Miercurea parfumată: Frumusețea este de dinainte în tine

3
1290

O perioadă cred că vă voi povesti mult despre parfumuri florale, pentru că se pare că ele sunt cele care mă atrag irevocabil de ceva vreme. Iar din grădina plină de flacoane am cules unul delicat de data aceasta – Ever Bloom de la Shiseido. Un parfum inspirat de tradiție și feminitate, construit pe contrastul dintre Est și Vest.

Semnat de Aurelien Guichard, Ever Bloom s-a dorit a fi un parfum floral natural, eteric, ce echilibrează balanța dintre delicatețe și putere. Florile albe și moscul sunt acorduri ce se lasă descoperite mai degrabă liniar decât într-o piramidă olfactivă, iar finalul aduce note lemnos-moscate pe pielea purtătoarei.

Pentru mine descoperirea Ever Bloom a fost ca o gură de aer proaspăt. Prima întâlnire am avut-o în septembrie anul trecut, atunci când v-am povestit puțin și despre simbolul Karakusa. Deja aromele florale începuseră să mă captiveze, iar parfumul Shiseido mi-a arătat ce poate înseamna cu adevărat delicatețea. Fără să fie impozant se face remarcat. Cu blândețe, nu cu agresivitate.

Shiseido Ever Bloom - Karakusa

O grădină întreagă de flori într-o singură pulverizare. Trandafirul de Bulgaria, dulce și delicat, se împrietenește cu floarea de lotus, proaspătă și acvatică, iar iasomia, regina florilor în parfumerie, le ține companie. Prea îmbătătoarea gardenie își face simțită și ea prezența, dulceața-i fiind domolită de acordurile ușor amărui ale florii de portocal. Puțin dulceag, puțin amar, puțin acvatic, întregul buchet floral reușește să rămână proaspăt, ca la prima pulverizare, pe parcursul orelor. Pe final, cam după o oră,  moscul și acordul lemnos de Hinoki reușesc să-și facă simțită prezența, adăugând întregului amestec o senzație de serenitate.

La început gardenia și lotusul par să lupte pentru supremație, ca în câteva minute să se simtă ceva mai pregnant aroma trandafirului, urmată de nota ușor amăruie de floare de portocal. Iasomia am ajuns să nu o mai simt cu adevărat în amestecuri, însă știu foarte bine că este prietena celorlalte acorduri florale, reușind să le scoată în evidență pe fiecare, pe rând.

Pentru mine Ever Bloom este într-adevăr un parfum al feminității. E femeii delicate, căreia îi place să conducă lumea prin blândețe. Parfumul respectă tradiția japoneză nefiind agresiv cu cei din jur. Nu cred că există vreo șansă ca cineva să-mi spună că port un parfum prea tare sau amețitor atunci când aleg să port Shiseido. Rămâne să fie descoperit doar de cei din cercul foarte apropiat și de iubit, ce aceia care au acces într-un cerc intim.

Ever Bloom - Shiseido

Flaconul parfumului este și el o omagiu adus femeii, cu linii curbe și vârfuri rotunjite. Întorcând sticluța pe toate părțile pare că tonul de roz vine de fiecare dată din altă parte, ba chiar la un moment dat întregul pare perfect transparent.

Pentru Shiseido frumusețea este deja în femeie, trebuie doar să fie scoasă la iveală. Și cred că Ever Bloom urmează foarte bine acest crez. Îmi place pentru că îmi scoate mereu un zâmbet atunci când mă mișc și-l simt din nou discret pe piele. Și rezistă întreaga zi (doar este o apă de parfum), știu asta pentru că seara, când îmi dau hainele jos pot încă să-l simt impregnat pe ele, deși parfumul a fost aplicat doar pe piele.

Ever Bloom este disponibil în parfumeriile din țară din luna octombrie a anului trecut. Ați reușit să-l încercați?

3 COMENTARII

  1. nu stiu ce disponibilitate are ..ca eu l-am cautat si la sephora si la douglas …si nu l-am gasit ..macar sa-l miros si eu sa-mi dau cu parerea . imi place shiseido mai ales la produsele de skincare pe care le-am achizitionat online. ..dar parfumul nici online nu l-am gasit ..si oricum ..fara sa-l miros ,..ca sa fiu sigura ca mi se potriveste , ..nu-l cumpar . oricat mi-ar place shiseido…e posibil sa nu mi se potriveasca .:)

  2. Well..stau si ma gandesc dac-am incercat ceva de la Shiseido..si nu prea cred 🙂
    Jules, cate sticlute de parfum ai in colectie la momentul acesta? 😀 tare’s curioasa…

    • Anul trecut am dat mai departe vreo 10 cred (cu rugămintea să-mi fie returnate când sunt goale). Nu le-am mai numărat, dar cred că trec de 40 și în momentul ăsta, cu cele plecate la alte căsuțe.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.