Ierbivore+Carnivore = Zootropolis

3
1449

E primul weekend de primăvară în calendar și poate deja v-ați făcut planuri să ieșiți la primbare. Și dacă vreți să vă și înveseliți, vă recomand o plimbare până la cinema, unde rulează Zootropolis, o poveste animată a unui al mamiferelor…patrupede, nu bipede.

Ierbivore și carnivore moderne, civilizate, trăiesc împreună. Și dacă Bucureștiul are sectoare, Zootropolis are cartiere-habitat. Sahara Square este locul în care trăiesc cămile și dromaderi, animale deșertite. Tundratown este o zonă glacială, unde animalele cărora le place frigul își au locuințele. Dar pe restul vă las să le descoperiți chiar voi, pentru că mi s-a părut un detaliu tare interesant faptul că animalele din animație nu au fost scoase din habitatul lor natural de dragul poveștii.

Cum spuneam, ierbivore și carnivore, șoricei, iepurași, lei și elefanți, speciile de animale trăiesc împreună și-și desfășoară activitățile pe care noi le găsim normale. Iar povestea din Zootropia pornește de la Judy Hopps, primul iepure care reușește să devină ofițer de poliție, locuri rezervate în general doar animalelor mari și impunătoare.

Și de-aici pornesc clișeele. Și demontarea lor. Da, este o poveste despre cum poți reuși orice atunci când îți dorești și depui eforturi în privința asta. Însă este și o poveste despre etichete. Cele pe care le acceptăm, cele pe care nu le acceptăm, cele care ni se atribuie fără discernământ. Un iepure și o vulpe lucrează împreună să rezolve misterul dispariției a 14 carnivore. Dacă reușesc și cum încearcă să facă asta veți afla doar dacă mergeți la film.

Judy - Nick - Zootropolis

Și eu zic că nu o să regretați. Pentru că Disney (este al 55-lea film de animație al lor) a creat un univers în care detaliilor li s-a acordat suficient de multă atenție încât să nu observi greșeli. Și e interesant să vezi reacții omenești într-o lume a animalelor, însă adaptate la situație. Am râs cu întreaga sală la scenele din Little Rodentia (districtul rozătoarelor), iar la scena cu leneșii cred că toți mai aveam puțin și începeam să aplaudăm.

Zootropia e un film pentru întreaga familie dacă luăm în calcul îndemnul lui Gazelle (Shakira), ce interpretează melodia originală a filmului „Try Everything”. Apar prietenii neașteptate, dialogurile sunt amuzante și inteligente, ba chiar antrenante.  Descrețirea frunții e pur și simplu asigurată.

Filmul rulează de pe 4 martie în cinematografele noastre și poate fi văzut doar pe ecran 3D, subtitrat sau dublat. Și dacă vă întrebați care este personajul meu preferat, e vorba de Finnick. Am o slăbiciune pentru micuți, ce pot să zic.

P.S.: Trebuie să vedeți trailerul, serios!

3 COMENTARII

  1. Tare simpatice animatiile, ma duc cu gandul la copilarie 😀 In seara asta am vazut Kung Fu Panda 3 si m-am distrat pe cinste! Abia astept sa-l vad si pe asta. 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.