Secretul Samsonite pentru valize ușoare!

0
1703

Pentru că atunci când vorbim despre călătorii și valize este musai să vorbim și despre Samsonite, m-am gândit să vă prezint noua lor inovație, Curv® – fuziune între ușurință și durabilitate. Materialul revoluționar inclus în carcasele dure ale valizelor Samsonite. 

Pentru că transportul aerian a devenit atât de accesibil, călătorii din întreaga lume caută  valize care să fie ușoare și durabile, manevrabile cu lejeritate. Bagajele cu  carcasă dură sunt tot mai căutate, în primul rând pentru siguranța sporită pe care o oferă. Până acum, singurul inconvenient era greutatea acestora, simțitor mai mare decât a valizelor din material.

”Samsonite și-a propus să creeze colecții inovative de geamantane cu carcasă dură, care să ofere durabilitate fără a fi însă prea grele. Experiența de zi cu zi ne spune că ușor înseamnă fragil, dar datorită design-ului inteligent, tehnologiei și folosirii materialelor noi, Samsonite contrazice această percepție, oferind două game iconice care și-au adjudecat deja o serie de premii, Cosmolite și Lite-Cube, ambele folosind materialul revoluționar Curv®” – comunicat Samsonite

Cele două colecții sunt surprinzător de ușoare, impecabil desenate, dar și incredibil de rezistente și puternice. Curv® este creat dintr-o serie de straturi de polipropilenă țesută. Samsonite a brevetat o procedură ce îi permite să creeze acest material foarte rezistent, folosit la crearea de valize, prin încălzire și compresarea diferitelor straturi de polipropilenă. Materialul este tratat pentru a forma foi incredibil de puternice și ușoare, ce sunt apoi modelate de matrițe în forma carcaselor exterioare de valize.

Materialul Curv®, folosit la manufacturarea valizelor Samsonite, este cunoscut pentru  sa de absorbire a diverselor forțe și de rezistență în fața șocurilor și este folosit pentru patinele hocheiștilor, protecțiilor tibiei, pentru armurile folosite în industria auto, dar și în armuri anti-balistice. De asemenea, este un material extrem de rezistent la temperaturile scăzute.

Ce mi s-a mai părut mie interesant este și faptul că produsele Samosnite sunt testate pentru rezistență cu un aparat care le rotește – cam ca în mașina de spălat, împreună cu alte obiecte metalice sau de lemn pe post de obstacole. Aceeași valiză este apoi aruncată în sus și în jos la viteză ridicată timp de 50 de cicluri complete, pentru a recrea cât mai fidel condițiile cărora trebuie să le facă față în anii de folosință.

Cele două colecții amsonite care folosesc materialul Curv® pentru carcasa dură a genților sunt Cosmolite și gama complementară Lite-Cube. Cosmolite a fost prima colecție Samsonite care a folosit Curv®.  Gama a fost din start un real succes și este cunoscută drept un obiect iconic în industrie pentru că și-a adjudecat inclusiv un Red Dot Design Award. Lite-Cube este la fel de ușoară și de rezistentă ca și Cosmolite, iar în plus oferă buzunare interioare, ceea ce aduce un plus de confort călătoriilor.

Dacă vă bate gândul să vă cumpărați o valiză nouă, știu că în perioada asta au reduceri de primăvară și sunt chiar substanțiale, -50% 🙂  Spor la cumpărat!

Z

 

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.