Kiehl’s în Muzeul Național de Istorie Smithsonian

2
1985

În 1972 Liza Minnelli cânta în Cabaret că „Money makes the world go round”. Doar cinci ani mai târziu Kiehl’s începea să demonstreze că „health & beauty makes the word go round”. Pentru că din 1979 în Muzeul Național de Istorie Smithsonian se află produse ce inițial au făcut parte din farmacia Kiehl’s. Și da, printre ele se află și produsele brandului, iar de anul acesta și mai multe fac parte din proiectul de Digitalizare a Colecției de Îngrijire personală.

Cu 37 de ani în urmă începea colaborarea dintre muzeu și brand, prin donarea a 100 de artefacte, în mare parte farmaceutice, dar și produse cosmetice iconice. Iar în 2016 Smithsonian anunță lasnsarea unei Colecții de Cosmetice și Produse de îngrijire personală, colecție din care fac parte și o pleiadă de produse Kiehl’s.

Pipeta Midnight Recovery Concentrate Kiehl's

Midnight Recovery Concentrate review

În ultimii 12 ani au fost adăugate produse noi în colecție. Spre exemplu, în 2004, la aniversarea a 25 de ani de colaborare, muzeul din Washington a adăugat colecției Abyssine Cream, Cryste Marine Cream și Original Musk EDT. Iar lor li se adaugă acum: Kiehl’s Ultra Facial Cream; Calendula Herbal Extract Alcohol Free Toner; Limited Edition Crème de Corps al carei design a fost facut de artistul Jeff Koons, Midnight Recovery Concentrate, Dermatolgist Solutions Powerful Strength Line-Reducing Concentrate; Rosa Arctica Youth Regenerating Cream, Facial Fuel Energizing Moisture Treatment for Men; Super Multi Corrective Cream; Avocado  Creamy Eye Treatment si Limited Edition Ultimate Strength Hand Slave.

Saptamana Kiehl's Review Ultra Facial Cream

Produse despre care am și scris și chiar se află printre preferatele mele când vine vorba de Kiehl’s.

Saptamana Kiehl's Creamy Eye Treatment Review

Pentru mine devine din ce în ce mai interesantă colaborarea dintre muzee și brandurile cosmetice. Pentru că încet-încet se conturează o istorie a îngrijirii personale, iar pe alocuri produselor cosmetice li se recunosc meritele în ducerea cercetării și descoperirilor științifice mai departe. Și nu, nu glumesc deloc, pentru că în Muzeul Zahărului din Berlin se află un ser căruia i se recunoaște meritul de a fi fost pionier în glicobiologie.

Hai să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar arăta lumea astăzi fără cosmetice. Mai puțin „fățoasă” și măcar un pic cam „mirositoare”, dacă mă întrebați pe mine. Cosmeticele fac parte din absolut toate culturile, în diferite forme și ritualuri, așa că o colecție de produse cosmetice și de îngrijire într-un muzeu de renume chiar era necesară.  Iar pentru cultura americană Kiehl’s este mai mult decât potrivit.

Dacă s-ar crea o colecție de produse cosmetice în România ce produse credeți că și-ar avea locul acolo?

2 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.