așa că nu-ți face griji, nu ești deloc ciudată 🙂

 3. De vreo 2 săptămâni am achiziționat Si EDP. Cel Intes părea cam prea… Intens pentru mine! :)) Iar EDT puțin cam light. M-a interesat să văd și cum persistă și cum rămâne pe pielea mea. Si EDP won! Și mărturisesc că îl ador. 😀

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.