Miercurea parfumată: Un univers de emoții – Emozione

6
3586

În ultimii ani am început să mă obișnuiesc cu o întreagă paletă de emoții. Nicio zi nu seamănă cu alta și de dimineața până seara îmi sunt rezervate surprize mai mult sau mai puțin plăcute, care mă fac să trec dintr-o extremă în alta. Pe lângă lapte și miere vine din când în când și o tușă de venin, dar și asta face până la urmă parte din „a fi” și „a simți”.

Am fost la un moment dat pasionată de horoscop, de zodii și cum influențează, în teorie, astrele, evoluția unui om. Și în 99% din cazuri zodiei mele îi este asociată emoția. Și cam așa și sunt, un amalgam de emoții pe care nici în 30 de ani nu am învățat să le țin în frâu cum trebuie. Am învățat în schimb să mă bucur de ele, să le las să mă copleșească pe cele pozitive și să le las să treacă, asemenea apei, pe cele negative. De ce vorbim despre emoție astăzi? Pentru că dacă vă aduceți aminte, ultima lansare Salvatore Ferragamo în parfumerie poartă un nume simplu – Emozione.

Salvatore Ferragamo - Emozione

Și cu ajutorul unei gingașe miniaturi, am descoperit mai pe îndelete, în afara parfumeriilor, aroma în care designerul și-a dorit să surprindă un univers de simțiri feminine. Creat de un cuplu de parfumieri, cred că este unul dintre parfumurile pe care dacă aș fi muzician le-aș putea transcrie pe un portativ. Au fost selectate acorduri foarte feminine pentru a compune această aromă, și Casa Ferragamo cred că poate să fie mândră de ce-a ieșit.

Începutul este proaspăt, citric, vesel, pot simți din start bergamota, cu notele sale vesele. Se simte o ușoară dulceață de la piersică, ca apoi irisul, ușor pudrat, să deschidă ușa buchetului floral. Dacă în începutul aromat pot percepe, pe rând, fiecare dintre acorduri, nu mă pot lăuda cu un nas atât de avansat în inima olfactivă a lui Emozione. Bujorul, trandafirul și heliotropul se amestecă pentru a forma împreună un buchet floral delicat, suav, în care percep și ușoare note verzi. Finalul însă este complet pe placul meu.  Observ  încă o dată cu încântare că în parfumurile noi, moderne, nu se face abuz de patchouli și nota foarte pământeană este echilibrată perfect de celelalte acorduri, de mosc și piele de căprioară.

Eram tare-tare curioasă cum voi percepe acordul de patchouli în tandem cu cel de piele întoarsă și aici cel mai mult m-a ajutat loțiunea de corp din setul meu de miniaturi.  Dacă parfumul lasă mai degrabă o urmă floral-pudrată pe pielea mea, loțiunea de corp mi-aduce în prim-plan mai mult notele de bază. În tandem (loțiunea de corp și parfumul), finalul parfumat este mult mai pătrunzător, mai puternic.

Emozione este un parfum cu care chiar v-aș îndemna să faceți „layering”, purtându-l deasupra loțiunii de corp, cel puțin dacă sunteți adeptele parfumurilor ceva mai puternice. Purtat simplu, Emozione este un parfum blând, suav, elegant, ușor pudrat. Și rezistent, deși nu iese în evidență ca un parfum tare. Am rămas surprinsă de-a lungul zilei să-l re-simt, după ce credeam că pielea mea a păstrat doar o urmă foarte ușoară din el. Nu prea dulce, dar foarte ușor de purtat, este un parfum ce aduce cu el profunzime. Văd Emozione purtat de femei ce se apropie sau au trecut poate de 30 de ani, fără să-și piardă însă din pofta de viață a tinerelor până în 25.

Set miniaturi cadou Emozione - Douglas luna mai

Dacă vă tentează noul parfum Salvatore Ferragamo, ar mai trebui să știți că în luna mai primiți un set de miniaturi exact ca al meu (apă de parfum 5ml și loțiune de corp 30ml) la achiziționarea unei ape de parfum Emozione de minim 50ml în toate magazinele Douglas. Iar prețul unei ape de parfum de 50ml este de 383 lei.

Emozione - Salvatore Ferragamo

P.S.: Emozione m-a făcut să mă gândesc la „Mirona”. Cella Serghi scrie cu o încărcătură emoțională puternică, iar Mirona mi se pare a fi un personaj care ar putea purta Emozione. Diana din „Pânza de păianjen” ar purta cu siguranță oricare dintre Signorinele lui Ferragamo, dacă mă întrebați pe mine.

6 COMENTARII

  1. DA….un mare DA acestui parfum….care m-a emotionat ( finally) si pe mine !!! L-am mirosit ..si intr-adevar rezista mult pentru un parfum oarecum suav , bland. Nu stiu ce m-o fi apucat ,..ca in ultimul timp am devenit fan Salvatore Ferragamo. Ma tot gandesc sa-l achizitionez ,…dar astept un discount …fie de la douglas , fie de la sephora … 😀

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.