[Săptămâna TBS] Wonderblur – dacă nu e ten perfect, estompare să fie

6
2627

V-am mai spus că am descoperit târziu produsele The Body Shop pentru îngrijirea tenului și pe cele de machiaj, așa că ce-ar fi să vă povestesc despre Wonderblur, un produs ce ar cam face parte din ambele categorii. Și o să vă explic și de ce în cele ce urmează.

Este o cremă cu textură ușoară ce promite să catifeleze textura tenului imediat după aplicare, estompând liniile fine și porii, pentru un ten cu aspect uniform. Oferă însă și hidratare și îngrijire, pentru că la fel ca masca Drops of Youth, conține celule stem din floare de colț, dar și ulei organic de babassu. 

Aș putea spune că este un fel de primer și nu aș fi foarte departe de adevăr. Pentru că se comportă exact asemenea unei baze de machiaj, oferind o textură mult mai fină pielii și pregătind-o pentru machiaj. Textura este aerată, aproape ca un gel. Pare la început că nu are șanse să se întindă foarte ușor, dar lucrurile se schimbă atunci când începi să întinzi produsul pe piele. Efectul este ca de „soft focus”. Porii nu dispar, nici liniile fine, dar cu siguranță nu mai sunt atât de vizibile. Sunt „umplute”, iar microrelieful pielii se uniformizează. Fondul de ten se aplică mult, mult mai ușor.

Saptamana TBS - Wonderblur - before-after

Nu am schimbat lumina și am folosit aceeași poziție a mâinii. Însă cumva Wonderblur reușește nu doar să uniformizeze ca textură, ci și să uniformizeze nuanța, estompând roșeața.

De notat faptul că folosesc un burețel pentru aplicarea fondului de ten (Beauty Blender FTW!), iar pentru aplicare folosesc mișcări de tapotare, nu de ștergere. Nu numai că astfel nu „mișc” din loc baza de machiaj, dar astfel reușesc să obțin și un finisaj mult mai natural, față de mișcări de întindere.

Wonderblur se aplică pe tenul curat, după hidratare și eventual înainte de machiaj. Spun eventual pentru că nu este necesară aplicarea unui fond de ten după el, însă cu siguranță pielea devine o pânză cu care se lucrează mult mai ușor dacă este folosit. În general am o problemă cu primerele, pentru că tenul meu pare să accepte greu mai multe straturi. Și nu e că văd tenul încărcat cât că îl simt astfel. Iar când pielea se simte îngreunată, în cazul meu produce și mai mult sebum, ca mecanism de apărare.

Textura si ingrediente Wonderblur - The Body Shop

Ei bine, cu Wonderblur nu am problema asta. După 8-10 ore de purtare, nu simt că am tenul încărcat, fondul de ten rămâne pe loc, iar surpriza cea mai mare este că sporește și rezistența fondului de ten, cel puțin în cazul meu. Și asta deși rezistența machiajului nu se numără printre promisiuni. După demachiere tenul arată foarte bine, fără surprize neplăcute cum ar fi deshidratarea sau vreun coș răzleț apărut din neant.

O să vă rog să mă iertați că nu am o poză în care să vă arăt cum arată aplicat pe ten, înainte și după. Dar mai am un primer despre care vreau să vă povestesc și sper să recuperez atunci cu poze. Nu am fost deloc prevăzătoare și am tot sperat să am timp de before/after. Dar hazardul și-a arătat iar colții. Sau o fi fost celebrul domn Murphy. Sper ca pozele cu aplicarea pe mână să vă arate totuși cât de cât ce face în materie de estompare.

The Body Shop mi-a rezervat în ultimii ani surprize foarte plăcute în materie de machiaj/îngrijire și Wonderblur face parte dintre ele. Un produs care pentru un ten problematic ar putea fi de ajutor. Pentru că nu sunt multe femei care să se poată lăuda cu un ten perfect, dar măcar găsim alternative care să creeze imaginea unuia.

Cu primer sau fără primer? Voi cum preferați să aplicați machiajul?

6 COMENTARII

    • Cel de le Benefit are șanse mai mari să facă ceea ce spune dacă este aplicat prin tapotare peste machiaj. Știu că ei recomandă și amestecarea cu fondul de ten, dar eu chiar îl prefer peste.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.