Învață de la cei mai buni! – Școala Flanco

1
1699

 

Toamna aceasta, când Școala Flanco a ajuns la cea de a treia ediție, mi-am luat și eu inima în dinți și m-am înscris la cursuri. Dacă nu știți deja despre ce este vorba, Școala Flanco este un proiect special creat pentru bloggeri la început de drum, pentru bloggeri care vor să învețe de la cei mai buni și pentru cei care își doresc să își facă un blog dar nu au avut curajul până acum. Cursurile sunt gratuite dar locurile sunt limitate așa că este bine să urmăriți cu atenție toate postările legate de acest proiect.

Pentru că eu am aflat tare multe informații utile, aș vrea să vă povestesc și vouă cum a fost la cursul Adelei Pârvu, #designpesteasteptari. Echipa Flanco ne-a așteptat cu cafea, sucuri și produse de patiserie, pentru a lua un start bun de la prima oră. Adela ne-a întâmpinat cu îmbrățișări, vorbe frumoase și mulțumiri pentru participare. Am fost absolut uimită să o descopăr pe Adela precum casele pe care le promovează – colorată, caldă, prietenoasă, naturală, frumoasă și super funny. 

invata-de-la-cei-mai-buni-scoala-flanco-beautybyjules-ro

După ce ne-am împrietenit și am aflat că printre noi erau persoane care au călătorit sute de kilometri doar pentru a participa la curs, mă așteptam să trecem la lucruri serioase. Nu s-a întâmplat. A fost un curs foarte relaxat, plin de glume și întâmplari amuzante, plin de povestioare interesante și cu tâlc, plin de case frumoase și finaluri fericite. Nu știu când au trecut patru ore. Pur și simplu buna dispoziție și energia Adelei au umplut încăperea și ne-au teleportat într-un loc în care timpul este relativ.

Primul sfat pe care l-am primit, asmilat și însușit de la Adela este că, atunci când simți că ai o idee bună, vrei să începi un blog/site, este foarte important să te apuci să o faci. Atunci. Imediat. Nu lăsa timpul să treacă, ideea să zboare, nu lăsa praful să se așeze peste visurile tale. ”Primul pas pentru a avea un blog de succes este să îl creezi! Fă-o! Apucă-te de treabă astazi!”

Numele pe care îl alegi pentru blogul tău este important, dar încă și mai important este să alegi un slogan. Trebuie să recunosc că nu am acordat niciodată importanță acestui aspect, însă Adela ne-a povestit cum brandurile care au avut slogan au rezistat mult mai mult pe piață. Sloganul îi ajută pe oameni să identifice mai ușor direcția pe care blogul tău o are, dar și să te asocieze pe tine cu ceva anume. Sloganul Adelei este ”O viață avem? Colorată să fie!”…cred că spune cam tot 🙂

invata-de-la-cei-mai-buni-scoala-flanco-beautybyjules-ro-1

O altă lecție foarte importantă a fost despre conținut. Să fii responsbil cu ceea ce împărtășești comunității, fie că te urmăresc 3 oameni fie că te urmăresc 3 milioane de oameni. Este important să fii responsabil deoarece postările tale pot afecta deciziile pe care alți oameni le fac. Nu este important doar din punct de vedere al credibilității pe care tu o pierzi prin diseminarea de informații nu tocmai reale, ci și din punct de vedere impactului negativ pe care îl ai în mod direct asupra vieții unei persoane care a ascultat sfatul tău. Trebuie să fii conștient că ceea ce potezi influențează pe cineva să cheltuiască banii câștigați prin muncă. Fii înțelept!

Adela ne-a mai învățat că este ok să ștergi comentariile negative, că este ok să moderezi comentariile care apar pe blog și că este foarte important să transmiți hater-ilor un mesaj clar, și anume că blogul tău nu are loc și pentru ei. Ne-a povestit propria ei experiență cu mesajele urâte primite și că singura soluție a fost delete. ”Haterii atrag hateri, nu te sfii să apeși butonul delete. Blogul este spațiul tău și ei vor intra atâta vreme cât tu îi lași să intre.” 

Ce mi-a mai plăcut super mult din cele povestite de către Adela a fost despre cât de important este să ai datele de contact pe blog. Adresa de mail și numărul de telefon la care șă te poate găsi oricine are nevoie de o opinie, oricine caută o colaborare, oricine vrea să te felicite pentru munca pe care o faci. Pe ea, faptul că și-a trecut numărul de telefon pe blog, a ajutat-o foarte mult. Oamenii au reușit să o contacteze foarte ușor și a putut răspunde afrimativ multor invitații de a participa la emisiuni sau proiecte.

invata-de-la-cei-mai-buni-scoala-flanco-beautybyjules-ro-2

Despre promovare Adela ne-a spus să avem curajul să ne promovăm tot timpul, oricui are timp să ne asculte. Să nu lipsească din semnătură link-uri catre toate canalele media în care putem fi găsiți, să nu lipsească toate proiectele din care facem parte. Sunt multe? Foarte bine. Oamenii știu că faci multe lucruri diverse și în felul acesta le pot găsi ușor.

Am mai învățat despre conținut, structura articolelor, titluri și sursă de inspirație. Despre case frumoase, culori și începuturi noi. Despre curajul de a-ți asuma identitatea, de a fi real și onest. Despre joc și joacă și capacitatea de a înfrunta totul cu zâmbetul pe buze. Despre faptul că în spatele blogurilor mari există multă muncă, multă pasiune și iar multă muncă. Am vrut să vă spun pe scurt ce am învățat eu și să vă îndemn, dacă vă pasionează bloggingul, să urmați cursurile Școlii Flanco. Eu am învățat enorm și am reușit cu ajutorul acestor cursuri să decid niște aspecte importante legate de drumul meu prin blogosferă 🙂

Cu drag,

Z

PS: articolul este o temă primtă la #ScoalaFlanco în cadrul cursului #designpesteasteptari. Trebuia să fie un articol scurt….nu mi-a ieșit, dacă scriam tot ce aș fi vrut ar fi fost cam de trei ori mai lung 🙂

1 COMENTARIU

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.