Mega Mall s-a deschis

10
4289

Cred că ați aflat deja că peisajul bucureștean s-a modificat. Un nou mall a apărut pe harta capitalei, iar numele său este Mega Mall. Și i-am pășit și eu pragul în prima zi, pentru că fiind foarte aproape de zona în care locuiesc, trebuia să-mi dau seama cum se schimbă orașul pentru mine.

Din start, ca să nu existe dubii, cred că trebuie să încep cu faptul că noul mall nu este 100% finalizat. Dezvoltatorii au decis să-l deschidă deși este încă de lucru la finisaje, însă așa cum au declarat în cadrul conferinței de presă, este funcțional și sigur pentru cei care îl vizitează. NEPI (New Europe Property Investments), deținătorul mall-ului, a declarat că lucrările se vor încheia cel mai probabil într-o lună, lucrând după program. Personal, mi se pare un termen optimist și chiar mi-ar plăcea să văd că se întâmplă asta.

Praful și finisajele încă neterminate nu au împiedicat însă astăzi valul de vizitatori să bată aleile pline de magazine. Și când zic pline, mă refer la peste 200, deși unele dintre ele încă nu au deschis. Și nu m-au împiedicat nici pe mine să fiu alături la deschiderea a două noi magazine de frumusețe (Flormar și MAC). Cert este că cel puțin pentru mine, posibilitatea de a avea magazinele preferate la o distanță mult mai mică de casa decât până acum mă încântă și pot ierta o perioadă faptul că deschiderea s-a făcut fără ca totul să fie impecabil.

Deschidere Mega Mall Pantelimon

Mega Mall vine cu noi concepte de magazine, colecții exclusive și posibilități de petrecere a timpului liber, pe lângă oportunitățile de interacțiune prin tehnologie. La subsol se află cel mai nou concept de hypermarket Carrefour, iar în curând se va deschide și  un cinematograf Cinema City cu 14 săli, printre care și prima sală din România echipată cu tehnoligie 4Dx.  World Class va adăposti și o piscină semi-olimpică, iar zona de food court este impersionantă prim mărime, ocupând tot etajul 2.

Printre magazinele deschise în Mega Mall: H&M, Zara, Koton, Mango, Marks&Spencer, Peek&Cloppenburg (se va deschide la o dată ulterioară), New Yorker, Pull&Bear, C&A, LC Waikiki, Reserved, Reserved Man, Mohito, Sinsay, Bershka, Stradivarius, Orsay, Il Passo, Lee Cooper, Tom Tailor, D’S Damat, NEXT, Tommy Hilfiger, All Shoes, Steilmann, Musette, Otter, Bata, Stefanel, ECCO, Takko, CCC, Benvenuti şi Aldo. Zona de bijuterii este acoperită de Splend’or, Kultho, Bijuteria Teilor, Cellini, Swarovski, Folli Follie, Sabrini și un nou magazin Pandora.

Iar în zona de frumusețe ne vom putea bucura în același loc de magazine Sephora, Douglas, MAC, Kendra, PUPA, Yves Rocher, Sabon, Kallos, Pro Beauty Shop, Profihairshop, Cosmetic Shop şi saloanele Gett’s şi Geta Voinea. Nici magazinele pentru copii nu au fost uitate, iar cei mici vor putea să-și aleagă jucării de la Lego, Dinoland, Noriel, Maxi Toys.

Farmacii (Help Net și Sensiblu), cafenele, bănci, petshop și agenții de turism. Nu a fost uitat niciun segment de retail și eu una aștept să treacă un pic nebunia deschiderii, să se termine poate și mai mult din finisaje (și să am mai mult timp) ca să pot vizita pe îndelete toate magazinele.

Titan the Robot - Mega Mall Pantelimon

Au fost pregătite diverse evenimente și oferte speciale în primele zile de la deschidere (14-17 mai) și aici îl puteți întâlni și pe Titan the Robot, un android controlat electronic ce va avea rolul său într-un eveniment coregrafic suscținut de trupa Magic Movers.  Eu l-am văzut astăzi fugitiv și cred că am auzit și câteva strigăte de bucurie de la copiii care erau prin jur.  O altă noutate, vizitatorii își vor putea face selfie-uri în camelre anti-gravitaționale amplasate pe fiecare nivel.

Încă o dată, subliniez faptul că Mega Mall nu este complet finisat, astfel încât cei care parcurg jumătate de oraș pentru a merge în aceste zile, să nu fie dezamăgiți. Magazinele sunt perfect funcționale, majoritatea deschise, iar mie mi s-au părut foarte spațioase și mari, neînghesuite. Din păcate pe alei astăzi încă era destul de mult praf și ca remarcă personală, eu nu aș fi deschis food court-ul fix din acest motiv. Dacă restaurantele care au spații închise pot funcționa în condiții mai bune, pe zona deschisă nu aș fi îndrăznit să stau să iau masa, din cauza prafului din aer. Nici finisajele exterioare nu sunt încă gata, se lucrează la ele.

Având în vedere faptul că de curând am renovat un spațiu infim în comparație cu Mega Mall, știu ce probleme pot apărea. Și înțeleg de ce mall-ul trebuia deschis, chiar dacă nu este complet finisat. În România întârzierile sunt o stare naturală, din păcate, termenele de livrare și executare a lucrărilor nu sunt respectate. Însă magazinele care au angajat oameni și și-au comandat stocurile pentru perioada aceasta nu cred că mai puteau aștepta încă 30-60 de zile până la finalizarea impecabilă. Există un timp pentru planificare și un timp pentru acțiune, iar deschiderea trebuia să aibă loc.

Nu le caut scuze, pentru că așa cum am spus, nici pe mine nu mă încântă să merg la shopping pe alei pline încă de praf, însă pentru mine, care locuiesc relativ aproape, Mega Mall este un lucru bun. Îmi aduce mult mai aproape magazinele pentru care trebuia să străbat jumătate de oraș și nu unele mici, înghesuite.

Dacă ați fost sau plănuiți zilele acestea să mergeți la Mega Mall, chiar sunt curioasă cum vi se pare vouă. 

10 COMENTARII

  1. Ce fain sa ai un mall aproape !!! Si eu stau relativ aproape de doua dintre mall-urile de la mine din oras….unul dintre ele e chiar mega..cu multe lounge-cafenele..care ma incanta cel mai mult . Iar vara e o reala placere sa stai seara pe terasele lor racoroase….este si un peisaj superb….iarba verde, cu o apa care tasneste in toate partile, ..cu muzica buna..si concerte in aer liber. Te inteleg ca esti un pic nemultumita de faptul ca nu e gata..si exista un oarece disconfort,,,Dar ne-am mai putea noi numi romani ..daca nu ar fi asa ??? Cum sa frangi brusc cutumele astea de neseriozitate cand e vorba de incheierea unei lucrari ??? Lasa ..bucura-te de venirea primaverii si poate mai la vara o sa fie gata si finisajele !!!:)))

    • E un pic neplăcut să observi că asta e starea generală, de fapt. Credeam că poate am avut noi ceva ghinion să nu fim gata cu renovarea la timp, dar da, e stare generală și e păcat în cazuri din astea, când proiectul este unul imens și știi că vor fi mulți oameni curioși. Am înțeles că au fost vreo 400.000 de vizitatori în zilele de deschidere, deci a fost ceva trafic.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.