Lansare meniu primăvară-vară – Muse Bistro

0
1362

Primăvara se numără meniurile noi ale restaurantelor, parcă așa era o vorbă, nu? Deși nu sunt un expert în domeniu, și nici nu îmi doresc să fiu, îmi place mult mâncarea bună. Am marele noroc să trăiesc într-un oraș cu posibilități multiple și restaurante diversificate, așa că nu este foarte complicat să descopăr locuri în care se mănâncă fantastic.

Unul dintre aceste locuri este Muse Bistro, un spațiu micuț și foarte elegant situat pe Strada Paris, la numărul 17. Am fost să testez noul meniu de primăvară-vară, pregătit de către Chef Silviu Furdui și Chef Robert Pujina, meniu care s-a lansat oficial pe 14 martie.

La degustare, Chefii au făcut o selecție de preparate din meniul de bază, la care au adăugat o scurtă poveste despre inspirație și touch-ul românesc/ingredientul vedetă al rețetei. O poveste spusă în farfurie cu mult talent, dedicație și experiență în domeniul culinar.

Cele două preparate vedetă ale noului meniu Muse Bistro, semnăturile Chefilor, sunt două rețete care exprimă cu pricepere un melanj între tradiție și nou, între experiență și inedit.  

”Obraz de vita cu cartofi confiați în untură de rață și sos gravy de Chef Silviu Furdui –  un preparat cu tehnici complexe de gătit, demn de experiența vastă a Chefului.

Chef Furdui  transmite mesaje prin farfuriile lui, acesta fiind unul adresat diversitații. Pe când majoritatea bucătarilor gătesc numai părtțile “premium’’ din vită, Chef Furdui aduce în atenție bucățile delicate, uitate atât de specialiștii culinari cât și de către consumatori.

Piept de rață cu morcovi copți și chutney de prune cu palincă de Chef Robert Pujina – un preparat inspirat chiar din preferințele culinare ale Chefului,  cu texturi și jocuri de culori îndrăznețe, asemeni personalității lui.

Chef Robert Pujina este un tânăr îndrăzneț, cu un viitor promițător în bucătărie, ce dorește să sublinieze preparatele prin simplitate și gusturi fine.

Touch-ul românesc este cel care desăvârșește alegerile Chefilor pentru noul meniu primavară-vară, alegând ingrediente de sezon (leurdă, ștevie, urzici, căpșuni, etc ) sau ingrediente specifice anumitor zone geografice ( cașcaveaua de pe Valea Doftanei, palinca de Bihor, dulceața de mistreț din zona poalelor Munților Parâng, etc)”

Alte preparate din meniul primavară-vară Muse Bistro sunt: gazpacho de roșii cu căpșuni și piper roz; brânză de burduf cu roșii coapte și busuioc; ravioli cu urdă și unt ars; quinoa cu pesto de urzici; midii marinara cu vin, leurdă și turtă de mălai; creveți pil pil cu cous-cous și leurdă, da și multe alte bunătăți pe care trebuie sa le descoperiți singuri.

Din tot ce am mâncat, deși mi-au plăcut foarte mult toate, în mod deosebit mi-au plăcut midiile marinara. Delicioase este puțin spun, mi se pare că nu le face dreptate pe deplin. Și coastele. Coastele sunt fenomenale.

Vă aștept cu păreri aici, dacă poposiți la Muse Bistro și încercați noul meniu.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.