Miercurea parfumată: Pantera este eliberată

12
3387

Unul dintre parfumurile pe care le-am anunțat cu o plăcere nespusă anul trecut a fost Cartier La Panthere. M-a inspirat încă de la descriere, iar sticluța a fost înfiorător de tentantă. Și la prima încercare nu am fost deloc dezamăgită. Exact cum mă așteptam, un parfum senzual, puternic, pentru o femeie hotărâtă și sigură pe sine.

Dacă vă mai aduceți aminte, sticluța ține prizonier chipul unei pantere, flaconul multifațetat formând imaginea felinei. În 2015 Cartier eliberează spiritul panterei și lansează La Panthere Eau de Parfum Legere, un parfum captivant și fermecător, ce incită la eliberarea spiritului.

Eau de Parfum Legere ne arată un nou aspect al parfumului lansat în 2014, o fațetă nouă a pasiunii din spatele La Panthere.  O exprimare în arome a femeii căreia nu îi este teamă să fie ea însăși, nu este legată de nimeni și nimic, o femeie cu adevărat liberă.  O esență plină de lumină a femeii neîmblânzite. Încă.

Amestecului original chypre-floral i-a fost adăugată nota strălucitoare de floare de tiară, un acord ce va încânta și va trezi la viață toate simțurile. Mai feminin, mai dulce și mai suav, La Panthere Eau de Parfum Legere este o interpretare mai blândă a orginalului, pe care probabil multe femei o vor alege pentru zi.

Originară din Polinezia, floarea de tiară a fost inițial confundată cu o specie de gardenie, de unde i se trage de altfel și denumirea științifică – Gardenia taitensis. Cunoscută în lumea frumuseții mai ales pentru aroma sa exotică, extrem de plăcută (eu o ador, pentru mine este un simbol al verii), mirosul florii de tiară cred că poate fi recunoscut de oricine. În unele insule din Pacific însă, este folosită în mod tradițional pentru a indica disponibilitatea pentru o relație. Disponibilitatea către o nouă relație este arătată prin purtarea florii după urechea dreaptă, iar dorința de a nu se insista, atunci când floarea este purtată după urechea stângă.

Flacon Cartier La Panthere Eau de Parfum Legere

Cartier nu se dezminte nici de data aceasta de moștenirea sa, flaconul noului parfum fiind o adevărată bijuterie. Multifațetat, chipul panterei devine întrucâtva eluziv, arătându-și deplina frumusețe doar din anumite unghiuri. Eliberată din temnița de sticlă a primului flacon, pantera poate acum cutreiera liberă prin jungla urbană. 

Deși poartă denumirea Legere, noul La Panthere rămâne în varianta apă de parfum, adaptarea pentru vremea caldă sau zi fiind doar din punct de vedere al acordului floral. În parfumerii prețul recomandat al unei sticluțe de 50 ml este 439 lei.

Simbol al puterii și al eleganței, La Panthere m-a cucerit pe deplin, iar acordul de tiară oferă acum variantei Legere o tușă exotică, parcă mai vibrantă, păstrând însă aspectul dominant, chypre.

Lansare Cartier La Panthere Legere

S-a înfiripat o nouă dragoste parfumată în viața mea. Și cel puțin o perioadă, când vine vorba de parfumuri, voi purta o floare de tiară imaginară pe partea stângă.

12 COMMENTS

  1. sper sa fie intr-adevar mai lejera aceasta varianta fata de cea clasica…pentru ca mie nu mi s-a potrivit pur si simplu. desi imi place cartier,..am avut cateva parfumuri de la ei…nu as putea sa spun ca e dragostea vietii mele..nici la urechea stanga ..nici la cea dreapta …;D …desi povestea asta din insulele pacificului este exotica si senzuala…:) . totusi ca sa nu zici ca sunt carcotasa in necunostinta de cauza …cu prima ocazie o sa-l miros si eu….poate se dezlantuie pantera din mine..:))))) cine stie??? 😀

    • La Panthere Legere rămâne la bază ca originalul, doar i s-a adăugat acordul de floare de tiară. Mi se pare că este mai caldă varianta asta, un pic mai jucăușă. Mie îmi place foarte mult și varianta originală, deci nu prea avea cum să nu fie pe gustul meu și Legere, mai ales că iubesc floarea de tiară. Dar eu am o afinitate pentru parfumurile de tipul ăsta, mai grele, cu acorduri un pic mai opulente, dar nu foarte dulci, deci nu sunt chiar nepărtinitoare 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.