Interviu Alexandra Spyridopoulou – M.A.C.

8
1843

V-am prezentat acum puțină vreme tendințele pentru sezonul rece de la M.A.C., care ne-au fost prezentate de Alexandra Spyridopoulou, National Training Manager pentru Grecia și zona balcanică.

A început să experimenteze arta machiajului în anii ’90 și s-a folosit de studiile sale în literatură franceză pentru a se muta la Paris și a intra în lumea fabuloasă a machiajului, la școala lui Jean-Pierre Fleurimon.

După ce a intrat în echipa M.A.C. a fost în backstage Fashion Week în Paris și Londra, lumea machiajului fiind un vis devenit realitate. I-a oferit posibilitatea să vadă cum fashion, cinema, istorie și mai ales machiajul, toate se transformă într-o singură lume.

Am avut ocazia să-i adresez câteva întrebări. Interviul este în limba engleză și nu doresc să-l traduc, pentru că pe alocuri și-ar pierde din înțeles.

1. What is your all-time favourite makeup look?

A classic beauty look with retro matte red lips, dewy, fresh skin with highlighting and contouring and strong , graphic eyebrows.

2. Please tell us about top 3 makeup products that you cannot live without.

Ruby woo lipstick, False Lashes mascara, Spiked brow pencil

3. What is your favourite AW 13 look and why.

Perspex-tive trend because it creates a more interesting view of the face and its bone structure, playing with textures.

4. Everybody talks about makeup rules. What is the makeup rule that should never be broken, in your opinion?

I don’t believe in makeup rules, I believe in the personality of every woman and the mood she wants to express through makeup. Makeup is dynamic and anti conformist, it doesn’t have to obey in rules.

5. And  what “rule of makeup” do you most often break?

All of them!

6. Would you share with us one of the best beauty tricks you’ve learned over the years?

Don’t be afraid, makeup is fun, even if you don’t like something you can remove it and do it again. It’s just makeup!

7. I am a nail polish addict 🙂 So I would love to know what is your go-to nail color.

My favorite MAC nail color is a dark purple called Dark Angel.

8. When did you make the decision that you wanted to become a makeup artist and what was the trigger?

After I had finished my studies in french language and literature I realized that teaching was something wonderful and very rewarding but the need of creativity was bigger…so I decided to do a u turn in my life, I went to Paris and dived into the world of colors and fashion.

9. The fashion & beauty industry looks all glam & glitter from the outside, but is there anything you would like to change about it?

I can’t think of anything now, I like the glam and the glitter, the crazy backstage, the adrenaline that goes up, all the dram and the laughter… Maybe a little bit less arrogance…

10. I bet your life is on fast-forward every day. What do you do to relax after a hard day working?

A hot shower, a light meal, a hug to my dog and a kiss to my boyfriend.

Nu pot spune că nu mi-a plăcut când Alexandra a ales Perspex-tive ca look preferat pentru sezonul rece, fiind și cel pe care și eu îl prefer. Plus că Ruby Woo deja este pe lista mea de cumpărături M.A.C. și nu doar pentru că este preferatul Alexandrei. M- a convins că-l vreau la ultima vizită în magazin, când un swatch pe mână m-a topit, pur și simplu.

Alexandra ne invită să „spargem” regulile și să ne machiem exact așa cum ne simțim, fără să fim încorsetate de reguli. Până la urmă, așa cum spune ea, machiajul se poate șterge și o luăm de la capăt, atitudinea este cea care contează!

8 COMENTARII

 1. Mi-a placut mult, mi-a amintit ca sunt mreu tensionata cand ma machiez si uit ca fac asta doar pentru starea mea de spirit si ca totul e o joaca in care incerc sa-mi evidentiez trasaturile mai frumoase. E un reminder bun al faptului ca nu trebuie sa ne fie teama sa incercam lucruri noi, putem descoperii ceva de care nu ne vom mai desparti. Eu spre ex nu concepeam sa folosesc highligher. Acum nu concep sa ies din casa fara el 😀

  • Da, așa este, nu trebuie să ne fie teamă, doar demachiantul e mereu la îndemână, nu?
   Ha, ești de-a mea cu iluminatoarele. Le tot colecționez și nu-mi lipsesc niciodată din machiajul ca la carte!

   • Eu n-am decat doua iluminatoare in momentul asta dar sunt multumita de ele. Si oricum la cat folosesc cred ca o sa-mi ajunga toata viata si le las mostenire si copiilor mei :))

 2. Hm, e foarte deschisa tipa! Ma steptam sa spuna cine-stie-ce despre ce reguli sa nu incalci, cand colo, ce sa vezi, totul tine de starea in care te afli si dispozitia pe care o ai cand te machiezi. Asa este, in primul rand trebuie sa te simti bine cu make-up-ul pe care il porti.
  Acum o sa caut on-line cele doua nuante de care aminteste – cea a rujului si cea a ojei – dark angel.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.