Review: Cum să fii prezent chiar și când nu ești acasă IP – CAMERA NC250 by TP-Link

2
2121

Mi-am organizat și reorganizat prioritățile de câteva ori în ultimul an și jumătate. Mă pun de câte ori pot pe primul loc, însă pe rând acord atenție celor ce-mi sunt dragi și-mi aduc bucurie în viață, dar și lucrurilor care mă fac să zâmbesc a împlinire. Să fii adult în societatea actuală se dovedește a fi de multe ori extrem de solicitant și mă amuză problemele pe care le consideram a fi reale în adolescență. Mi-e cam dor de vacanța de vară, da 🙂

Planurile mi-au fost date peste cap în mod repetat în ultimele 18 luni, a trebuit să fac compromisuri. Însă cum pe unele mi-este greu să le accept, a trebuit să găsesc soluții cât să nu mă simt vinovată în unele cazuri. Spre exemplu, munca mă face să stau destul de des plecată de acasă. Și cu doi căței care te iau drept nouă când ajungi să-i saluți, la finalul zilei, vinovăția atinge cote alarmante câteodată. Soluția? O cameră IP care să mă ajute să supraveghez evoluția prieteniei lor chiar și atunci când nu suntem acasă.

IP Camera NC250 - TP-Link

Știam de TP-Link de mult timp, pentru că am un soț destul de tehnic și în același timp casa noastră a beneficiat permanent de conexiune la internet. Știindu-i experți în rețelistică, am rămas puțin surprinsă când am văzut că noua baterie externă a soțului meu le afișează logo-ul. Ca să aflu apoi că TP-Link și-a mărit portofoliul cu produse ideale pentru utilizatorii casnici ca mine, ce stau multicel plecați de-acasă. Și desigur, produse ideale pentru utilizare mai ales pe timpul vacanței sau concediului. Și uite așa am ajuns să le încercăm și camera IP NC250, de dragul Moirei și al lui Bonnie.
După 10 ani îi cunosc destul de bine personalitatea bichonului metis – este calmă, caldă și incredibil de iubitoare – însă Bonnie, teckelul nou-nouț din casa noastră, poate fi asociată unui mic kamikaze. Cu o energie debordantă, reușește să găsească loc de joacă în orice cotlon neimaginat și se mai și ocupă cu rosul avid al cablurilor lăsate la vedere. Lucru de altfel normal pentru un cățel, nimic de comentat. Dar vreau să știu că este în siguranță și atunci când noi nu suntem în preajmă.

Ideea este că o dată ce închizi ușa casei poți doar să bănuiești ce se poate întâmpla în spatele ei. Și câteodată, în funcție de zgomote, poți să-ți imaginezi. Însă cu ajutorul camerei IP NC250 ne-am lăsat surprinși de cele două suflete dragi pe care le lăsăm zilnic acasă.

Diferite pozitii pentru IP Camera TP-Link NC250

TP-Link a făcut acest camera IP cu un singur gând. Să fie ușor de folosit. Integrarea cu rețeaua wireless de acasă este foarte ușoară. Pur și simplu o conectezi la priză, aștepți să primească IP de la router și instalezi aplicația pe telefon. Easy as pie. Calitatea imaginii este decentă, granulația fiind destul de mare pentru o rezoluție 720p (sample la sfârșitul articolului). În modul live ai acces și la microfon. Înregistrările însă sunt fără sunet din motive de privacy. Camera vine și cu modul infraroșu, lucru care o face utilizabilă și pe întuneric. În contul de cloud care vine o dată cu aplicația de telefon puteți salva filmulețe și poze. Camera mai este dotată și cu senzor de mișcare care poate trimite pe email-ul setat un screen cu imaginea captată.

În cazul nostru situația este foarte specifică (cățel nou și plin de energie, ce are nevoie de supraveghere), însă sunt o mulțime de alte situații când camera IP poate fi un real ajutor. Mă gândesc la bunicii ce insistă să locuiască singuri și să se descurce cu propriile puteri, dar pe care îi vrem în siguranță în orice moment. La copiii mici, aflați în altă cameră. La casă în general, mai ales pe perioada concediului, pentru că trăim totuși în vremuri destul de nesigure. Dar și la supravegherea afacerilor mici, celor cărora le dedicăm nu doar timpul nostru, ci și întreaga energie și pasiune de care suntem capabili. Sunt o mulțime de situații în care mai pot folosi camere IP de la TP-Link cu o investiție minimă – o conexiune stabilă de internet și câteva sute de lei.

TP- Link - Supravegherea celor dragi si a lucrurilor importante

Feed-ul video este ușor de urmărit de oriunde cu ajutorul aplicației tpCamera (disponibilă gratuit atât pentru Android cât și pentru iOS). Nu am avut parte de sperieturi, sper să nici nu fie cazul, însă de fiecare dată când am mai întârziat față de momentul în care plănuiam să ajung înapoi acasă m-am liniștit repede uitându-mă pe cameră și văzând că lucrurile sunt calme pe front.

TP-Link a lansat o mulțime de alte dispozitive pentru o vară în care să nu trebuiască să renunțăm la confortul tehnologic asigurat de viața urbană. Acumulatori externi cu timpi scurți de încarcare și reîncărcare, boxe portabile Bluetooth Groovi Ripple pentru portarea muzicii preferate în orice colț al lumii și mai ales un router portabil,  MiFi M7300 4G LTE, pentru sharing de conexiune cu prietenii în diverse situații. Cine știe, poate prin vacanță dați de un Pokemon rar 🙂

Mâine fiți cu ochii pe site, pentru că am pregătit pentru voi un kit pentru o vacanță lipsită de griji și conectată.

13720515_10205043765808948_89392881_o13835513_10205043766968977_1884824267_o

2 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.