Un salon cu tradiție apicosmetică – Apiestetic

10
3806

Săptămâna trecută am dat curs unei invitații la un salon cosmetic diferit. Spun diferit pentru că față de majoritatea saloanelor cosmetice în care am pus piciorul până acum, acesta este specializat în tratamente ce au la bază produse apicole. Mierea și lăptișorul de matcă, polenul și propolisul, ceara și veninul de albine, în combinație cu diferite extracte de plante pot fi adevărate minuni pentru pielea noastră. Iar la Apiestetic cu astfel de produse se lucrează.

Salonul funcționează într-o casă veche în zona Rosetti, o casă plină de istorie, dacă mă întrebați pe mine, fiind fostul sediu al Institutului de Cercetare Apicolă.  Am avut ocazia să stau puțin mai mult de vorbă cu doamna Neli Pfeiffer, una dintre fondatoarele salonului. Este atât de pasionată de ceea ce face încât continuă de mai bine de 30 de ani să îngrijească tenurile femeilor și chiar bărbaților care trec pragul salonului.

Mi-a plăcut mult faptul că am stat de vorbă înainte de tratamentul efectiv, discutând despre rutina mea de îngrijire. În principiu, ce am aflat este că fac exces de zel și pentru o perioadă voi renunța să folosesc exfoliantul săptămânal, să văd cum reacționează tenul meu.

Camera de tratament este mare, luminoasă. Are 3 paturi, despărțite de separatoare. Cât timp am fost acolo toate paturile au fost ocupate și din ce am aflat, clientele vechi își aduc mereu prietenele, fiicele și nepoatele, pentru a beneficia de tratamentele apicosmetice.

I-am explicat doamnei Pfeiffer că tenul meu reacționează destul de repede la extracții și că prefer un tratament fără extracție momentan. I-am destăinuit și experiența mea cu alte produse pe bază de lăptișor de matcă și am fost poftită pe patul de tratament. Însă nu înainte de a-mi schimba bluza cu o cămașă oferită de salon. S-a ocupat de tenul meu chiar doamna Pfeiffer, ceea ce m-a încântat teribil. Nu am întrebat ce vârstă are, însă având în vedere anii de experiență, pot să bănuiesc și vă jur că nu pare deloc. Tenul dânsei este atât de curat și luminos, încât m-am simțit aproape ca o adolescentă cu probleme…

Am avut parte de tratamentul Rutin Azulen Revita de la Dr. Nobis, fără extracție, însoțit de un drenaj cu miere. Tratamentele s-au aplicat pe față, gât, dar și pe decolteu, așa cum ar trebui să fie de altfel un tratament cosmetic complet. Deși a implicat miere, senzația de lipicios a fost mai mult decât plăcută la masaj. La final, mi-aș fi dorit să mă duc acasă și să savurez un ceai cald și doar să mă relaxez, în loc să o iau la picior prin oraș.

Combinația folosită pe tenul meu, Rutin Azulen este recomandată pentru pielea sensibilă , având efecte de calmare și de echilibrare.

Produsele folosite sunt dermato-cosmetice, dezvoltate în Germania. Ingredientele din stup sunt combinate cu diverse extracte de plante, pentru rezultate mai bune și există mai multe game, pentru diferite probleme ale tenului

Am plecat de la salon cu un ten care arăta mai plin, mai sănătos. Mi s-au oferit și mostre de produse Apiserum de la Dr. Nobis, pe care să le folosesc acasă, în continuarea tratamentului. La o săptămână de la tratament, nu simt deloc nevoia de exfoliere. Îmi simt încă fața foarte bine hidratată și pare că anul acesta nu voi avea problemele pe care sezonul rece mi le-a provocat anul trecut.

În timpul tratamentului, discutând despre ingrediente și rutină de îngrijire, am aflat de un peeling care mi-a atras imediat atenția. Phytopeelingul poate fi comparat cu peelingul chimic, ca și efecte, pentru că determină intensificarea circulației sanguine la nivelul feței, crescând metabolismul celular și astfel tenul se regenerează, prin exfoliere.

M-aș întoarce fără nicio problemă la Apiestetic. Doamna Neli Pfeiffer m-a cucerit din prima și mi-ar face extrem de mare plăcere să mai stăm de vorbă, despre ingrediente, tratamente și beneficiile extractelor din plante. Cunoaște foarte bine produsele cu care lucrează și cred că salonul Apiestetic este singurul din București care se bazează pe tratamente cu produse din stup.

Dacă vreți să aveți parte de un tratament cosmetic cât mai natural, apicol, trebuie să încercați unul la salonul doamnei Neli Pfeiffer. Dacă ați avut deja ocazia să mergeți acolo, mi-ar plăcea să-mi spuneți părerea voastră.

10 COMENTARII

  1. Si eu recomand Apiestetic. Tratamentele faciale facute de Claudia (cosmeticiana) erau eficiente, cu rezultate vizibile, tenul era bine curatat. Masajul facial si microliftingul erau minunate.

      • Primul tratament a fost ACNEX REVITA, urmat timp de 1 luna de 3 sau 4 mini tratamente de intretinere (unul pe saptamana). Apoi am facut doar tratamente pt tenul mixt, cu fiole care contineau acizi de fructe (se numeau parca Cianara, sau ceva asemanator), sau cu fiole cu colagen si elastina + microlifting. Tratamentul il faceam la 2-3 luni, din pacate.

  2. Am auzit mai mereu despre benficiile produselor apicole asupra tenului. Am citit si celalalt articol legat de acest salon si spuneai ca extractia a decurs bine si ca nu ai avut parte de suprize neplacute. Este bine de stiut pentru cand ma voi muta in Bucuresti ca exista un astfel de salon.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.