Savoia Bistro – Un birou pentru mai multe săptămâni

0
1928

Joi dimineață, ora 8 și 10 minute. Frig de crăpau și pietrele. Mergeam repede și zgribulită și mă întrebam ce s-a întâmplat cu căldura din ziua precedentă. Unde este? Cine a furat-o? A fost o simplă păcăleală menită să ne scoată pe toți îmbrăcați subțire din casă ca apoi să ne lovească sub centură cu un ger polar?

Îmi căutam disperată un loc unde să îmi petrec cele aproape 2 ore rămase până la începerea cursului de grafica publicitara. Cursul este foarte aproape de școala copiilor mei așa că trebuia să găsesc ceva în imediata apropiere. Pentru că frig rău, cum am mai spus.

 Savoia Bistro beautybyjules.ro 3

Uneori se întâmplă să nu găsești tu un loc ci un loc să te găsească pe tine. Cum mergeam eu cu nasul în telefon, în fața mea un domn de la salubrizare oprit cu tot cu tomberon. Obstacolul m-a făcut să mă opresc, și, în timp ce el primea o cafea cu lapte de la cineva care stătea într-o ușă, eu am privit dincolo de ușa respectivă, la ceva ce părea o cafenea. Am întrebat timid dacă este deschis iar răspunsul sigur că da, în fiecare zi de la ora 8:00 a fost cea mai frumoasă propoziție pe care am auzit-o vreodată.

Înauntru cald și bine. Canapele și fotolii mai în spate, în față mese înalte și scaune de bar. Savoia Bistro, căci așa se numește locul minunat, este deschis de 8 luni în fosta locație Teds Coffe. Știam că Teds nu mai este acolo, dar nu știam că Savoia Bistro i-a luat locul.

Am comandat un ceai verde și m-am așezat confortabil. Priza, pusă strategic fix cât să ajungi mai bine la ea, mi-a găzduit încărcătorul de la laptop. Pernele, și ele așezate strategic prin toată canapea, mi s-au părut de vis. Mă gândeam doar că fix acum nu am nevoie să stau până aproape de ora 12:00.

Am comentat cu băiatul de la bar faptul că mi se pare frig și imediat a dat căldura mai tare. Prompt, s-a încălzit peste tot. Meniul este generos și poți mânca chestii delicioase încă de la prima oră a dimineții. Eu nu, că sunt la regim, dar o clonă a mea, sau oricine este interesat, poate lua un mic dejun delicios la Savoia Bistro.

Acesta nu este mic-dejunul meu, am fotografiat mâncarea unei persoane necunoscute, v-am spus doar că eu sunt la regim :)
Acesta nu este mic-dejunul meu, am fotografiat mâncarea unei persoane necunoscute, v-am spus doar că eu sunt la regim 🙂

Se pare că nu sunt singura care își caută birou prin locații străine, pe la ora 9:00 un laptop și-a făcut apariția la masa din stânga mea. Împreună cu el dosare, agende, postit-uri și altele din gamă. Mă așteptam din secundă în secundă să apară de sub masă un flipchart și să fim invitați la ședință. Nu s-a întâmplat, dar sigur ar fi fost fun.

La Savoia Bistro nu am dus lipsă de inspirație, chiar am terminat ce aveam de făcut și am avut timp și de o discuție plăcută cu proprietarul, timp în care mi-am cerut permisiune pentru a face poze.

Am plecat puțin tristă că timpul a fost limitat și chiar am regretat în secunda în care am ieșit afară și am dat nas în nas cu gerul. Mi-am promis în secunda doi că voi reveni, cel puțin în fiecare marți și joi înainte de cursul de grafică. Savoia Bistro chiar este un loc mișto ce merită cercetat cu atenție.

Voi merge acolo marți și joi, în restul zilelor voi continua să vă povestesc despre alte birouri și împreună să le găsim pe cele mai potrivite nevoilor noastre.

pe curând,

Raluca

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.