Review: Eye base BeYu – o alternativă la Too Faced Shadow Insurance?

5
2048

În ultima vreme am întârziat review-urile, pentru a testa produsele în cam orice situație imaginabilă. Am folosit primerul pentru pleoape de la BeYu de luni bune, am citit și review-urile de pe alte bloguri și am ajuns la propriile concluzii. Despre produsele BeYu vă anunțam acum ceva vreme aici unde le puteți găsi.

Atunci am vrut să încerc baza pentru fard, dar și creionul pentru sprâncene, dar despre acesta din urmă vă voi vorbi într-un articol viitor.

Eye Base de la BeYu are un ambalaj asemănător cu Too Faced Shadow Insurance, tub cu aplicator lunguieț, care să înlesnească aplicarea pe pleoape. Plasticul este îndeajuns de moale încât să permită utilizarea ușoară, iar tubul este adăpostit într-o cutie argintie, cu reflexe holografice.

Primerul este cremă, cu o textură puțin sidefată, iar la aplicare tinde să rămână o idee grasă. Se usucă destul de repede – 1-2 minute. Eu îmi conturez sprâncenele așteptând să se usuce. Inconvenientul este că dacă nu i se acordă timp de uscare, fardul se poate strânge, așa cum mi s-a întâmplat mie de câteva ori, din această cauză. Cantitatea aplicată nu trebuie să fie mare, pentru că textura puțin uleioasă îl face să se întindă foarte ușor.

Deși este puțin colorată, baza devine transparentă la întindere, cu un ușor finisaj sidefat. Fardurile aderă bine și le menține în loc întreaga zi. O ușoară decolorare poate interveni în funcție de fard, după 4-5 ore. Face totuși treabă foarte bună pentru pleoape destul de uleioase, ca ale mele, iar pe timpul verii nu am avut probleme.

Dacă ar fi să-l compar cu Too Faced Shadow Insurance, aș spune că are o textură ceva mai fluidă și finisajul este inițial puțin gras. TFSI nu are sidef, pe când baza BeYu are, deși nu se observă nici cu farduri mate acest lucru. Ca și rezistență, oferă aproximativ aceleași beneficii. TFSI are 11 grame, pe când baza BeYu are 7 ml, iar prețul este la jumătate pentru cea din urmă. Chiar dacă aș face un preț per ml/gram, baza BeYu ar ieși în avantaj, ca și preț. Baza Too Faced are termen de expirare 12 luni de la deschidere, iar cea de la BeYu este valabilă 24 de luni de la deschidere.

În experiența mea cu TFSI, pot să spun că mă plictisisem de el până să se termine, pentru că cele 11 gr  păreau că nu se mai sfârșesc. Eye Base de la BeYu mi-a intrat în rutină de vreo 4 luni de zile și încă nu dă semne de terminare, dar o folosesc cam de 2-3 ori pe săptămână, nu mă machiez atât de des.

Dacă există o alternativă la TFSI cu un preț mai bun, atunci BeYu ar putea fi soluția. Cu doar 34 sau 25 de lei vă puteți bucura de aceleași beneficii.

Rezumat Eye Base BeYu

Prezentare :  tub de plastic cu aplicator, 7 ml

Textură : cremă ușoară, destul de fluidă, ușor de întins, puțin sidefată

Miros :  proaspăt, intensitate medie

Adresabilitate : pleoape ce au nevoie de ajutor pentru fixarea fardului

Termen de valabilitate : 24  luni de la deschidere

Preț:  34 lei în farmaciile Remedia (atât am dat eu pe el) sau 25 de lei online.

Părerile sunt relativ împărțite prin blogosferă, legate de capacitatea de rezistență a acestui primer. Eu am avut o experiență plăcută și pentru prețul pe care văd că îl are în online, consider că merită investiția, mai ales dacă țineți cont de sfaturile mele ( așteptați după aplicare și folosiți o cantitate mică). Dacă l-a mai încercat cineva, sunt curioasă cum i s-a părut.

5 COMENTARII

  1. Fiindca am descoperit lumea cosmeticelor de putin timp, nu pot spune ca folosesc des farduri de pleoape. Deci primerul pe care l-am cumparat prima data(de fapt este si singurul, l-am cumparat doar din considerentul ca este primer :)))) not too smart, i know). Acum tot sunt in cautarea unuia bun, iar Eye base BeYu pare cel potrivit. Nu stiu de ce, am cea mai mare incredere in review-urile tale. Poate pentru ca sunt atat de complete .

    • Primerul te ajută atunci când vrei să reziste machiajul ochilor cât mai mult timp fără să se întindă. Dacă ești de-abia la început cu fardurile de pleoape poți experimenta cu fardurile fără el o perioadă, să vezi dacă într-adevăr ai nevoie de el.
      Dacă nu, poți încerca și fond de ten/corector întins bine pe pleoapă și fixat cu pudră ca bază pentru machiajul ochilor.

  2. Nu ma ajuta nici fondul de ten mai deloc. Intr-adevar, dupa 2-3 ore de purtare fardul deja se strange si isi pierde din intensitate. O sa cumpar si eu aceasta baza pentru fard.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.