Mogoşoaia – aventuri aproape de casă

1
3414

Am avut o vară amuzantă, şi eu şi cei doi copii din dotare. Ne-am plimbat pe la munte şi pe la mare în căutarea distracţiei. Şi am gasit-o, nu zic nu. Dar nu ma aşteptam să o găsesc şi atât de aproape de casă. Mai exact în Mogoşoaia.

Ca să fiu sinceră, nu noi am găsit distracţia ci distracţia ne-a găsit pe noi. Ne-a găsit într-o după amiază de miercuri prin intermediul Ştefanei, PR-ul comunei Mogoşoaia, care s-a gândit să ne surprindă cu o serie de activitaţi inedite. Iuliana nu a putut veni (aveţi voi idee de când o caută distracţia pe ea? şi odihna…cel puţin odihna…cred că dacă pune mâna pe ea nu îi mai dă drumul o lună), aşa că am dat curs invitaţiei doar eu şi copiii.

Prima aventură: o vânătoare de comori! Ne-au plimbat cu trenuleţul prin parc şi ne-au oprit în puncte cheie pentru a găsi indicii. Pe pajiştea de pe aleea principală, unde în week end trecătorii se pot bucura de piese de teatru pentru copii, comedii, jazz şi muzică de fanfară, chiar aproape de scenă, am găsit primele două indicii. Unul eu şi unul fiul meu (seamană cu mine, da?).

 _MG_7359

Următoarele două indicii au fost descoperite la Căsuţa cu Hot-Dog. Asta nu înainte de a ghici ingredientul secret ce face ca hot-dog-ul lor să fie atât de special: ceapa crocantă. Vă spun, este delicioasă. Ne-au explicat că o aduc direct din Anglia şi că la noi nu gasim ceva asemănător. Repet: DE-LI-CIOS! Nu cred că este necesar să adaug că locaţia unuia dintre indicii a fost desconspirată de către mine (jocul era pentru copii probabil, de aceea m-am şi descurcat atât de bine).

Următoarea oprire? Acvamania. Acvamania este un parc de distracţii pe apă, format din tobogane, piste de alergare şi trambuline. Acolo am găsit şi ultimele indicii (nu eu, din păcate, copiii au fost mai rapizi…de această dată), cu ajutorul cărora am creat un puzzle care ne arăta distracţiile ce ne aşteptau şi…comunicatul de presă. Da, comunicatul de presă a fost împărţit în bucăţi şi l-am reconstituit la final. Foarte tare ideea 🙂

????????????????????????????????????

La Acvamania ne-am pus vestele pe noi şi ne-am lansat la apă. Aş vrea să vă spun cât de amuzant a fost, dar cred că cuvintele mele nu sunt suficiente, fie ele şi însoţite de poze. Nu m-am gândit că poate fi atât de multă distracţie pe un lac. Fie el şi lacul Mogoşoaia. Ştiaţi că lacul Mogoşoia este printre cele mai curate din ţară? Sincer, eu nu ştiam, dar mă bucur că am aflat.

Tot la Acvamania ne-am dat cu caiacul, dar despre caiac am sa vă povestesc în amănunt într-un articol viitor, pentru că a fost o experienţă prea mişto să trec aşa repede peste ea. De la ei puteţi închiria caiace, canoe, stand-up padlle, catamarane, scutere submersibile şi hidrobiciclete. Echipamentele sunt noi şi de foarte bună calitate, deci sunteţi tot timpul în siguranţă (pentru mine asta este extrem de important).

10320502_852767044751281_8715448139076178782_n

Pentru începători şi necunoscători, Acvamania organizează cursuri de caiac, stand-up padlle şi sailing. Tot la ei, veţi descoperi şi Şcoala Piraţilor, o şcoala de vară altfel, pe care copiii o pot urma timp de o săptămână. Fac cursuri de caiac şi explorează lacul Mogoşoaia, se mega distrează în parcul acvatic şi au parte de aventuri pe uscat alături de căpitanii de la Asociaţia Maniers. Vom merge şi noi la Şcoala Piraţilor (adică copiii mei, eu doar mă voi uita, voi face poze şi voi pleda pentru cauza „adulţilor ce nu sunt primiţi la Şcoala Piraţilor” …poate li se face milă…cine ştie…) şi revin cu amănunte de la faţa locului. Pe mine mă încântă tare cursurile de caiac pentru copii, mai ales că de la anul vreau să îi iau cu mine pe Olt 🙂

Am mai făcut ceva amuzant tare cât am fost acolo. Lângă Acvamania se afla Zumbaala Wake Park, primul wake park cu cablu din România. Ce este wake board? mă veţi întreba, iar eu, ca un fin cunoscător ce sunt al fenomenului, vă voi spune că este o placă pe care este fixată o pereche de ghete, placă cu care, se presupune că, aluneci pe apă tras de un sistem de cabluri. Mai exact, sistem Sistec System 2.0 (v-am spus doar, fin cunoscător).

IMG_20150806_132252

După ce am privit ca mâţa în calendar la tipul ce se distra copios alunecând pe apă, şi după ce am văzut câteva tipe cu cocul ud stând la soare și povestind cât de tare a fost (am zis că eu nu sunt mai proastă) şi m-am decis să merg şi eu să mă sinucid distrez. Mi-au pus vestă, cască, mi-au făcut instrucţia ca la carte şi m-am lansat. Şi am căzut. Din prima. Şi din a doua. Şi din a treia. Am căzut până ce au considerat ei că este momentul să mă scoată şi să facă instrucţia din nou (moment la care înghițisem cel puţin 10 litri de lac). Am priceput mai bine de această dată şi jur că aia care se distrează maxim în pozele astea sunt eu (în scurtele momente în care am fost văzută în picioare). Am să mă întorc şi am să mă dau cu placa aia până o să fiu profesionistă, chiar dacă asta înseamnă că o să înghit tot lacul până ce o să şi reuşesc.

IMG_20150806_132228

Nu cred că mai este necesar să vă spun cât de tare a fost. Mi-a plăcut la nebunie. Oricum, eu sunt puțin maniacă cu apa şi toate sporturile ce o implică. După ce m-am dat cu placa, aş fi stat puţin la soare, au o zonă de lounge şi credeţi-mă, pernele alea portocalii şi uriaşe arătau incredibil după efortul depus. Nu am stat căci a trebuit să fug înapoi la Acvamania unde îmi lăsasem copii. Îmi era teamă că îmi simt lipsa sau poate au nevoie de ceva. Trebuia să aleg pernele. Copiii mei nici să raspundă propriei lor mame nu au avut chef, aşa de prinşi de joc erau. Primul meu născut s-a uitat la un moment dat cu coada unui singur ochi în direcţia mea, dar cred că se uita după un pahar cu apă şi în nici un caz după cea care i-a dat viaţă.

A fost o zi plină de aventuri şi distracţie. Partea cea mai mişto este că la Mogoşoaia ajungem uşor şi sigur vom repeta experienţa. Nu de alta, dar copiii mei doar despre asta vorbesc 🙂 Voi aţi ajuns pe la Mogoşoaia? Ştiaţi despre activităţile de acolo?

Zi plină de soare vă doresc,

Raluca

1 COMENTARIU

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.