15 ani de îngrijire antirid cu coenzima Q10

6
1879

Voi mai țineți minte cum erați acum 15 ani? Eu una aveam 16 ani și de-abia descopeream lumea. Aveam atâtea opțiuni înaintea mea și planuri mărețe, ca orice adolescentă. Dacă m-aș putea întoarce în timp să stau de vorbă cu mine, cred că aș avea o conversație tare interesantă și sigur m-aș face să zâmbesc. Pentru că fiecare vârstă are frumusețea ei și mai ales ingenuitatea sa.

În 1998, se mai întâmpla ceva. Biologul Franz Stäb descoperea formula ideală de interacțiune între baza unei creme de îngrijire și coenzima Q10. Și nu, nu toate generațiile de femei au avut la dispoziție Q10 pentru a face față cu brio trecerii anilor, deși nouă ni se pare acum că acest ingredient activ a existat de când lumea. 

Vorbim despre crema cu coenzima Q10 de la Nivea, prima companie care a introdus într-o cremă o substanță proprie pielii. Și anul acesta se împlinesc 15 ani de existență a gamei Q10 Plus. Desigur, s-au produs ceva schimbări de acum 15 ani, dar mai mult de formă, nu de fond. S-a schimbat înfățișarea și modalitatea de ambalare a cremelor, în recipiente eco-friendly.

De ce este coenzima Q10 atât de importantă pentru piele? Se regăsește în mod natural în epidermă, însă o dată cu trecerea timpului nivelurile scad și pielea nu mai reușește să o producă într-o cantitate suficientă. Coenzima Q10 ajută pielea să se regenereze, iar atunci când cantitatea necesară nu mai este cea potrivită, pielea începe să fie predispusă la ridare și lasă loc semnelor de îmbătrânire. Q10 ajută la transformarea nutrienților în energie și are rol antioxidant împotriva radicalilor liberi.  Aceştia sunt responsabili de îmbătrânirea celulară, iar rolul coenzimii Q10 este tocmai de a stopa radicalii liberi să-şi pună amprenta asupra celulelor.

Așadar, acum 15 ani, introducerea Q10 în formula unei creme a fost un pas înainte în îngrijirea antirid pentru întreaga industrie cosmetică. Acum găsim o mulțime de produse de îngrijire care se bucură de prezența acestei substanțe proprii pielii, avem noi arme la îndemână pentru a face timpul să treacă mai greu pe pielea noastră, fără să lase urme. Dar Nivea Q10 Plus a fost prima gamă care s-a bucurat de prezența acestui ingredient magic pentru piele.

Nivea Q10 Plus - gama de ingrijire antirid

Desigur, pe lângă îngrijirea de bază – Q10 Plus Cremă Antirid de zi (46,94 lei, 50ml), Q10 Plus Cremă Antirid de noapte (46,94 lei, 50ml), Q10 Plus Cremă Antirid de ochi (39,92 lei, 15ml) – gama s-a dezvoltat în continuare și contiuă să se dezvolte.

Voi mai țineți minte cum erați acum 15 ani? Ce sfat v-ați da în materie de îngrijire dacă ați putea să vorbiți cu cea de atunci?

6 COMENTARII

  1. Well, acum 15 ani abia eram in clasa a doua 😀 nu cred ca as putea sa-mi dau vreun sfat in materie de ingrijire 😀 Poate daca m-as intoarce in timp, as face-o in acea perioada in care am inceput sa ma pensez, machiez si mi-as da cateva sfaturi 😀 Vorba aia „Da-mi, Doamne, mintea de apoi!”

  2. Haha..avum 15 ani eram novice rau intr-ale machiajului,ingrijirii tenului,etc..nu ca generatiile de acvum:-) atunci eram pusa pe invatat:-) spre fac am inceput sa deschid ochii spre aceasta parte a vietii:-) m-am ” maturizat” greu:-)

  3. nu stiam atunci de coenzima Q10,..clar 🙂 dar ma ingrijeam inca de pe atunci,..pentru ca aveam o „boala” cu cosmeticele inca de la 20 de ani…desi poate nu era neaparat nevoie.,,,sau poate da…pentru ca invatam noaptea, aveam stress cu examenele, diminetile aratam ca zombie :))))). o crema ,gel macar, pentru zona ochilor s-a impus inca de pe atunci.Nu as putea sa-i dau nici un sfat de ingrijire in plus, pentru ca era la zi cu toate acea Corina de acum 15 ani :)))). Sau hai sa nu fiu chiar asa radicala…un mic sfat ar fi fost necesar; ” las-o fata mai moale cu noptile pierdute ” 😀 😀 cam atat.

  4. Eu aveam 20 de ani si nu stiam mai nimic despre ingrijire pe atunci. Cu siguranta mi-as spune sa nu ma mai machiez asa strident 🙂
    Cat despre brandul Nivea, il ador si il folosesc cu la fel de mare drag ca si atunci.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.