Love by Design – visele devin realitate când vrei asta

7
2882

Am cunoscut-o pe Giulia Nahmany, așa că nu aveam cum să ratez evenimentul de lansare al filmului „Love by Design”. Debutul cinematografic al Giuliei a fost deja premiat la festivalul de la Newport și doar pentru faptul că cea mai mare parte a peliculei este filmată în România și nu puteam să spun pas.

„Love by Design” este o comedie romantică ce de astăzi, 31 octombrie, rulează și în cinematografele românești. Regizat de Michael Damian, filmul se bucură și de jocul actoricesc al lui Jane Seymour și David Oakes, pe lângă pleiada de actori români. Am văzut un altfel de film românesc, unul care se bazează pe frumusețea României și pe determinarea și dragostea românilor, nu unul care insistă să accentueze problemele regimului comunist. Atmosfera apăsătoare, destul de specifică filmelor românești, este înlocuită de imagini clare, vesele, cu peisaje de vis. S-a filmat în Sighișoara și în satele Saschiz şi Biertan, dar și în București. 

La sesiunea de întrebări de după film am aflat că locuința mamei lui Danielle, locul în care aventura începe, este vechea casă parohială, renovată chiar cu ocazia filmărilor. Iar oamenii din sat pe care îi vedem în film sunt chiar locuitorii zonei.

„Love by Design” este o poveste despre determinare, redescoperire și dragoste. Câteodată pur și simplu trebuie să te întorci la origini pentru a decoperi cine ești de fapt și cum te poți dezvolta mai departe. Visul american începe în România pentru Danielle, iar dragostea este descoperită tot pe plaiurile natale. 

Danielle - Beguile Magazine

Nu cred că este nevoie să vă spun că debutul Giuliei Nahmany este unul foarte bun, a fost deja premiată pentru asta la Newport Beach Film Festival. A reușit să trăiască personajul lui Danielle, după cum chiar ea declară, prin deconectarea de la lumea reală. Mi-a plăcut foarte mult și de Ela Prodan interpreta Sofiei, prietena din copilărie care o încurajează pe Danielle să-și urmeze pasiunea. Manuela Ciucur, mama, este o prezență caldă și foarte naturală, se simte chimia mamă-fiică. Cred că scenele de familie au reușit să surprindă exact atmosfera de la mesele întinse între rude, inclusiv decorurile, tacâmurile, paharele au fost alese să se potrivească perfect.

Love by Design - premiera

M-am simțit mândră când la finalul filmului în dreapta ecranului am văzut multe, multe nume românești. S-a filmat cu o echipă românească în România și din ce am înțeles au fost cu adevărat profesioniști cap-coadă.  Mă aștept ca de acum România să fie printre opțiunile regizorilor străini, nu doar vecinii noștri.

Dacă sunteți în căutarea unui film relaxant, simpatic, cu o poveste ușor de digerat, cu scene amuzante și care pune România pe harta peisajelor de vis, atunci Love by Design o să vă placă. Rulează de astăzi în cinematografe și este prima producţie a Goldline Production International.

7 COMENTARII

  1. Si eu am fost mandra cand am participat la filmarile unui alt flm ce-a avut scene din Sighisoara unde am filmat(daca pot spune asa,au fost doar niste scene scurte,dar amintirea este de nepretuit)si eu si stiu ce atmosfera incredibila este acolo,on the set, si ce sentiment minunat este sa vezi un film in care (re)descoperi peisaje din Romania si actori romani si zone pitoresti.
    Romania este superba,nu degeaba s-au realizat numeroase filme de marca(printre care cold mountain) in tara noastra ,iar echipele de profesionisti cu care se lucreaza sunt la fel de bune ,numai ca lucreaza la preturi asa,mai „est-european”:)
    Ma bucur ca ti-a placut filmul,sunt curioasa sa-l vad si eu,dar mai astept,o sa fie full weekend:))

  2. nu stiu ce sa zic :)). de Giulia N. stiam ca face bijuterii, parfumuri,…nu prea mi-era clar ce loc ocupa in show-bizul romanesc. daca a reusit sa faca un rol bun ca actrita, bravo !! respect maxim 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.