Gânduri pentru 2017

6
2608

Când vine vorba de blog, am început 2017 cu restanțe. Foldere cu fotografii pe care nu am mai reușit să le folosesc în articole. Subiecte întârziate, cărora timpul le-a trecut. Idei ce nu s-au mai lăsat puse în practică. Dar față de anii trecuți, nu am de gând să mă autoflagelez, să-mi creez singură resentimente față de mine și capacitățile mele.

Cert este că în ultimii doi an am fost ca stejarul în fața vântului. Am stat drept, mi-am înfipt rădăcinile mai puternic în pământ, am încercat să fac față viforului încercând să-l opresc. Și am avut noroc că dimineața nu m-a prins la pământ, dezrădăcinată. De acum vreau să încerc mai degrabă varianta trestiei. Să mă las în voia vântului, să accept schimbările, să le îmbrățișez și să obțin cât mai mult din oportunitățile care mi se oferă. N-am dorințe pentru 2017, nu am rezoluții definite în afară de regăsirea echilibrului și îmbrățișarea eului meu de acum.

Nu vreau să fac promisiuni, am câteva idei referitoare la direcția site-ului, însă până când acestea nu sunt puse în mișcare nu vreau să le expun. Cel mai mare inamic mi-am fost eu în ultimii doi ani, în încercarea de a bate timpul și de a face mai mult decât era fizic posibil. Ce va să vină va veni sigur la timpul său, fie că fac eforturi supraomenești să se întâmple, fie că accept că-s doar un om și am limitările mele. Pe care le pot depăși, desigur, dar nu pe toate o dată și nu forțându-mă să fac mai mult decât pot în momentul respectiv.

Nu vreau să-mi promit mie nimic pentru 2017, ci mă las complet în voia ocaziilor. Sper ca atunci când nu mă concentrez pe „HOW” să pot observa mai bine tot ce e „WOW”. Am o idee vagă de ce mă așteaptă în 2017 – clar multă-multă muncă, fără nicio discuție. Dar am de gând să profit de orice ocazie să mă regăsesc, să mă relaxez și să-mi dezvolt eul interior.

Voi ce v-ați propus pentru 2017?

Foto header: Martin Ezequiel Sanchez/Casino Lights/unsplash.com

6 COMENTARII

  • Câteodată planurile ne împiedică să vedem „the bigger picture”. Și eu sunt cu liste și deadline-uri, dar mă frustrează când lucrurile nu se întâmplă când vreau eu și mai ales când nu am ce face eu să se întâmple (în principiu când depind de alții). Așa că renunț măcar o perioadă la planurile care nu stau doar în puterea mea să fie realizate și las universul să mă surprindă 🙂
   Un an senzațional îți doresc și eu!

 1. si ce-i cu asta ca nu-ti faci planuri ?? vine apocalipsa , mori de foame , se termina pamantul ?? J ..suntem niste fire de nisip in continua miscare in acest univers….si daca la nivelul acela nu contam , la nivelul nostru minuscul trebuie sa fim pe primul loc. ce-mi pasa mie de-ncalzairea globala pe tara :))) vorba cantecului lui Puya ala … care cumva are dreptate . la modul ca trebuie sa fii si un pic egoist cand iti vezi de lucrurile tale ( bine …fara sa incalci libertatile altuia sau sa fii nesimtit ). exista etape si etape in viata noastra. in etapa asta , tu ai anumite prioritati . Punct. mai departe , vezi tu ce iese :))) incarca-te cu energie pozitiva de oriunde , cat poti , de unde poti. nu-i neaparat sa-ti intreci limitele. nu-ti da nimeni premiul nobel pentru asta. mai mult conteaza sa fii implinit cu tine insuti , sa ai incredere in tine , sa lasi uneori lucrurile sa se intample spontan….pentru ca da ..maine poate sa nu mai existe. asa ca nici eu nu-mi fac planuri marete , vreau doar sa fiu sanatoasa , sa ma bucur de ce am ,..sa-mi duc la capat ce am de dus . aceleasi lucruri iti doresc si tie !!! si sper sa nu renunti la blog ..ca mie mi-e drag sa te citesc 🙂 hugs ***

  • Păi cam asta e faza, Corina. Că am ajuns să mă frustrez pentru că planurile pe care mi le făceam nu mai ajungeau la îndeplinire din varii motive, care nu țineau de voința sau dorința mea. Așa că renunț la a face planuri pentru a nu ajunge să mă autoflagelez constant. Se îmbunătățește și imaginea mea despre mine, plus scap de frustrări.
   Nu vreau să renunț la blog, însă nu face parte din topul priorităților mele în acest moment. Îmi aduce însă o mică oază de zen de cele mai multe ori, așa că îmi doresc să pot continua. Nu promit că nu o să mai fie perioade mai măricele de lipsă, pentru că asta chiar nu e 100% în puterea mea.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.