Cum m-a văzut argintul la FotoHub

14
2415

Câteodată se întâmplă lucruri în cele mai potrivite momente. Și parcă te trezesc din amorțeală sau îți dau un super-imbold, atunci când credeai că energia ta este deja la maxim.

Recunosc, decembrie-ianuarie au fost luni în care nu am fost eu. Am pierdut o bucățică din mine, și nu mă refer numai la cele vreo 3-4 kilograme pierdute pe bază de stres. Dezamăgirea și starea de somnolență a psihicului în care am picat poate fi greu exprimată în cuvinte. Iar eu nu, nu sunt așa.

Îmi place să văd lucrurile din alte unghiuri, să descopăr fațete poate ascunse altora, să simt mai mult. Știți când s-a produs declick-ul de trezire? Pe 13 ianuarie, într-o seară cu lună aproape plină, la FotoHub.

Asta este ceea ce am simțit atunci când am văzut ambrotipia mea, lucru pe care l-am scris pe profilul meu personal de Facebook.

„Eu, așa cum m-a văzut argintul într-o seară de 13 februarie, cu lună aproape plină. Cu riduri pe frunte nu de la încruntare, ci de la prea multă mirare.

Eu, cu privirea ce pare pierdută, pentru că așa sunt în perioada asta, un pic într-o altă lume, care încă nu-mi aparține. Eu, cu un zâmbet strâmb, pentru că iubesc mai mult imperfecțiunile mele decât perfecțiunea pe care vrea societatea să ne-o bage cu de-a sila pe gât.
Eu, acum, imperfectă, dar cu adevărat eu.”

Ambrotipie Iuliana Manea

Spațiul în care a fost realizată ambrotipia – tehnică veche de fotografiere, cu aparate recondiționate, rezultatul fiind transpus pe suport de sticlă sau metal – este FotoHub.

Un spațiu în centrul vechi al Bucureștiului, în pasajul Villacrosse, un nou punct de referință când vine vorba de locuri interesante în capitală. Un spațiu ce se adresează pasionaților de fotografie de calitate, ce dispune de o bibliotecă cu tematică bogată și cu volume atent selecționate. Un spațiu deschis expozițiilor, instalațiilor fotografice, un atelier de fotografie clasică și alternativă – Allkimik.

Ștefan Dinu, unul dintre cei trei acționari ai FotoHub, spune că și-a dorit să creeze un spațiu în care ei să se simtă bine, în primul rând. FotoHub este deschis tuturor celor care sunt aproape de fotografie și nu numai. „Dincolo de evenimente și expoziții, veți găsi aici niște oameni pasionați, prietenoși și simpatici.” Și vă stau mărturie că așa este. Discuțiile niciodată nu stau doar în zona fotografiei, ci se lungesc, pătrunzând în zone nebănuite la începutul conversației.

Știu sigur că toate locurile în care mă invită Laura Mihăilescu, inițiatoarea PrioriTea, sunt magice și mă bucur că m-am lăsat transpusă pe sticlă, cu ajutorul argintului. În mansarda de pe Calea Victoriei nr.16-20, pasajul Villacrosse – Macca, et. 4, există și un spațiu de joacă pentru copii, zonă de relaxare cu instrumente muzicale, Wii, hamac, creioane colorate, plus facilitățile unei ceainării.

fotohub1

E un loc în care chiar poți să te deconectezi în care poți avea revelații. Așa cum am avut-o eu pe-a mea. Dacă vă tentează fie să încercați serviciile fotografice, fie să petreceți câteva ore ascultând muzică pe vinil și savurând un ceai fierbinte, FotoHub este deschis de luni până sâmbătă, de la 12.00 la 22.00.

Sau urmăriți-le activitatea pe Facebook, sigur veți găsi motive noi să ieșiți din casă. Poate un atelier, o expoziție sau o proiecție, un târg sau doar pentru că vreți să cunoașteți oamenii din spate.

14 COMENTARII

  1. De cand am vazut fotografia ta mi-am promis ca imediat ce ajung in Bucuresti merg si eu acolo. Aveam vreo 4 ani cand m-am indragostit de pozele vechi ale bunicilor mei. Si tare mi-ar fi placut si mie sa am una asa. Cele in sepia mi-au satisfacut partial nevoia de fotografie cu aspect „vintage”, dovada ca invitatia noastra de nunta a avut o poza in sepia cu noi doi. Fotografia asta a ta parca mi-a ridicat parul pe mine, in sens bun. Probabil o sa o iau si pe Katia cu mine, sa ne tragem amandoua in chip si sa avem peste ani o amintire din trecut…intr-un alt sens decat cel clasic.:) Multumesc ca impartasesti cu noi chestiile astea faine!

  2. Este fenomenala ultima poza (mi-ar placea sa am si eu una) :D, iar citatul pe care l-ai preluat de pe pagina ta personala este..emotionant pot spune; uneori si eu imi iubesc imperfectiunile, fiindca astea ne diferentiaza practic pe noi ca oameni…
    Se vede cu ochiul liber si din ceea ce ne povestesti ca cei de la FotoHub fac cu pasiune munca lor. Bravo lor! (dar Bravo si tie! fiindca ne povestesti mereu intamplarile frumoase de care ai parte).

  3. stiam despre acets procedeu…si cum iubesc fotografia(am facut curs foto) si tot ce are patina timpului,vintage si cu miros de vechi…e top pt mine!!!Minunat!!!

  4. m-ai surprins….desi poza pare nefireasca mi-a dat (ciudat lucru) un sentiment de neliniste care fuge repede lasand locul unui sentiment de pace…dar e ceva ciudat..ca soarecele cu pisica,care se alearga…neoferindu-mi ragaz sa ma odihnesc sa ma linistesc,sa rationez….nu mi s-a mai intamplat asta…. locul de care povestesti trebuie sa fie cu adevarat special,dar sincer am nevoie de pregatire psihica….cel putin acum asa simt…parca ar fi un fel de poarta catre sine….

    • Nu cred că e la fel pentru toată lumea, Mariana. Pentru mine a fost așa, dar pentru tine experiența poate fi total diferită 🙂 Poate doar cu zâmbete și voie bună, fără introspecții 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.