Experiența noastră la MiniArtShow by Ioana Ginghină

0
2448

Înainte de finalizarea anului școlar trecut, Antonio a avut ocazia să participe la cursurile de actorie MiniArtShow by Ioana Ginghină. Făcea deja teatru la școală și avea experiența unui rol într-o piesă montată cu grupa lui, așa că a fost extrem de entuziasmat când i-am propus să facă și cursurile cu Ioana.

Cursurile MiniArtShow la care a participat Antonio erau modulul 3 al programului Ioanei, astfel că Antonio a avut un rol într-un scurt-metraj. Am să las la final un link către trailer, pentru că este foarte mișto și pentru că este copilul meu acolo, evident :)))))

Înainte să vă povestesc impersiile lui despre experiența minunată la MiniArtShow, am să vă povestesc puțin despre școală și ce face Ioana acolo.

„Teatrul poate fi o metodă de educație și învățământ, care poate interveni în formarea unui tânăr atunci când învățământul alternativ nu este suficient. Strategia educaţională prin joc înseamnă inventivitate şi ingeniozitate, dezvoltarea imaginaţiei, dezvoltarea atenţiei, a spiritului de observaţie, a comunicării şi a spontaneităţii.” – Ioana

De ce sunt bune cursurile de teatru în dezvoltarea copiilor

“Jocul”, acest tip de ” disciplină distractivă”, oferă simultan  libertate şi rigoare, dezvoltând încrederea în sine, creând posibilitatea ca cei mici să își  descopere şi să își folosescă abilităţile, fiind cel mai bun stimulent pentru capacitatea de expresie a copilului. Jocul are scop educativ şi chiar terapeutic, asigură o bază de înţelegere cu sine şi cu ceilalţi, dezvoltând adaptabilitatea la diverse situaţii şi adaptabilitatea socială.

Influenţează pozitiv procesul de învăţare, dezvoltând psihicul şi capacitatea de socializare printr-o metodă plăcută, veselă, în contrast cu învăţarea formală. Oferă o educaţie activă, încurajează originalitatea oferind libertatea maximă fiindcă jocul îşi creează propria lume. Indiferent de vârstă, personalitatea şi talentul copilului, atelierele sunt gândite în aşa fel încât copiii să se simtă bine, să se distreze şi să plece mulţumiţi de la ore, dar şi cu un bagaj de informaţii din acest domeniu.

Trebuie să adaug și că programul MiniArtShow se adresează copiilor şcolari, preșcolari și tineret cu vârsta cuprinsă între 4 şi 14 ani și că metoda de predare diferă în funcţie de vârsta copiilor, exerciţiile fiind gândite şi adaptate în gradul de dificultate şi complexitate.

Copiii învață să  vorbească în public cu ușurință, să fie mai încrezator în sine, să își controleze emoțiile, să cunoască emoții și stări noi și să scape de timiditate.

Pentru Antonio, experiența la MiniArtShow a fost extraordinară. Nu doar pentru că a avut ocazia să învețe atât de multe despre filmarea unui scurt-metraj, să ia parte la toate etapele de creare și să înțeleagă importanța aportului personal la produsul finit, filmul, ci și pentru că a avut ocazia să cunoască copii noi, cu pasiuni similare. A avut ocazia să exploreze ceva necunoscut lui până atunci. A reușit să își depășească teama și emoția. A înțeles importanța lucrului în echipă.

Pentru mine, experiența lui mi-a arătat, încă o dată, ce copil mare am, cât este de independent, frumos, bun, și că vrea și poate să se autodepășească. Că este un copil care își dorește multe de la viață și de la el și are puterea să le obțină.

Este o exeriență benefică din enorm de multe puncte de vedere, atât pentru copii cât și pentru părinți. Și o recomand din suflet pe Ioana, un om și un pedagog extraordinar. Ne vedem la cursuri toamna aceasta? Copilul meu este cel din mijlocul grupului în care se râde cu gura până la urechi, clovnul grupei. Nu este ușor de ratat :)))

 

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.