Stăm toți pe scaun pentru #MagicHome

0
3705

Am văzut clipul #MagicHome, am plâns, am donat, apoi am plâns iar. Am vrut să scriu despre campanie dar efectiv nu am avut cuvinte, am avut nevoie sa mă adun puțin și să adun și puțin curaj.

Vă rog din suflet să îl urmăriți și voi, îl las aici!

Nu, nu am avut copil bolnav de cancer, și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, dar am stat două luni în spital, pe un scaun, la capătul patului în care copilul meu de 3 ani se recupera după operație la rinichi. Și e groaznic. Mai mult decât groaznic.

Oboseala trupului și a sufletului este întrecută doar de sentimentul de neputință. Nu știi ce urmează, nu poți face nimic pentru a alina durerea din trupul mic, nu ai cum îndepărta suferința și lacrimile copilului tău care te privește și așteaptă de la tine soluția. Și nu poți pleca, trebuie să fii acolo pentru el. Dormi cum și cât apuci, mănânci ce ți se aduce, când copilul adoarme, te speli pe fugă, uneori cu apă rece, într-o chiuvetă mizeră și o baie ajunsă într-o stare deplorabilă. Și nu, chiar nu poți pleca, TREBUIE să fii acolo! Casa este prea departe, traficul groaznic, orele trec și puiul tău are nevoie de tine. Și dacă nu locuiești în București? Dacă nu ai bani suficienți și nimeni care să vină la tine? Dacă ești părinte singur….ca mine?

Pentru mine, cel mai greu de îndurat nu au fost durerile de spate, alimentația precară, singurătatea și însingurarea, orele lungi în care el era sedat sau orele de după anestezii în care eu îl priveam, cel mai greu de îndurat erau nopțile în care plângea mărunt și eu trebuia să veghez fără să pot face mai mult, fără să îi pot face durerea suportabilă. Și acum, la 8 ani distanță, când îmi aduc aminte cele două luni petrecute pe scaun, adormind uneori cu capul pe patul lui, sentimentele de deznădejde amestecate cu ciuda că nu am puteri supraomenești pentru copilul meu, îmi adună un nod în gât și în stomac.

Nu este nimic mai rău decât să îți privești neputincios copilul care suferă. Nimic! Și nu știu o cauză mai bună decât #MagicHome și #MagicCamp pentru a dona. Eu am donat și vă încurajez și pe voi să o faceți. 2 euro este o sumă mică, mică de tot, și împreună putem strânge suma necesară. Puteți dona aici, pentru toți părinții cu copiii bolnavi de cancer!

#MagicHome va fi un loc în care părinții copiilor bolnavi de cancer se vor putea spăla, odihni, mânca și primi consiliere. #MagicHome trebuie să existe, trebuie să o facem să fie posibilă, trebuie să facem viața părinților încercați de soartă, mai ușoară.

Eu îmi voi ocupa locul pe scaun vineri, începând cu ora 16:00, la Galateca. Poți sta și tu pe scaun, în locul unui părinte care stă acum pe un scaun de spital și își privește copilul bolnav. Mă rog să nu auziți niciodată cuvintele “Luaţi loc, vă rog!…Copilul dumneavoastră are cancer!”. Dar haideți să facem viața puțin mai suportabilă pentru cei care le aud. Vă rog din suflet, DONAȚI!

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.