Miercurea parfumată: Smochine scăldate în soare arzător

12
3421

Vara e pentru călătorii și chiar nu cred că-s singura care crede asta. Vara asta, încă o dată, sunt legată de București, însă asta nu mă împiedică să călătoresc în stilul meu. The Body Shop transformă anul acesta colecția de parfumuri Scents of the World în The Voyage Collection, invitându-ne să ne bucurăm într-un alt fel de destinațiile ideale de vacanță.

Noutatea din 2015 este Italian Summer Fig, un parfum proaspăt, fructat, emblematic pentru coasta Puglia din Italia. Smochinele crescute aici sunt produse de un sol scăldat în soare, aroma lor dulce umplând aerul cald vara. Sunt culese în miezul anotimpului cald, iar aroma lor suculentă stă la baza parfumului creat de The Body Shop.

Se deschide cu note verzi, efervescente, de viță de vie și fructe dulci de smochin. Inima aromată aduce aromele florale, de trandafir, în atenția purtătoarei, combinate cu șofran ușor condimentat. Amestecul inițial, floral-fructat, este domolit pe final de notele calde, lemnoase, de stejar, dar și de ambră.

Nu vă ascund faptul că nu sunt un mare fan al smochinei. Nota de smochină în parfumerie este una destul de complexă și unică, cu o aromă verde, ușor amară, dar cremoasă, lăptoasă, aducând aminte nu doar de fruct, în opinia mea, ci și de frunze verzi. În general se folosește în parfumuri pentru a da o notă Mediterană, alături de arome lemnoase, cocos și note verzi. Ce m-a intrigat însă a fost asocierea cu trandafirul și șofranul. Așa că pentru mine Italian Summer Fig devine interesant după ce notele de vârf, cele care persistă pe piele la început, se duc, lăsând loc amestecului floral-lemnos.

Flacon Italian Summer Fig - The Body Shop

O dată ce pe pielea mea și-au făcut loc aromele lemnoase, ușor îndulcite de cele florale, îmi place mult mai mult parfumul. Îl simt proaspăt-dulceag, lăptos, însă nu mă deranjează așa de tare ușoara urmă verde ce rămâne în urmă. Aproape că aș spune că rămâne ușor pudrat, deși este doar o impresie, dată cred de acordurile lemnoase de final.

Pot înțelege de ce Italian Summer Fig și ale sale note de smochină creează însă în jurul meu curiozitate și apreciere. Poate mai mult decât alte acorduri fructate, smochina vorbește despre căldura generată de soare în lunile estivale, despre bogăția din livezi și dulceața fructelor scăldate în razele solare.

Cum spuneam la început, colecția Scents of the World de la The Body Shop se transformă, devenind The Voyage Collection. Sticluțele înalte și dreptunghiulare se transformă în semisfere elaborate, multifațetate, inspirate parcă de o jumătate de glob pământesc. Iar ambalajul din carton este decorat cu arabescuri inspirate chiar de zona ce servește drept inspirație pentru parfum. Seria Voyage conține parfumurile: Japanese Cherry Blossom, Figian Water Lotus, Atlas Mountain Rose și Indian Night Jasmine.

Italian Summer Fig - nou parfum The Body Shop

Noul parfum The Body Shop va fi disponibil în magazine începând cu luna aceasta (august 2015), în varianta apă de toaletă, alături de alte produse de îngrijire pentru corp.

Și da, vă ofer din nou șansa să încercați parfumul despre care vă vorbesc, cu ajutorul unui flacon reutilizabil de parfum (5ml). Tot ce trebuie să faceți este să-mi spuneți într-un comentariu ce aromă asociați în general cu vara și să completați formularul de mai jos. Iar eu voi umple un flacon nou-nouț cu licoarea despre care v-am vorbit azi, ca să vedeți exact despre ce vorbesc.

a Rafflecopter giveaway

Câștigătorul va fi afișat în cadrul aceluiași articol, în maxim 48 de ore de la finalizarea înscrierilor.

UPDATE 19 august:

Îmi cer mii de scuze pentru întârzierea nesperată. Flaconul refillable Summer Fig va merge la Maria Ene, după cum puteți vedea și în formular. Aștept un email de la Maria cu adresa pe care să trimit pachețelul.

12 COMENTARII

  1. Mmmmmm, interesante arome in acest parfum…….
    Pentru mine, vara e anotimpul fructelor – aromele de caise, piersici si pepene galben ma imbata si imi dau o stare euforica 🙂

  2. Mi-e si rusine sa mai spun ca nici pana azi nu am incercat vreun produs de la TBS 😀

    Asociez vara cu aroma unei limonade cu menta 😀

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.