Simbio – Biroul meu săptămâna aceasta II

3
3212

Am cam întârziat cu articolul ăsta, trebuia să îl public la finalul săptămânii, dar nu am apucat. Dar pentru că am primit mesaje de amenințare în care îmi spuneați că îl așteptați…. Am o perioadă atât de aglomerată încât nici să mor dorm nu am timp.

Cum vă povesteam, de această dată mi-am mutat biroul la Simbio. Am reușit să mă instalez confortabil de câteva ori săptămână trecută la ei pentru sesiuni de scris și sunt gata să vă spun părerea mea cu privire la locație.

Marea majoritate a bucureștenilor asociază Simbio cu mâncarea bună, cu super limonada cu mentă, cu pisicuța Luna, cu voie bună și distracție. Și nu s-ar înșela. Evident, Simbio este toate acestea. Toate acestea și încă mai mult.

Mâncarea este delicioasă, dar vine împreună cu zâmbetele celor care o servesc. Limonada este incredibilă, dar este mai mult decât atât, este proaspătă mereu și întotdeauna preparată fix atunci și fix pentru tine. Luna este minunată și nu pot comenta mai mult de atât despre ea. Decât faptul că uneori nu are chef de joacă și mai bine îți protejezi pielea proaspăt cremuită de ghearele ei.

Pot adăuga aici că mansarda este superbă. Scaunele și fotoliile sunt foarte confortabile și, dacă ai chef, te poți așeza pe marginea luminatorului. Nimeni nu te ceartă.

La Simbio nu au ospătari, deși pare ciudat, nu? Un restaurant fără ospătari? Ei bine, la Simbio nu au ospătari, au prieteni. Ei sunt acolo pentru a-ți face ziua mai frumoasă și șederea la ei confortabilă. Prietenii de la Simbio îți vorbesc mereu frumos și sunt tot timpul gata să te ajute. Și să îți aducă un butoi de limonadă și un furtun pentru a face treaba, treabă.

Cât despre inspirație, căci în căutarea ei cutreier orașul, Simbio chiar nu duce lipsa de ea. Nu știu dacă este responsabilă pentru asta Luna, decorul sau prietenii minunați care fac parte din echipa Simbio. Știu doar că acolo pot scrie mult și bine (sper), știu că am cuvintele la mine mereu, că îmi găsesc subiectele ușor și că inspirația este cu mine. Ceea ce vă doresc și vouă.

Singura mea problemă cu Simbio, pentru care nu îl pot face un birou permanent, pe lângă simțul civic și responsabilitatea față de voi de a descoperi cele mai faine birouri din oraș, este faptul că deschide la 10:00. Pentru mine este un impediment asta, căci vă spuneam că am nevoie de un spațiu începând cu ora 8:30. Dacă voi aveți nevoie de un spațiu de lucru și ora 10:00 este perfectă, vă spun, Simbio este locul în care puteți lucra în liniște și pace. Unde mai pui că internetul și inspirația sunt din belșug.

inspirația fie cu voi,

Raluca

3 COMENTARII

  1. „cu privire la locatie”?…la LOC! nu la locatie…din text se intelege ca ai vorbi de locul numit Simbio, nu de chiria platita pe locul ala. pai nu?…

    • În ediția DEX 2009 cuvântului „locație”, pe lângă cele două sensuri deja existente (închiriere și obținerea dreptului de folosire asupra unui bun constra cost), i-a fost atribuit un sens nou, de altfel foarte utilizat în vorbirea curentă. Mai exact, 3. Un loc anume, precis determinat. [Var.: locațiúne s. f.] – Din fr. location, lat. locatio, -onis, engl. location.

      Așa că nu, nu este incorectă utilizarea termenului în contextul dat. Îmi permit să răspund eu în locul colegei mele de blog pentru că ea momentan nu are acces online. Se fac schimbări anual în DEX, fie că ne plac sau nu. Da, de multe ori se ajunge ca forme care odată erau incorecte să ajungă să fie corecte. Dar, până la urmă, limba este un organism viu, iar cine altcineva să o schimbe dacă nu cei care o vorbesc.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.