Viața e mai frumoasă când o reinventezi+ rețeta frappe-ului grecesc

0
1462

Încerc să-mi imaginez viața fără cafea și zău că nu-mi iese deloc. E startul dimineții, e relaxarea de după masă, e pauza de „ceva bun” din timpul zilei, e prilejul de întâlniri cu prietenele. Și la 33 de ani credeam că știu exact cum îmi place cafeaua, dar vacanța în Grecia mi-a demonstrat că mă pot adapta repede la un mix nou. Chiar foarte repede. Frappe-ul grecesc este complet diferit de cel cu care m-am obișnuit și pe alocuri chiar am băut cappuccino cu lapte de capră (genial, apropos!).

Chiar cu o zi înainte să plec mi-a aterizat în casă un nou aparat de cafea. Spun „aterizat” pentru că design-ul futurist m-a făcut să mă gândesc la un mic roboțel extraterestru. Ziceți și voi că nu-i demn de o navă spațială Espressorul Dolce Gusto Drop 🙂

nescafe-dolce-gust-drop-reinventarea-clasicului

Și cum tot vorbeam de mixuri noi, de care chiar am avut parte în insulele grecești, mi-am adus aminte că NESCAFÉ® Dolce Gusto® și will.i.am sărbătoresc reinventarea clasicului prin creativitate. Muzica și cafeaua sunt domenii în care clasicul se reinventează constant, prin creativitate, de aici alăturarea.

Și dacă sunteți curioși, în 4 pași puteți vedea cum will.i.am crează propria variantă de melodie pornind de la hit-ul clasic al lui Otis Redding ”(Sittin’ On) The Dock of the Bay”. În paralel cu reinventarea clasicei cafea, mixând diferite tipuri de roast.

Se iau clasicii și se adaugă propria viziune. În loc de a ceda sub presiune, îmbrățișezi vântul creativ pe care îl provoacă. Calitatea elementelor pe care le folosești în amestec sunt foarte importante, în absolut orice domeniu. Și la final, punând pe primul loc dorințele și plăcerile oamenilor pentru care creezi nu ai cum să nu obții un hit. Sau chiar mai multe.

Aș zice că cei patru pași descriși de will.i. am și Ola Persson se aplică în absolut orice domeniu. Nu e o rețetă imbatabilă pentru succes, dar este cu siguranță calea cea bună către el.

În Grecia frappe-ul se face cu NESCAFE și asta pentru că a fost inventat de un reprezentant al brandului din Salonic. Dimitris Vakondios a avut ideea în 1957 și în zilele noastre este cea mai populară băutură în Grecia. Am văzut paharele transparente, cu cafea și gheață nu doar pe plajă, savurate de turiști, ci și pe străzile din Salonic, Volos și în insulele Sporade, purtate în drumurile zilnice de localnici.

Am fost atentă în fiecare bar în care am cerut un frappe, așa că vă pot da o rețetă de frappe grecesc:

  • se pun două sau trei lingurițe de cafea solubilă Nescafe Classic într-un pahar, împreună cu zahăr după gust.
  • se adaugă apă suficient cât să acopere cafeaua și zahărul și să le dizolve, dar nu cât să le facă prea lichide. Cu cât se adaugă mai multă apă cu atât scade cantitatea de spumă pentru care este renumit frappe-ul.
  • se pune mixul într-un shaker împreună cu câteva cuburi de gheață sau se folosește un blender de mână (din acela care arată ca un tel mic) pentru a obține spuma dorită.
  • se toarnă amestecul spumat într-un un pahar înalt în care s-au adăugat cuburi de gheață.
  • se adaugă lapte dacă se dorește asta – în Grecia se folosește mult laptele condensat – și se umple paharul cu apă pentru a obține frappe-ul.

Așa că data viitoare când aveți poftă de un frappe, încercați-l pe acesta. Sau poate vreți să retrăiți momentele din Grecia, dacă și voi v-ați petrecut vacanța acolo.

Și dacă tot am pornit articolul cu ideea de creativitate. Ia spuneți-mi, voi cum ați reinventa frappe-ul clasic grecesc? Ce ați adăuga, cum l-ați modifica să fie perfect pe gustul vostru?

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.