Adu-ți aminte că ești român!

1
1312

Ți-aduci aminte de perioada când aveai doar două canale la TV, TVR1 și TVR 2 și urmăreai orice program era disponibil, cu întrega familie? Ți-aduci aminte când lăsai orice la o parte să te uiți la orice joc sportiv la care participa și o echipă românească? Ți-aduci aminte cum urmăreai evoluția gimnastelor noastre la Olimpiade, cu sufletul la gură și-ți țineai respirația la orice săritură? Sunt sigură că da…

Iar acum, ce s-a schimbat? Câți dintre noi își mai fac timp să susțină sportivii români la Olimpiade? Câți dintre noi vor deschide astăzi televizoarele și vor urmări evoluția echipelor românești? Câți dintre noi știu măcar unde avem sportivi calificați, la ce probe? Față de acum 20 de ani, cred că mult prea puțini. Și e trist.

Românii care sunt acum în Londra s-au pregătit o viață întreagă pentru a-și reprezenta țara la Jocurile Olimpice. Da, mulți și-au dorit performanța, e visul lor personal, de a reuși, dar pe echipamentele lor stă scris România, pe pașapoartele lor, la rubrica cetățenie, stă scris român.

Iar tu, dacă ai ajuns să citești aceste rânduri, probabil ești tot român. Și ar trebui să te simți mândru că sunt 104 atleți români care practică 15 sporturi, la Jocurile Olimpice de la Londra. Dă click aici și află măcar cine ne reprezintă și la ce sport.

M-am simțit lovită în moalele capului și m-au podidit lacrimile când am citit articolul ăsta. Și apoi m-a podidit rușinea, pentru că mi-am dat seama că nici măcar nu mi-a trecut prin cap să-mi fac un program de urmărire a evoluției atleților noștri. Pot să-mi găsesc o multitudine de scuze, clasicul „nu am timp”, „dar eu oricum nu prea mă uit la TV”, „dar e vacanță”, orice m-ar absolvi de sarcina de a căuta un program al competiției și de a-l corela cu sarcinile mele zilnice.

Și totuși, ce e de făcut? Farmec s-a gândit încă de anul trecut la sportivii noștri și i-a susținut financiar. Parte din încasările brandului Gerovital s-a dus către Echipa Olimpică a României, iar toți cei care au cumpărat produse Farmec și-au adus propria contribuție în a sprijini sportivii români. Gerovital este sponsor oficial al Echipei Olimpice a României. Ba chiar de la 1 iunie a lansat o aplicație prin care îți poți susține printr-un mesaj reprezentanții la Jocurile Olimpice. Da, sunt și premii în joc.

Ba a făcut și mai mult, pentru că performanța se obține greu, cu multă trudă și are nevoie de susținere continuă. A lansat o nouă campanie, Aur, argint și un bronz perfect”, iar până pe 12 august, 1% din vânzarea produselor Gerovital Sun se duce tot către Echipa Olimpică. Și de data asta sunt puse premii în joc. Aruncă-ți o privire și pe contul de Twitter, să vezi cât de implicată a fost echipa Farmec în susținerea sportului, în ultima perioadă.

Ce poți face concret să susții echipa României? Să îți faci timp! Da, să ne facem cu toții timp să-i susținem ca în copilărie pe cei care și-au sacrificat copilăria pentru performanță. Caută un program al transmisiunilor televizate și urmărește evoluția atleților noștri! De fapt, nu-l căuta, l-am găsit eu, aici.

Nici măcar nu e nevoie să stai în casă, pentru că mai toate terasele sunt dotate cu un televizor. Cere să urmărești transmisiunile de la Jocurile Olimpice, sunt sigură că mulți dintre cei care sunt pe terase au uitat ce moment important pentru sport se desfășoară zilele astea. Și durează doar până pe 12 august, 2 săptămâni și un pic.

Cheamă-ți prietenii la tine acasă și urmăriți împreună Jocurile Olimpice. Puteți găsi noi subiecte de discuție, puteți să vă aduceți aminte de idolii voștri sportivi din copilărie. Poate ambiția atleților vă motivează și vă dă imboldul de a practica din nou un sport.

Știu că viața în România nu e tocmai roz și ni se face lesne lehamite de ce vedem în jur, dar acum e momentul să ne trezim și să ne susținem talentele! Pentru că sportivii noștri au nevoie de noi, pentru că fac performanță în ciuda sistemului bolnav! Urmărește-le evoluția și încurajează-i prin toate mijloacele care-ți sunt la dispoziție!

Știu, e un articol poate dur, care conține de multe ori „român”, „România”, „românești”. Dar dacă prin el reușesc să fac măcar 5 persoane să urmărească măcar un sport la care suntem reprezentați la Olimpiadă, mă declar în al 9-lea cer. Cine mai urmărește cu mine Olimpiada? Cine mai susține alături de mine sportivii noștri?

1 COMENTARIU

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.