Vreau mai multe fire de păr!

15
5526

E podoaba cea mai de preț pentru multe femei și încercăm să avem grijă de el cât mai bine, probabil îi acordăm importanță la fel de mare cât tenului. Da, vorbim despre păr și despre ce vrăji mai face Vichy când vine vorba de stoparea căderii lui.

Din 1998 brandul s-a concentrat pe ancorarea rădăcinii firului de păr în (Aminexil), apoi în 2005 a urmat fortificarea fibrei capilare (Aminexil +SP94). În 2011 s-a ajuns la stimularea microcirculației capilare (Aminexil+SP94+Arginină).

Dar acum, în 2013? Ce e nou? Neogenic, ce continuă lupta cu promisiunea de creștere capilară, prin intermediul Stemoxidinei.

În caz că nu știați, firul de păr trece printr-un ciclu specific, în 4 etape. Faza de creștere (anagenă) când crește cu aproximativ 0,3 mm pe zi, faza de regresie (categenă) durează 2-3 săptămâni, perioadă în care foliculul se atrofiazăși își sistează sinteza celulară, faza de repaus (telogenă) durează 3 luni și după ce rămâne ancorat în scalp, se desprinde apoi de bulbul pilos și cade. Faza finală este faza latentă. Firul de păr a căzut și bulbul devine inactiv. Perioada în care începe să dezvolte noi fire de păr poate dura între 2 și 12 luni. Cu cât această fază finală durează mai mult cu atât densitatea capilară scade.

Celulele stem sunt cele mai importante în tot acest ciclu. Se află în fiecare țesut din corp, în fiecare organ și au capacitatea de a se regenera și multiplica pe parcursul vieții, dând naștere altor celule stem. Ele fac părul să renască, ciclic, părul fiind singurul care are această capacitate, de a renaște (ca pasărea Phoenix :))

Cercetătorii L’Oreal au descoperit o moleculă – Stemoxidina – care favorizează buna funcționare a celulelor stem ce stau la originea genezei noilor fire de păr. Și au creat astfel Neogenic.

 Nu v-am plictisit degeaba cu atâtea detalii. De ieri, Neogenic a intrat în rutina mea de îngrijire a părului și timp de 3 luni voi urma tratamentul, zilnic.

Fiecare cutie conține 28 de monodoze și aplicatorul, ca mai jos.

Monodozele sunt asemănătoare unor cartușe, nu este necesară scoaterea capacului. Prin presarea „butonului” mov conțiutul fiolei este distribuit pe păr, în timp ce se execută și un masaj capilar.

Cutia conține și instrucțiuni de folosire, pe ambalaj fiind și cele în limba română.

Ca să vedeți exact și de ce vreau mai multe fire de păr, iată cu ce pornesc la drum.

Pe mine mă salvează mereu volumul pe care părul ondulat îl are, pentru că natura nu m-a înzestrat cu vreo coamă impresionantă. Pe laterale dar și pe lungime, cărarea pe care o fac dezvăluie albeața scalpului. De-asta și prefer nuanțe mai deschide de păr, pentru că nu creează contrast prea mare cu scalpul (și-mi maschează bine și firele albe :P).

Am încercat până acum ceva tratamente de stopare a căderii părului, fac tot posibilul să-l țin cât mai hidratat și să am grijă ca vârfurile să nu se usuce și despice, dar este primul tratament pentru îndesire pe care îl încerc.

Așteptări? Mi-ar plăcea să am părul ca-n reclame, lung, lucios și mai des decât o mochetă, dar…trebuie să fiu realistă 🙂 Aștept să fiu surprinsă și peste 3 luni, făcând comparație pe poze să remarc că într-adevăr scalpul este mult mai puțin vizibil și că am mai multe fire de păr noi.

Ieri am aplicat prima monodoză, pe părul proaspăt spălat, astăzi urmează aplicarea celei de-a doua. Vă voi ține la curent cu evoluția, așa că ne citim din nou peste o lună, să vedem primele rezultate.

Mi-ar plăcea să-mi spuneți și voi căror aspecte vreți să le acord atenție. Ce curiozități aveți legate de Neogenic?

15 COMENTARII

 1. Eu sunt curioasa in privinta rezultatelor…Momentan apelez tot la tratamente naturiste, asa trebuie! Dar dupa ce se termina acest „trebuie” si nu apar rezultate, as vrea sa incerc si eu Vichy-ul desi poate fi costisitor! Ca si pret, ma refer! La modul de aplicare, mi se pare foarte usor!

 2. Chiar sunt curioasa ce efecte va avea tratamentul pentru indesire cu Neogenic si astept parerea ta dupa cele 3 luni, pentru ca eu sunt reticenta la tratamentele care actioneaza din exterior; m-am confruntat cu problema caderii parului si numai din interior am putut gestiona situatia.
  Daca acest produs reuseste sa schimbe ceva ce e genetic programat, atunci chiar e magie!

  • Uite o să încerc să nici nu mă vopsesc în următoarea lună, vedem cât crește. Mie îmi crește tare-tare greu părul, ce vezi rădăcină naturală e crescut într-o luna și jumătate…

 3. Abia acum citesc articolul insa in urma discutiei de aseara simt ca am avut asa un preview in exclusivitate 😀
  Arata interesant dispozitivul cu care se aplica si daca si-ar face si efectul ar fi minunat. Asteptam cu nerabdare sa vedem rezultatele.

  • Vreo lună, 40 de zile, vedem. Aseară l-am folosit pe părul uscat. Nu am observat să îngrașe părul, de dimineață era ok. Daaaar, astăzi am transpirat atât de tare încât nu mai pot sta o zi fără să-l spăl, no way!

  • Vezi că dorințele se pot îndeplini :))) Să nu te trezești nush, cu vreo scuturare de pelerină de tuns, pe sub un balcon, că-n România orice e posibil :))

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.