Miercurea parfumată: Baccarat Rouge 540

9
1176

Este o zi specială de miercuri astăzi, pentru că nu vorbim de un parfum ușor accesibil, ci de unul de nișă. Un parfum ce s-a născut din întâlnirea Maison Francis Kurkdjian și Baccarat. Acesta celebrează aniversarea a 250 de ani de măiestrie în arta cristalului, iar ediția specială de anul trecut a fost lansată într-o serie de doar 250 de sticluțe, iar prețul a fost pe măsură – 3000 de euro

Baccarat Rouge 540 este un parfum luminos, dens, dar transparent și intens. Are o piramidă olfactivă compusă din note de portocală roșie, coajă de citrice, lavandă, salvie, moleculă hedione, șofran, ambergirs, mușchi alb de stejar și lemn antichizat. Ca să știți, cristalul transparent amestecat cu pudră de aur de 24 karate are nevoie de încălzire de 540 de grade pentru a ajunge la culoarea roșie semnătură a cristalului Baccarat.

Francis Kurkdjian spune că a dorit să creeze un parfum grafic, cu o formulă extinsă, dar compactă.  Sticla în care a fost lansat în 2015 parfumul Rouge 540 este o spirală din cristal ce cântărește 500 de grame și are 160 de fațete – 96 pe sticlă și 64 pe capac.

Pentru că un parfum de 3000 de euro nu este atât de accesibil, Maison Francis Kurkdijan lansează și o variantă într-o sticlă clasică, nu de cristal. Pornind de la piramida olfactivă Baccarat Rouge 540, Kurkdjian așează pe piele acorduri florale de ambră într-o ușoară briză lemnoasă. O alchimie poetică unde notele de iasomie și strălucirea șofranului definesc fațetele minerale ale ambrei în tonurile lemnoase ale cedrului proaspăt tăiat.

Baccarat Rouge 540 - Maison Francis Kurkdjian

Sunt puține parfumurile care îi atrag imediat atenția soțului meu și recunosc încă o dată că am mare încredere în gusturile lui. Pentru că purtăm parfumuri și pentru a ne însenina zilele, ca pe un accesoriu intim, dar cel mai adesea le considerăm arme de seducție. Iar un parfum purtat de o femeie și apreciat de un bărbat este cu siguranță un lucru notabil. Nu cred că am purtat până acum un parfum care să fie considerat deosebit de femei și bărbați deopotrivă. Și am observat tendința bărbaților de a fi impresionați de acelea cu un aer mai degrabă vintage, old school, dacă vreți.

Baccarat Rouge 540 are listate două piramide olfactive ușor diferite și deși nu am avut ocazia să-l încerc pe cel lansat în 2015, dacă fac o comparație între ceea ce simt și lista de note a parfumului ediție limitată tind să cred că nu sunt totuși schimbate. La început e dulceag, dar ușor amărui. La câteva minute notele amare persistă, dar devin parcă mai texturate, căpătând un iz ușor sărat. Discret, notele de iasomie încep să se simtă, inundate de acorduri lemnoase. Și totuși, nu este un parfum 100% lemnos.

Miercurea parfumata - Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Nu știu cum, mă trimite cu gândul la un colț de mare, cu o plajă încă sălbatică, unde mirosurile aduse de oameni încă nu și-au făcut de cap. Și nu vara, ci într-o zi de primăvară destul de călduroasă, când încă briza este tăioasă, mai sărată decât în plin sezon. Pe final simt o notă dulce-caramelizată, dar nu neapărat gurmandă. E o undă dulce-amăruie.

Parfumul este catalogat drept oriental-floral. Eu i-aș spune mai degrabă oriental-lemnos, cu o ușoară urmă florală. Este altfel decât ceea ce este considerat a fi în tendințe acum în domeniul parfumeriei – nu este dulce, foarte floral sau fructat. Dar asta nu îl face mai puțin interesant. Și felul în care a devenit brusc interesat soțul meu când l-a simțit mă face să cred că este un parfum creat pentru seducție.

Unde îl găsiți? În parfumeriile Beautik Haute Parfumerie și pe www.beautik.ro. Prețul nu este chiar pentru orice buzunar, fiind vorba de parfumerie de nișă- 1250 de lei, însă pentru acele femei care nu vor să poarte uniforme ar putea deveni un parfum semnătură. E de încercat, aș spune eu.

Aș spune că nu este un parfum pentru o femeie care nu a descoperit încă cine este cu adevărat. Trebuie să te cunoști bine și să ai încredere deplină în cine ești pentru a purta Baccarat Rouge 540. Altfel, este doar o haină pe care o îmbraci pentru că știi că designerul este la modă.

P.S.: flaconul din fotografii și parfumul pe care l-am folosit este o miniatură de 5ml.

9 COMMENTS

    • Azi cred că mi-am pus un puf prea mult pe piele. Am primit și feedback că ar fi prea intens 🙂 Dar și întrebări de la o femeie. Deci..e posibil să fie genul de parfum care atrage și femei, până la urmă.

    • Este proaspăt lansat, de-asta încă nu ai auzit de el 🙂
      Varianta Baccarat Rouge 540 a fost lansată în ediție foarte limitată, așa cum am spus, dar varianta Maison Francis Kurkdjian este disponibilă la Beautik Haute Parfumerie.

  1. din descrierea ta ,deja sunt incantata de el,iar faptul ca/si schimba aroma pe masura ce trece minutele este foarte si il face interesant

    • Toate parfumurile își modifică aroma din momentul în care sunt pulverizate și până la finalul zilei, pentru că apar pe rând notele de vârf, de mijloc și cele de final 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.