Pierdut magia. O declar regăsită!

1
1926

Când ați scris ultima dată o scrisoare Moșului? Știți voi cui: bătrânelului blând, îmbrăcat în costum roșu, tot timpul vesel și care știe exact cine a fost cuminte și cine nu. A trecut ceva vreme, așa-i?
An de an milioane de copii scriu scrisori lui Moș Crăciun și-și pun speranțele în îndeplinirea dorințelor în acea zi magică de 25 decembrie. Așteaptă ca sub brad să apară, ca prin minune, cadourile mult visate, frumos împachetate, ba chiar și ceva în plus, de care să se bucure mai cu spor. Noi, adulții, știm că părinții sunt cei care fac „magia” să se întâmple, însă pentru cei mici aspectul ăsta chiar nu contează. Magia rămâne magie, mai ales când e privită prin ochi de copil.

fundatia-vodafone-romania-scrisori-pentru-mos-craciun-editia-a-vii-a

Credeam că am rămas fără urmă de magie de sărbători în mine. Motivațiile sunt diverse și cred că mulți dintre voi rezonați  – multă muncă, stres, frustrări de adult și lipsa timpului personal. Doar că eu am reușit să-mi găsesc, probabil printr-un buzunar al inimii de care uitasem, un strop de magie și pentru anul ăsta. Am parcurs pozele de la spectacolul special organizat de Fundația Vodafone România la Teatrul Alexandru Davila din Pitești și pur și simplu un strop din magia copilăriei a răsărit de undeva din mine și mi-a adus un zâmbet pe față. În sala în care ieri s-au bucurat 189 de copii am văzut prima mea piesă de teatru, când eram la grădiniță. Și-o țin minte și acum, pentru că am fost singurul copil care s-a ridicat în picioare pe scaun, strigând din toți rărunchii către iezi că lupul e după ușă și să nu deschidă. Acum îmi pot doar imagina senzația de panică ce a cuprins-o pe educatoarea mea când m-a văzut că încercam să salvez iezii din povestea pusă în scenă.

E absolut minunat să fii copil, să reușești să te minunezi la tot pasul de ceea ce descoperi în jurul tău, să crezi cu tărie în lucrurile pe care adulții le-au uitat, să înveți lucruri noi în fiecare zi și să visezi ce vei face când vei fi mare. E un moment absolut fascinant, pe care noi, adulții, l-am pierdut, atunci când crezi că magicianul a produs din eter un porumbel în carne și oase.

spectacol-scrisori-pentru-mos-craciun-editia-a-7-a-fundatia-vodafone-romania

N-am fost acolo ieri, însă am văzut în fotografii bucuria, surpriza și picul ăla de magie pe care eu îl uitasem pe chipurile celor 189 de copii din centrele sociale și de plasament cărora Fundația Vodafone a reușit să le transforme în realitate dorințele de Crăciun. Sunt scrisori care anul ăsta nu au rămas fără răspuns, iar Moșul a îndeplinit toate dorințele. Copii din Argeș, Brașov, Buzău, Ialomița și Tulcea, dintre cei pe care Crăciunul i-a uitat în trecut, anul ăsta au trăit magia. Și nu doar pe aceea de a-și vedea dorințele din scrisori îndeplinite, ci pe aceea de a fi copil – cu griji nelalocul lor uitate, cu sclipiri în ochi, cu râsete și cu strigăte de surpriză și bucurie.

copii-fericiti-fundatia-vodafone-romania-scrisori-pentru-mos-craciun-2016

În total 600 de copii ce provin din comunități defavorizate vor crede în magia Crăciunului anul acesta. Pentru că scrisorile lor, colectate de Fundația Vodafone România, au ajuns cu ajutorul unei aplicații dedicate la voluntari ce au devenit Moș Crăciun pentru ei. Iar cadourile sunt distribuite în cadrul unor spectacole speciale, cum a fost și cel de ieri de la Pitești, cu spiriduși și magicieni însoțiți de Moș Crăciun însuși.

scrisori-pentru-mos-craciun-editia-a-vii-a-fundatia-vodafone-romania

Sunt suficient de mare să nu mai cred în Moș Crăciun, însă îi apreciez pe toți cei care chiar reușesc să aducă un strop de magie în viețile altora. Și deși știu foarte clar că toți cei ce au decis să fie moș pentru un copil cu ajutorul fundației nu au făcut-o pentru a primi mulțumiri, eu le mulțumesc din suflet. Nu doar pentru că au participat la crearea magiei pentru copiii ale căror scrisori nu au rămas fără răspuns, ci pentru că au fost micul meu miracol de Crăciun. Mi-au redat, indirect și fără să se gândească măcar la asta, stropul de magie necesar pentru a mă bucura de Crăciun ca altă dată, încă o dată.

copil-fericit-fundatia-vodafone-romania-scrisori-pentru-mos-craciun-2016 copil-fericit-scrisori-pentru-mos-craciun-2016-fundatia-vodafone-romania

Un strop de magie vă doresc Crăciunul ăsta! Doar fiți atenți în jurul vostru, pentru că dacă și voi ați declarat-o pierdută, sigur-sigur e în jur de prisos, cât să ajungă pentru toată lumea!

1 COMENTARIU

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.