My new xBody – Primele rezultate!!!

27
40395

Vă spuneam că revin spre final de săptămână să vă povestesc ce rezultate am obţinut după cele câteva şedinţe de XBody. Deşi pare absurd să revii cu rezultate după un timp atât de scurt, eu chiar am ce vă povesti.

Ca să înţelegeţi pe deplin, săptămâna ce a trecut şi săptămâna aceasta, am totalizat un număr fabulos de cinci şedinţe de electrocutare. Da, exact cum aţi citit, cinci şedinţe mari şi late. Când am început, mi-am propus să ajung de cel puţin patru ori pe săptămână la antrenamente, repet, cel puţin, dar pentru că sunt leneşă am un program încărcat, nu am reuşit (fir-ar el să fie de program încărcat că mereu îmi pune beţe în roate).

Aş vrea să încerc să vă spun pas cu pas prin ce schimbări trece corpul meu de la o zi la alta, pentru că, deşi pare greu de crezut, cu fiecare şedinţă corpul meu face schimbări şi ajustări.

received_949477765098480

După prima şedinţă, din programul început săptămâna trecută, am făcut febră musculară. O (altă) febră musculară (alta decât cea de aici) de îmi era greu să cobor scari. Dacă îmi era greu să le cobor, presupun că este inutil să vă povestesc că de urcat nici nu mă încumetam. Mă durea tot şi am căpătat o febra musculară all inclusive. Mulţumesc Cristian. Mulţumesc din suflet (şi dacă nu te prinzi, să ştii că sunt ironică).

După următoarele două şedinţe, febra a cedat şi am constatat că mi-a crescut rezistenţa la efort şi că stau foarte bine la cardio. Vă vine să credeţi? Sincer vă spun că eu am fost uluită. Am dublat numarul turelor de lac cu caiacul şi am reuşit să urc un deal cu bicla în viteza a treia din trei (asta pentru că am uitat să o schimb, nu pentru că am vrut să îmi verific rezistenţa, nu mă duce capul atât de tare). Oricum ar fi, mie mi se pare impresionantă evoluţia.

received_949477725098484

La a patra şedinţă XBody am observat o îmbunătăţire masivă a calităţii pielii. Îmbunătăţirea a început să se producă încă cu prima şedinţă, evident, dar abia după patru şedinţe era atât de vizibilă încât să observ şi eu. Nici când eram slabă nu aveam pielea atât de fermă şi suplă. Da, serios, pielea mea are o supleţe incredibilă. Stiţi voi, cele care nu sunteţi precum Iuliana sau sora mea (şi anume super slim), porţiunea aceea din interiorul pulpelor? Aceea care este ondulată şi bălăngănitoare? Dacă sunteţi ca mine, şi anume horizontally challenged, ştiţi despre ce anume vorbesc. Ei bine, la mine a dispărut cu desăvârşire. No more onduleală şi bălăngăneală. No more dealuri şi podişuri. Serios. În loc, am acolo o zonă plană de câmpie. Fenomenal, jur.

Zău că nu ştiu ceva care ar putea să mă facă mai happy decât pielea asta fermă. A, mint, ştiu ceva. Măsurătoarea şi cântărirea de la finalul celor cinci şedinţe 🙂 Am păstrat ce era mai bun pentru la final (sau cum ar spune un prieten de al meu, bomboana de pe colivie). Tobele vă rog….. Sunteţi pregătite? Că eu nu am fost. Sunt fericita posesoare a unui kilogram. În minus. Yup, fix atât am slăbit. Asta în kilograme. În centimetri însă, este o cu totul altă poveste. Am slăbit câte doi centimetri pe coapse, picioare, braţe şi talie. De pe pe fund am dat jos patru centimetri, iar de pe burtă cinci. Cinci. Sincer, a fost una din cele mai bune zile din viaţa mea. Simt centimetri aştia în minus de la şedinţa trecută, dar nici în cele mai frumoase vise ale mele nu slăbeam atât de mult în câteva şedinţe.

received_948647105181546

Să recapitulăm ce am realizat în cele cinci şedinţe XBody. Am super cardio, mi-a crescut rezistenţa fizică, am o piele extrem de fină şi suplă (din păcate chiar nu vă pot invita să mă pipăiţi aşa că va trebui să mă credeţi pe cuvânt), am slăbit, în kilograme dar mai ales în centimetri. Dacă o ţin în ritmul ăsta intru în Cartea Recordurilor. Şi în pantalonii pe care îi îmbrăcam în liceu.

Acum să vă povestesc cam cum e cu dieta alimentară. Nu e. Ar trebui să fie şi asta a fost recomandarea de la începutul antrenamentului XBody, dar, datorită aceluiaşi program încărcat, nu am reuşit să ajung la nutriţionist pentru o dietă personalizată. Aşa că momentan aplic câteva reguli simple, pur şi simplu am scos pâinea (nu mănânc pâine în general aşa că a fost simplu să mă laud că am scos-o), nu mănânc dulciuri (decât puţin atunci când îmi cere organismul, şi anume în fiecare zi – cel puţin am redus cantitatea, e şi asta un plus, nu?), nu beau acidulat (doar pepsi cand stau să scriu noaptea articole, pentru că eu nu beau cafea….da, ştiu că stau şi scriu în fiecare noapte, am doi copii, când credeţi voi că este linişte în casă?), reguli de bun simţ atunci când vrei să slăbeşti :)

received_948647201848203

O altă regulă de care ţin seama, regulă impusă de către Cristian, este să mănânc mereu smart. Mi-a explicat că ceea ce am în farfurie este important, dar mai important de atât este cantitatea. Pe principiul less is more dar nu aplicat în modă ci în alimentaţie.

Să vă dau un exemplu de situaţie şi de mâncat smart. Am fost o zi întreagă pe lacul Mogoşoaia, caiac, stand up padle, înot si mega fun. Aproape ajunsă acasă, în Romană, şi mie şi copiilor ne era foame. Eu sunt un adevărat chef şi o adevărată pasionată în bucătărie, astfel încât nu se afla nimic gătit în frigider. Ştiu că aţi vrea să aruncaţi cu ouă, roşii, vinete, şi altele din regnul animal, în mine, dar nu vă faceţi probleme, nici de acelea nu gaseaţi la mine în casă. Mno, de foame eram rupţi , copiilor le place mult la KFC, astfel încât într-acolo ne-a fost drumul. Dacă mergi la KFC nu înseamnă că trebuie să mănânci prost. Nicidecum. Au şi ei tot felul de salate care pot substitui cu succes o masă. Şi pentru că regula a fost să mănânc smart, asta am şi făcut. Am comandat Smart Menu. Două. Să fiu dublu smart. Vezi Cristian ce ascultătoare sunt?

Este safe să vă povestesc asta pentru că antrenorul meu de XBody, Cristian, a plecat în concediu, şi nu există riscul să mă ucidă. Toata săptămâna voi lucra doar cu Cristina, care este super, mega drăguţă (Cristina, dacă citeşti, să ştii că nu încerc să mă dau bine pe lângă tine doar ca să mă electrocutezi mai puţin, deşi să ştii că nu ar fi tocmai rău, şi de asemenea, pe această cale te rog politicos să nu pui la suflet povestea cu KFC. S-a întamplat doar o data. Sau de două ori 🙂.

received_948647181848205

Ca să vă faceţi o idee reală despre cum decurge un antrenamnt XBody, aveţi mai jos transcripţiile unor convorbiri sută la sută reale între mine şi Cristian.

Eu: – Cred că te trezeşti dimineaţa şi te gândeşti „oare cum să o mai chinui astazi pe Raluca?” Cristian:Glumeşti, nu? Mi-a intrat deja în reflex, nu mai am nevoie de timp de gândire.

Eu: – Dă aparatul ala mai încet că mă doare. Sunt grele exerciţiile astea. Să ştii că te spun. Scriu pe blog despre tine. Cristian: – Păi foarte bine, să ştie cititorii tăi că nu ne jucăm aici. THIS IS SPARTA!!! (în caz că vă întrebaţi ce era cu finalul articolului trecut)

Eu: – Să ştii că nu mai pot, e foarte greu exerciţiul ăsta. Sunt deja obosită rau. E greu să faci sportCristian: Ai dreptate. Nici nu ştiu ce o fi în capul oamenilor care fac sport. Mai ales când sunt atâtea covrigării şi patiserii la fiecare colţ de stradă. În loc să stea cu un covrig cald în mână, ei fac genoflexiuni. Apropo de asta, ia bagă tu două serii de câte zeceEu: – Genoflexiuni?!? Cristian: – Noooo……. covrigi!

Judecaţi voi acum, să nu mă duc eu de drag la antrenamentele XBody? Aparent, Fit EXpress by Sorin Oprea este SPARTA, deci mă antrenez pe bune…şi doare 🙂

Pe data viitoare,

Raluca

27 COMENTARII

  • Mă bag eu în discuție, scuzată-mi fie intervenția. Dar caută xBody Timișoara pe sfântul google, sigur-sigur găsești câteva variante 🙂 Tehnologia s-a extins la nivel de țară, chiar dacă nu este același studio 🙂

   • Da, am gasit vreo 2 studio-uri de gen. O sa ma duc sa vad ce se intampla. Mi-ar fi placut sa fie aceiasi pentru ca am avut ceva intamplari mai putin placute cu unele locuri unde ar fi trebuit sa am un antrenor personal.. dar defapt eram 6-8 persoane in acelasi timp si nimeni nu avea timp sa se uite de tine 🙂
    Thanks 😀

    • Tehnologia în sine nu permite o „clasă”, ci doar un antrenament one-on-one. Nu cred că este cazul ca un antrenament xBody să se desfășoare cu mai multe persoane, pentru că aparatul are nevoie de monitorizare din partea antrenorului.
     Până acum chiar nu am auzit de studiouri xBody cu mai mulți „elevi” în același timp.

 1. Pai…daca tot esti in urma cu partea de nutritie (sa vezi atunci rezultate spectaculoase, daca astea te-au incantat, avand in vedere ca regula de baza e 80% nutritie, 20% sport si 0% scuze), te invit la o evaluare corporala si nutritionala gratuita. Sa vezi si exact care este compozitia ta corporala si ssa iti facem acel program personalizat pe partea nutritionala.
  Da-mi un email daca doresti sa facem o programare. Cred ca iti va placea tare mult.

  • Bună, Roxana,

   Chiar îmi pare rău că nu ți-a ieșit cititul articolului, însă ăsta este un blog, deci experiențele sunt pe cât de personale se poate. Nu prea scriem pe stilul de revistă, scurt, concis, la obiect, pentru că ne place să povestim, atât mie, cât și Ralucăi. Da, recunoaștem că ne place să folosim fraze lungi și comparații uneori alambicate, dar asta ne reprezintă.

   Poate Beauty by Jules pur și simplu nu este pe stilul tău. Și acceptăm complet lucrul ăsta, nu ne dorim „faimă mondială” și pot spune că suntem conștiente de faptul că nu putem mulțumi pe toată lumea și că stilul nostru nu este pe placul tuturor.

   Oricum ar fi, ai la dispoziție vreo 1800 de articole din care zicem noi că ai putea alege ce citi. Sau alte site-uri și bloguri, care este foarte posibil să se potrivească mai bine cu stilul tău.
   Și nu, nu ne supărăm că nu-ți place să ne citești.

 2. Nu vreau sa fiu aia care baga bățul prin gard, dar fără nutriție nu o sa slabesti semnificativ. Filmul tău ( doi copii, stres etc) l-am trăit și eu. Din decembrie, cu sport de 3 ori/ săptămâna și mâncat normal( prăjituri , kfc, samd) am slabit 2 (doua 😃) kg în 7 luni.
  După care mi-am dat 2 palme și am fugit la nutritionist în București ( ca de la voi răsare soarele, se da ora exacta , nu-I așa? 😃). Iar rezultatul, 10 kg în 11 săptămâni. Se putea muuult mai bine dar am mai trișat pe ici pe colo. Vechile obiceiuri nu mor repede!
  Așa ca nu te mai îmbata cu apa rece. Fa sport din ăla adevărat și vorbește și aplica ce spune nutritionistul. La care ai totuși mare grija…
  Și la mine în oraș sunt nutritionisti care recomandau sa faci foamea și sa trăiești cu o pătrați din aia, un gram din ailaltă….
  Succes maxim!

 3. Felicitari! Rock on!
  Am inceput si eu X Body de curand, am facut 3 sedinte pana acum, si sunt din ce in ce mai incantata! Este altceva, din multe puncte de vedere. Dupa abia 3 antrenamente, am deja povesti de spus! Vad dusmanul (abdomenul) batand timid in retragere, pielea este mai ferma, se aseaza toate (piele, carne, haine) altfel, mai armonios, creste rezistenta si entuziasmul de la sedinta la sedinta. Treaba-i buna! Si asta in conditiile in care antrenorul meu ma ia cu usurelul, deoarece la prima sedinta mi s-a facut putin rau (nemancata, cu 2 cafele in sistem… nu recomand!). Trebuie grija cat de cat si la alimentatie, ca este pacat sa nu optimizam rezultatele ;).

  • Nu are efecte adverse, din cate stiu eu. Am pus o multime de intrebari si este contraindicat sa faci exercitii in timpul menstruatiei. In afara de asta, este sport cu putin ajutor pentru intensificarea rezultatelor 🙂

 4. Mi se pare prea frumos sa fie adevarat, impulsurile electrice nu obosesc exagerat sistemu’ nervos central ?
  Eu fac sala de 8 luni, dar ma chinui sa adorm la ora 22.30-23, am eliminat painea, transpir si inebunesc cand vad o milka cu oreo in fata ochilor(nu n-am mancat dulciuri de aprox 2luni..)..Ce-i drept , se vad rezultate chiar multumitoare, dar cu foarte multe sacrificii.
  Ce parere aveti? Daca o sa incep cu xbody o sa ma pot mentine la forma initiala ?

  • Bună, Alin,

   Raluca are dificultăți să stea online zilele acestea, dar îți pot răspunde la întrebări pentru că deși nu am încercat antrenamentele (mă încadrez în contraindicații), am pus toate întrebările posibile.
   Curentul folosit este de frecvență joasă și este doar puțin mai intens decât impulsurile naturale pe care sistemul nervos central le trimite mușchilor pentru a-i coordona. Nu afectează sistemul nervos central, nu sunt electroșocuri, nu în sensul în care le vedem prin filme. Găsești AICI ceva studii efectuate în cazul anumitor afecțiuni.
   Cu xBody ar trebui chiar să poți îmbunătăți forma inițială, nu doar să o menții. Desigur, depinde și de dietă. Adică degeaba faci sală sau încerci un program xBody dacă încă vizitezi fast-food-urile la orele de masă 🙂
   Eu una te înțeleg perfect cu dulciurile, duc aceeași luptă, de a renunța la zahăr rafinat, de câteva săptămâni. Pe mine mă ajută să mănânc fructe atunci când am poftă de ceva dulce. Bananele conțin destul de mult zahăr în mod natural, așa că sunt o alternativă bună. Bine, eu încă duc o luptă să evit zahărul rafinat, nu zaharurile în general.

 5. Raluca…iar mintim omul cu televizorul?
  5 sedinte ? Pai te-au lasat expertii aceia sa faci asemenea sinucidere ? Scuza-ma pe cine ai intrebat de efecte adverse ? 😂😂😂pe ei? Iti sugerez un medic cardiolog ….nu as vrea sa te duci si la ceilalti medici..
  Te rog cand scrii un articol nu il scrie doar ca te-ai simtit tu bine udeva…asta nu este o experienta personala este o minciuna personala…o reclama grosolana. As vrea sa le multumesc antrenorilor tai fac o treaba perfecta pentru a te distruge si tu duci mai departe „apocalipsa” lor. Ai grija de sanatatea ta. Incearca sa nu scazi de 5 sedinte o luna….take care!!

  • Gabriel, nu știu de unde ai presupus că nu a fost consultat și un cardiolog înainte. Întâmplarea face ca Raluca să fie un om în contact cu mai mulți medici personali decât ți-ai dori tu, dar asta este o chestie personală ce nu intră în discuție acum și nici nu ar trebui să intre în discuție vreodată, pentru că ține de intimitate. Când a început antrenamentul starea ei de sănătate îi permitea 100% un astfel de antrenament. Presupun că nu ai citit sub nicio formă răspunsul meu la primul tău comentariu. Sau l-ai citit pe sărite, fără să ai măcar curiozitatea să dai click pe link-urile pe care ți le-am recomandat.
   Corpul nostru funcționează pe impulsuri electrice. Mușchii se contractă la impusuri electrice generate de organismul nostru. Intensitatea aparatelor este joasă și mimează exact acest tip de impulsuri electrice, de frecvență joasă.
   Da, dacă ai un pacemaker nu ar trebui să intri într-o astfel de sală. Dar dacă ai un pacemaker clădirea mușchilor cred că este ultima ta problemă.
   Da, am întrebat un cardiolog, pe cel al surorii mele, ce este operată pe cord. I-a recomandat să nu înceapă un astfel de antrenament la mai puțin de un an și jumătate de la operație, pentru că voia să observe în continuare felul în care corpul ei acceptă schimbările. Dar, dacă voia neapărat, i-a recomandat să facă antrenamentul doar pe partea de jos a corpului (lucru pe care cu XBody nu-l poate face, vesta fiind conectată și la piept). Dar asta este o problemă specifică, ce ține strict de o persoană și de problemele personale de sănătate.
   Cred că noțiunea ta de experiență personală este extrem de abstractă și nu se potrivește deloc cu noțiunea generală. Poate ar trebui să iei pe rând cele două cuvinte alăturate și să le citești definițiile. Dai pur și simplu impresia că ești rău-intenționat.

   Aparatele sunt aprobate CSA (uite ce scrie Examiner, AICI, tot „minciună personală” e după regulile tale, nu?). Să aduc în discuție și UK, unde se aplică normele CE, AICI?

  • Salut, Criss!
   Cred că ar fi cel mai bine să suni la unul dintre centrele xBody la care intenționezi să faci antrenamentele și să întrebi acolo. Din păcate informația asta nu o am.

 6. Am citit pe foarte multe alte site-uri cum ca xbody este de fapt o mare vrăjeala pt ca are efecte de scurta durata… sau mai bine zis, ca ai efecte atâta timp cat practici.. si voiam sa va intreb si pe voi, e posibil ca dupa ce întrerupi aceste antrenamente sa ai in scurt timp un efect negativ?

  • Nu cred că așa se pune problema corect. Orice sport ai face, orice regim alimentar ai ține și oricât de mult ai reuși să slăbești, dacă după ce ai ajuns la greutatea corporală pe care ți-o dorești revii la stilul de viață anterior, și kilogramele în plus vor reveni. Este foarte importantă perioada de după ce ai slăbit pentru ați menține greutatea.

  • Bună 🙂
   Mă bucur mult că îmi citești articolele și că ții cont de părerea mea. Dacă citești cu atenție, vei descoperi că eu nu am pretins nici că am ajuns 90-60-90 și nici că am slăbit un număr impresionant de kilograme. Am pus accent pe tonifiere și centimetri, a fost experiența mea personală și am descris-o fix așa cum s-a întâmplat. Trebuie să mai ții cont și de faptul că oamenii sunt foarte diferiți unul de altul, la fel și metabolismele. Ce funcționează foarte bine pentru mine, la tine poate să nu aibă rezultate notabile. În plus, sportul ajută într-o anume măsură, scăderea drastică în greutate are mare legătură cu alimentația. În timpul acestor antrenamente ți-ai schimbat regimul alimentar sau ai continuat să consumi același alimente și cantități ca și până acum?

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.