E ok să… încalci regulile când simți că asta vrei

0
1539

Am crescut îmbrăcându-mă „așa cum se cere” de cele mai multe ori și aproape fiecare dintre ieșirile mele rebele de a mă îmbrăca cum îmi plăcea au fost taxate. Țin minte că plecam în cămașă la școală și aveam tricoul în geantă, să mă schimb înainte de cursuri, la baie. Mama nu suporta să port cămașa descheiată peste tricou sub nicio formă, așa că o „fentam”. Ba chiar mi-a vândut o rochie pe care o modificasem să vină perfect pe mine pentru că ea nu era de acord cu asta. Nu mai spun că mi-a interzis să port negru. Partea asta din urmă nu e neapărat rea, pentru că am învățat să iubesc culorile, să le combin și să învăț să-mi dau starea de spirit după ce culoare port. Culmea e că „interdicția” asta o cam aplic și acum, benevol. Am foarte puține lucruri negre și chiar și acelea nu-s chiar basic, de purtat pe la ocazii sobre.

Cert e că am trecut de foarte mult de vârsta la care „te îmbracă alții”, dar foarte mult timp am rămas cu niște idei fixe în cap. Că ținutele cumva trebuie să reflecte ocazia și nu personalitatea purtătorului. Și am tot ținut-o așa ani la rând, cu perioadele mele de rebeliune și îmbrăcatul împotriva curentului. Ba pantaloni colorați când nimeni nu îndrăznea așa ceva (m-a ajutat înălțimea de copil să-i găsesc, să știți :D), ba câte un accesoriu trăznit la o ținută mai serioasă (cum ar fi micile broșe vintage cu șoricei din plastic).

Dar uite că rebeliune ca de un an și jumătate, când am început să port strict ținute în care mă simt confortabil în timpul zilei, indiferent de invitațiile pe care le am peste zi, nu am mai făcut. Da, e foarte ok să te simți confortabil și să-ți exprimi starea de spirit, mai ales când ai o viață un pic agitată și când ți se întâmplă des să ți se dea planurile peste cap. Mă simțeam destul de vinovată dacă ajungeam casual spre sport îmbrăcată la câte un eveniment, dar cred că zâmbetul m-a salvat din multe situații în care s-au ridicat sprâncene.

Și totuși, uite că e ok acum să porți teniși la fustă, pulover cu paiete și pantofi sport la rochii mai pretențioase. E ok să porți haine largi și când nu ai nimic de ascuns sau de acoperit. E absolut ok să porți un tricou alb din bumbac cu cea mai prețioasă fustă de dantelă pe care o ai. Și Băneasa Shopping City întărește ideea asta cu noua campanie de rebranding pe care o desfășoară acum, la început de toamnă.

baneasa-shopping-city-its-ok-to-be-extravagant

Moda se schimbă sezonier, sunt sau nu în tendințe hainele tale preferate, dar este cel mai ok să-ți exprimi personalitatea și mai ales sentimentele așa cum le simți și când le simți. Cred că singurul moment în care e bine să te îmbraci pentru cum ai vrea să te simți și nu cum te simți este atunci când te trezești dimineața cu o durere de cap și-ai vrea să stai cocoțat în mijlocul pernelor, nu să-ți rezolvi task-urile zilnice. Atunci da, este chiar ok să-ți dai singur un boost de încredere îmbrăcându-te pentru cum ai vrea să te vezi tu în oglindă, nu cum te vezi de fapt. Doar nu o face pentru alții, ci fă-o pentru tine. 

baneasa-shopping-city-its-ok-to-be-a-star-its-ok-to-be-smart

Sunt complet de acord cu ideea din spatele campaniei, că regulile sunt făcute a fi încălcate în afara uneia singure – că alegerile ne exprimă trăirile și personalitatea și că nu ar trebui să-i lăsăm pe alții să aleagă pentru noi. Așa că totul devine permis, All in the name of Fashion.

baneasa-shopping-city-its-ok-to-be-minimalist

Campania de rebranding a debutat la începutul lunii și dacă încă nu ați apucat să vă exprimați creativitatea la Fashion Graffiti Wall pe 10 și 11 septembrie o mai puteți face pe 24 și pe 25 septembrie. Acolo vă puteți personaliza fotografiile cu ajutorul unui grafician, al accesoriilor virtuale și al mesajelor „all in the name of fashion”. Pe 14 septembrie am luat și eu un loc lângă catwalk-ul improvizat la fântâna din atrium și am putut vedea într-un fashion show regizat de Ovidiu Buta cum se îmbină împreună diversitatea de branduri prezente în mall în ținute creative: minimaliste, dark, extravagante, seducătoare sau sport.

Până la finalul lunii se desfășoară diverse activități în weekend-uri în Băneasa Shopping City. Așa că nu ratați premiile de pe 18 septembrie de la „Jack in the bag” și exprimați-vă emoțiile într-o colecție unicat de tricouri în cadrul seriei de evenimente „Show Your Feelings” de pe 1 și 2 octombrie.

Așa că în societatea modernă e foarte ok să fii tu așa cum te vezi și nu să încerci să fii ceea ce vor alții. Și să te îmbraci în consecință. 

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.