XBody şi antrenamentul unui rugbist

1
1885

V-am povestit aici, aici, aici şi aici, despre experienţa mea cu XBody. Dar cum eu nu sunt cea mai activă fiinţă de pe faţa pământului, şi cum tot ce am găsit pe net despre XBody, în materie de feedback al celor care l-au folosit, sunt păreri ale unor persoane la fel de inactive ca mine, experienţa mea poate să nu însemne prea mult.

Aşa că m-am gândit să vă ofer feedback-ul unui om pentru care sportul înseamnă un mod de viaţă şi nu o activitate sporadică. Cristi, pe numele lui, este un tânăr care practică de nouă ani rugby şi care în timpul liber lucrează ca salvamar, se antrenează zilnic şi are un stil de viaţă curat şi ordonat. A făcut mai mult sport în viaţa lui decât am mâncat eu ciocolată, dacă vă vine să credeţi aşa ceva. Ştiu, ştiu, şi pentru mine a fost un şoc.

Photo: Sorin Ionita Photography

Trebuie să menţionez încă de la început că nu l-am adus contrar voinţei lui şi că nu întodeauna îmi electrocutez prietenii just for the fun of it. De asemenea, vreau să menţionez că nu a fost supus aceluiaşi tip de antrenament ca şi mine……. eu fac mult mai greu…..mmm nici voi nu credeţi asta, nu?

Pentru că nu i-am dat prea multe detalii, în parte pentru că voiam o reacţie autentică, neîntinată de research pe google, şi în parte pentru că mi-a fost lene, Cristi a venit pregătit cu prosop, haine şi încălţăminte de schimb, apă etc. Cam tot ce trebuie unui sportiv la antrenament. Nu a avut nevoie de ele, evident, pentru că la Fit EXpress Cismigiu trebuie doar sa te prezinţi, nu ai nevoie de nimic altceva. Şi dacă pleci direct de la birou, pe tocuri şi în power suit, tot îţi faci antrenamentul. Îmi place la nebunie, la ce fel de program am eu, asta mai lipsea, să alerg prin tot oraşul pe tocuri cu o geantă sport atârnată de gât.

Photo: Sorin Ionita Photography

Revenind la sportivul meu şi la antrenamentul lui cu XBody, pot să vă spun că el chiar a crezut că va fi floare la ureche. Asta în primele trei minute. Trei minute şi câteva râuri de transpiraţie (ce curgeau în voie de pe frunte) mai târziu a decretat că nu este aşa de uşor pe cât pare. În timp ce înghiţea cu nesaţ apă se minuna că este un antrenament pe bune şi se jura că nu mai râde de mine în veci.

Evident că am stat tot timpul alături de el şi m-am hilizit l-am încurajat. Trebuie să recunosc că antrenamentul lui a fost mai dificil, dar asta pentru că antrenorii ştiu să aprecieze nivelul de anduranţă al fiecăruia, fără a suprasolicita. Nu înseamnă însă că nu ajută pe fiecare în parte să îşi depăşească limitele.

Photo: Sorin Ionita Photography

Concluziile lui Cristi după un singur antrenament:

„Sala este de nota zece, foarte primitoare, foarte frumos aranjată. Nu arată ca o sală obişnuită, mă aşteptam la cu totul altceva. Mi-a plăcut foarte mult şi m-am simţit imediat ca între prieteni. Cristina este un antrenor excelent, explică bine şi are multăăăă răbdare. Antrenamentul a fost intens, mă dureau muşchii abdominali şi bicepşii femurali deşi îi antrenez constant. Foarte tare mi s-a părut că, deşi mă durea, în acelaşi timp puteam trage mai tare şi puteam lucra mai mult. Simţeam că pot da mai mult decât la un antrenament obişnuit.

Am fost foarte surpins şi de faptul că îmi simţeam muşchii lucrând chiar şi după ce antrenamentul se terminase. Asta nu se întâmplă la un antrenament clasic. Nu mă aşteptam nici ca după doar douăzeci de minute să transpir atât de tare. Parcă aş fi făcut câteva ore de sală.

https://www.facebook.com/sorinionitaphotography?fref=ts
Photo: Sorin Ionita Photography

După duş muşchii s-au relxat şi m-a cuprins o stare de somnolenţă. Mă simţeam ca după un efort fizic prelungit urmat de saună. A fost neaşteptată experienţa. În primul rând pentru că nu am crezut că poate fi atât de intens un antrenament de doar douăzeci de minute. Apoi pentru că nu am crezut că încă mai pot face febră musculară :)))))”

Şi mie mi-a plăcut experienţa şi m-am bucurat să îl văd pe Cristi cum se chinuie se antrenează. Mă bucur că părerea mea despre antrenamentele XBody este împărtăşită şi de către un sportiv profesionist şi că nu doar mie mi se pare că antrenamentele sunt grele 🙂

Aţi încercat XBody? Aţi vrea să încercaţi?

1 COMENTARIU

  1. Da,am incercat acest tip de antrenament si pot spune ca e cea mai tare chestie pe care am incercat-o anul acesta! Rezultatele nu intarzie sa apara si este antrenamentul ideal pentru toti,fie ca vorbim de lenesi sau foarte ocupati.Merita fiecare banut!

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.