iPhone 4S, vrei sau nu vrei?

5
1844

De dimineață abia m-am trezit, oboseala își spune cuvântul. Am trecut astăzi și printr-o mică apocalipsă locală, biroul unde mă aflam fiind la doar 2 pași de locul unui incendiu, în centrul vechi. Și da, era în jurul orei 11, probabil că oamenii care au fost mai aproape chiar au simțit mirosul apocalipsei. Stați calmi, s-a amânat, mai trăim să vedem și ziua de mâine.

Vodafone a lansat la 00.00, pe 11.11.2011, noul iPhone 4S. S-a lăsat cu petreceri și cu închinăciuni ca la sfintele moaște, plus o campanie, cu ajutorul BlogalInitiative. Noul iPhone 4S promite o mulțime de lucruri interesante, în cifre (și litere)

A5, chipul, promite grafică de 7 ori mai rapidă și performanță (doar) de 2 ori mai rapidă. 500.000 este numărul aplicațiilor disponibile în AppStore.

Însă, în spatele numerelor și performanțelor, într-un iPhone se vor afla întotdeauna posibilitățile de socializare. Eu mă declar o necredincioasă iPhone. Nu e ca și cum nu înțeleg ce poate face un smartphone și mai ales cum poate ajuta un blogger sau orice om activ pe partea socială, însă am văzut de prea multe ori oameni ieșind în oraș, la socializare față în față, butonând, tastând și igonorând efectiv posibilitatea de socializare din fața lor.

Cred că smartphone-urile, printre care și iPhone, au omorât și continuă să omoare, încetul cu încetul, comunicarea directă. Cred că Facebook a făcut din fiecare dintre noi un voyeur, iar Twitter te obligă să-ți restrângi logoreea la doar 140 de caractere.

În același timp, pe baricade se află sute de mii de aplicații, care de care mai utile sau inutile, menite să-și facă viața mai ușoară sau mai amuzantă. În sine, tehnologia din spatele iPhone 4S și noile aplicații, chiar mă dau pe spate. Mi-ar plăcea să comunic cu Siri, nu neg, mi-ar plăcea să-mi creez propriul meu „nor” cu iCloud, mi-ar plăcea să profit de camera de 8 Megapixeli.

Și, totuși…văd în jurul meu atât de multe persoane cu iPhone încât instinctul meu de oaie neagra nu vrea să se alinieze. Mi-e frică, poate, că mi-ar plăcea atât de tare, încât aș deveni unul dintre cei care nu se mai dezlipesc de telefonul lor.

Mie mi-este frică de iPhone 4S, cred că este o piesă de tehnologie absolut fascinantă, o bijuterie în sine, care poate crea adicție. Însă cred cu tărie că este o platformă care poate genera campanii și idei absolut geniale.

Cred că o aplicație de tip Poopons, cum este cea creată de HeadsUp, ar fi un succes în capitală și m-ar face să alerg la primul magazin Vodafone unde se vinde iPhone ( da, capitala cam…miroase)

 Vă vine să credeți sau nu, filmulețul de mai sus m-a făcut să mă gândesc un pic altfel la iPhone și să îi văd un pic altfel potențialul. Mi-ar plăcea un iPhone 4S pentru ideile pe care le-ar putea crea în mintea mea, pentru aplicațiile de conștientizare socială, pentru campaniile pe care le-ar putea genera…

Așa că, dragii mei, a avea sau a nu avea iPhone 4S, aceasta este întrebarea.. Utilizatori sau doritori de iPhone, convingeți-mă că acest telefon este într-adevăr The One și că fără el am cam trăit degeaba!

Notă: Cu acest articol (cred că vreau să) particip la campania BlogalInitiative.

5 COMENTARII

  1. S-au inmultit enorm iPhone-urile in ultimii 2 ani. Destul de rar vedeai iPhone-uri pe atunci, acum sunt peste tot. Cei mai multi prieteni de-ai mei au iPhone… ce naiba, pana si eu am unul.

    Pana la urma sunt telefoane destul de bune. Nu perfecte ca nah, asta nu se prea poate. Am vorbit cu oameni care s-au jucat cu multe smartphone-uri si mi-au zis ca, ce ii atrage cel mai mult la iPhone e OS-ul (si de obicei aplicatiile) stabil(e) si numarul imens de aplicatii disponibile. Poate au dreptate, dar nu cred ca asta e motivul pentru care vedem asa multe iPhone-uri pe strada. Cred ca sunt aceleasi 3 motive clasice: publicitatea agresiva, efectul de turma si nevoia (idioata) de a fi consumatori.

    Spune-mi… tu ce telefon ai ?

    • Eu am un Blackberry in momentul asta, model de acum vreo…3 ani? Cred ca 3 ani. Nu am simtit pana de curand nevoia sa-mi schimb telefonul, dar sunt lucruri interesante ( in special aplicatii) pe care telefonul meu actual nu le poate face. Sa fie oare si faptul ca Steve Jobs nu mai este si simt nevoia sa vad intr-adevar ce inseamna faptul ca a revolutionat modul de a socializa?

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.