Restaurantul Sardin – minunea italienească din București

0
2375

Că îmi place mâncarea bună nu mai este un secret pentru nimeni de multă vreme. Am trâmbițat pe blog de câte ori am descoperit un loc mișto cu mâncare fantastică, așa că nu puteam rata ocazia de a vă povesti despre Sardin, un restaurant care impresionează prin tot, începând de la design și terminând cu ingredientele speciale din care își pregătește mâncarea fabuloasă. Dar am să vă povestesc imediat despre ce este vorba.

Am să încep cu începutul. Restaurantul Sardin s-a născut din pasiunea a doi tineri pentru gastronomia Italiana. Își doreau un loc în care calitatea să primeze, ingredientele folosite în preparate să fie autentice iar mâncarea să nu facă parte din categoria comercială. Cum acest loc nu exista la noi, au decis să îl facă ei, pentru toți cei care doreau să descopere ce înseamnă bucătărie italienească ca la ea acasă.

Sardin avea nevoie de o identitate personală de care s-a ocupat arhitectul Corvin Cristian. Obiectele de design interior expuse pe pereți, dar și cele care formează candelabrele, sunt culese de la târgurile de antichități din Italia de către cei doi patroni. Pe pereți este expusă chiar și o vâslă originală de gondolă. Talking about authenticity.

Mâncarea servită la Sardin este diferită, originală și autentică, pregătită cu multă grijă și ingrediente provenite de la mici producători italieni, de cea mai bună calitate, și în concordanță cu tradițiile locale din zonele de origine. Pentru pâinea, grisinele și pastele făcute în casă, la Sardin este adusă făină biologică măcinată la moară cu piatră de către un producător din Piemonte. Prin acest procedeu proprietățile grâului sunt cel mai bine păstrate. Pastele artizanale sunt aduse din Napoli. Tot de acolo vin și fileturile de anșoa, caperele și roșiile Pienollo.

Din Sicilia provin lămâile, clementinele, măslinele și uleiul extravirgin. Brânzeturile sunt aduse din Reggio Emilia și Lombardia. În bucătăria Sardin se găsesc Parmigiano Reggiano maturat 36 de luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe vârful Bagolino și Strachitunt din Val Taleggio. Meniul restaurantului Sardin este influențat de peștele de captură care vine de la pescarii din din România și Grecia. Este folosit peștele de captură în defavoarea celui de crescătorie, deși disponibilitatea nu este aceiași ca la cel din urmă, peștele de captură se diferențiază prin gust, textură dar și calitate, fiind un pește crescut fără antibiotice sau substanțe care stimulează creșterea rapidă.

Din România sunt sunt procurate legume proaspete, de cea mai bună calitate, patronii restaurantului Sardin încercând să găsească mici producători care să asigure cantitățile necesare de legume, fără să renunțe la calitatea acestora. Legumele folosite în bucătărie sunt crescute fără îngrășăminte toxice sau altfel de chimicale iar asta se simte în gustul final al preparatelor.

Pentru că sunt o mare consumatoare de vin, nu puteam încheia articolul fără să vă povestesc despre vinurile pe care le puteți descoperi la Sardin. În meniul de vinuri se regăsesc cele mai reprezentative din Italia. Merită menționate vinurile din regiunea Piemonte, cu puternice influențe franceze, asemănătoare celor din Bougogne, regiune mai puțin populară în România, dar care tocmai din acest motiv are potențialul de a surprinde. Regiunea din Franciacorta a adus în listă câteva vinuri spumante cel puțin egale cu cele mai reprezentative vinuri din Champane, și care se armonizează perfect cu preparatele din meniu.

Eu am descoperit restaurantul Sardin într-o superbă zi de primăvară, când am avut ocazia să intru și în bucătărie. Am tot vrut să vă povestesc și vouă despre el și tare mă bucur că am reușit. Dacă ați trecut pe acolo, sau dacă îi faceți acum o vizită, vă aștept să îmi povestiți impresiile voastre 🙂

Z

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.