Ce mai gătesc fetele – sâmbătă cu glazură

9
1646

Am decis acum vreo 3 săptămâni să invit la mine câteva fete dragi, să gătim. Nu că aș fi eu vreo maestră în ale bucătăriei, dar cred că am bucătăria cea mai „dotată” și în plus, este destul de mare încât să încapă 4-5 persoane în ea. Am început cu brioșe – la plic, dar au ieșit bune. Cu glazură, desigur și bombonele colorate. Tocmai bune de savurat cu un pahar cu lapte rece.


Săptămâna asta am trecut la nivelul următor – Red Velvet Cake. Rețeta de avansați deja. Nu ne-am lăsat intimidate de aparatura din filmulețul-tutorial, deși recunosc că nu mi-ar displăcea deloc să am o bucătărie așa. Poate mi-ar veni pofta de gătit mai des. Cine au fost master chefii din bucătăria mea? Eu, Aleka, Katynel și Claudia, o foarte bună prietenă. Am inspectat lista de ingrediente, am fost la cumpărături și ne-am pus pe treabă.

Am respectat rețeta cu mici excepții. În primul rând, cantitatea de zahăr mi s-a părut extrem de mare și am ascultat și sfatul primit pe pagina de Facebok, așa că am pus mult mai puțin zahăr. Am dublat cantitățile pentru că am făcut și brioșe, nu numai tortul, iar în loc de 600 de grame, am pus doar 400. Nu am găsit bază de frișcă grasă, așa că am folosit cea mai grasă smântână pe care am găsit-o pentru glazură. Nu a fost o idee foarte bună, pentru că nu s-a întărit corespunzător, dar a fost delicioasă.

Rezultatul este cel de mai jos. Vă asigur că este delicios, chiar dacă nu a crescut prea mult.

Deși am respectat rețeta și am pus 2 lingurițe de praf de copt stins în oțet, cred că avea nevoie totuși de un pliculeț întreg, ca să iasă pufos. Untul din compoziție face prăjitura destul de grea, așa că are nevoie de ajutor să crească.

În rest, voie bună, Bel Ami și multe, multe discuții ca între fete. Tipul de experiență pe care vrei să îl repeți destul de des, pentru că te încarcă de energie pozitivă și te face să privești viața în roz. Cu glazură, chiar 🙂

9 COMENTARII

    • Buttermilk e sana sau lapte bătut. Am pus sana 🙂
      Confectioner’s icing e zahar pudră, îl găsești pe rafturile magazinelor 🙂 Dacă găsești o bază de frișcă grasă și nevegetală, anunță-mă și pe mine la ce marcă, că eu în Mega Image nu am reușit să găsesc una nevegetală și grasă…

        • Da, știu smântâna pentru gătit de la Dorna, dar mi se pare prea light pentru ce trebuie la prăjitura asta. Oooof, de ce nu am un Kaufland mai aproape…

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.