Starea de bine trece prin…stomac?

8
2294

Lunea trecută cică ar fi fost cea mai depresivă zi din an. Cert e că nici vremea nu ajută mai deloc, ceața lăptoasă care s-a ridicat doar câteva ore și la amiază a reapărut, soarele care se lasă greu de tot văzut, vântul și temperaturile scăzute, ba chiar și umiditatea care mie îmi cauzează maxim disconfort, toate acestea sunt motive care aproape te fac să uiți cum să zâmbești.

Recunosc să nici evenimentele din viața personală nu au fost tocmai dintre cele mai plăcute, iar micile accidente (julituri prin casă, alunecări pe-afară), lucrurile care nu suportă amânare dar pe care a trebuit să le las pe plan secund, pentru că altele au ajuns prioritare, toate acestea nu mi-au făcut săptămâna mai simpatică.

Soluții? M-am forțat de-a dreptul să găsesc lucruri bune în situații gri, am profitat de fiecare eveniment la care am fost invitată să ies din zona de disconfort în care mă aflam, mi-am impus să mă simt bine și să nu cad în capcana gândurilor negative. Nu e nici greu, dar un efort tot este necesar.

Săptămâna trecută am aflat că cercetătorii de la Centrul de Medicină Integrală (UCLA) din Los Angeles au ajuns la concluzia că prin consumul zilnic de iaurt probiotic nu numai că se ajunge la îmbunătățirea calității florei intestinale, dar ne putem simți mai bine nu doar fizic, dar și emoțional. La femeile participante la studiu, care au consumat iaurt probiotic (Activia) timp de 4 săptămâni, s-a constatat o îmbunătățire a activității cerebrale în sensul în care acestea au fost mai puțin influențate de stimulii emoționali negativi. Ghiciți ce gustări am început să iau în ultimele zile? Cred că puteți observa și voi o îmbunătățire a stării mele, m-am reapucat de scris, după ce nu am avut chef de mai nimic.

Activia - Activeaza starea de bine

Există și o explicație științifică, să știți. Mai exact, intestinul nostru conţine circa 100 de milioane de neuroni (mai mulţi decat în măduva spinării ori sistemul nervos periferic), adică mâncarea ne influențează starea emoțională. Neuronii din intestinul nostru transmit informație către creier, iar acesta produce 95% din cantitatea de serotonină (hormonul fericirii). Iar iaurtul probiotic este benefic atât fizic pentru organism, cât și…emoțional, după cum arată cercetările. Starea de bine trece așadar (și) prin…stomac.

Pentru a convinge cât mai multe persoane de beneficiile iaurtului în alimentație, Activia lansează campania „Provocarea Activia. Mulțumită sau banii inapoi”. Aceasta se derulează în perioada 15 ianuarie – 15 martie 2015. În ce constă mai exact provocarea: adoptă obiceiuri alimentare și de viaţă sănătoase, consumă Activia zilnic, timp de 14 zile, iar, dacă nu ești mulțumită, Danone îți returnează contravaloarea iaurturilor.

Informații despre o alimentație sănătoasă, articole explicative și recomandări de la medici renumiți, dar și consumatoare Activia găsiți pe platforma www.activia.ro. Ah, și urmăriți și pagina de Facebook, se anunță o serie de concursuri cu premii și o aplicație interactivă, pentru a afla ce tip de femeie Activia ești: echilibrată, efervescentă sau pragmatică.

Vă spun din start că iaurtul face parte din alimentația mea și este gustarea mea preferată. Îmi place să le „îmbogățesc” pe cele natur cu fructe uscate , musli și semințe și de cele mai multe ori înlocuiesc desertul cu o astfel de gustare. În prima poză din articol este una dintre variantele la care apelez atunci când am poftă de ceva dulce, dar parcă nu aș plonja direct în biscuiți sau ciocolată. Nu pot renunța complet la ciocolată, într-adevăr, dar pot renunța la tot felul de prăjituri cu cremă și deserturi mult mai calorice astfel.  De fapt și cerealele pentru micul dejun am ajuns să le consum cu iaurt în loc de lapte. Însă cred că depinde de preferințele fiecăruia.

V-ați fi gândit că ceea ce mâncăm ne poate influența starea de spirit și că intestinul joacă și el un rol în activitatea cerebrală? Uite că și noțiunea de „comfort food” nu e chiar așa de neștiințifică.

P.S.: Activia mi-a mai făcut joi o surpriză. M-au pus într-o situație în care îmi pot activa starea de bine regăsită prin consumul de iaurt. Cum mi-ar sta ca fotbalistă?

Activia - Beauty by Jules

8 COMENTARII

  1. Tocmai purtam nishte discutii pe youtube despre influenta colesterolului asupra sanatatii mintale. Desi un nivel ridicat de colesterol duce la probleme cardiace si alte „bucurii”, un nivel prea scazut de colesterol duce la depresie. De fapt, cu cat citesti mai mult despre nutritie si despre creier, cu atat faci mai multe legaturi intre ele.

    Eu consum Activia mai rar, dar Oikos in fiecare zi; ori il folosesc la sosuri, in loc de smantana, ori il pun in smoothies.

    • Organismul în general cere elementele de care are nevoie, așa se pot explica poftele. Eu în general sunt atentă la ce îmi cere și încerc să identific problema.
      Și mie îmi place mult iartul mai gras, am perioade când însă am nevoie de Activia, dar tot spre natur mă duc, îmi pun eu altele în el, să-l fac cât mai gustos, ca în poză 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.