Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală

73
72441
Photo by Benjamin Manley on Unsplash

UPDATE: 07.05.2018

Mai jos textul initial

Am aflat astăzi, cu stupoare, că eu și cei doi copii din dotare nu formăm o familie. Nu după standardele Hollywood Multiplex, cel puțin. Dar să vă povestesc pe larg…

Pentru că mobilitatea mea este redusă zilele acestea, datorită unei noi intervenții medicale recente, am decis că Bucharest Mall este la o aruncătură de băț de casă și, cum statul pe scaun îmi este ok, pot vedea cu copiii un film. Am ales să mergem la Ready Player One, că și așa mă băteau cei mici la cap să îl vedem încă de când au văzut recenzia lui Vlad (btw, Vlad, ai niște fani pe la mine prin casă). Zis și făcut.

Ajunsă la casă, am cerut un Pachet Family. Pentru cei care nu știu deja, Hollywood Multiplex are aceste două pachete dedicate familiilor cu unul sau doi copii. The catch is că trebuie să fie o mamă și un tată ca să se poată beneficia de această ofertă. Și să vedeți motivul halucinant pentru care nicio alt fel de familie nu poate beneficia de oferta lor: familia este formată din mamă, tată și unul sau doi copii…. Atât! Și nici măcar nu glumesc! Acesta a fost argumentul…

Eu, mamă singură de mulți, mulți ani, am încercat să o înduplec și să îi explic că și noi, deși nu există decât un adult în ecuație, tot familie ne numim. Că matematică simplă spune că: două bilete pentru copii și doar unul pentru un adult sunt mai ieftine decât două bilete pentru adulți și unul singur de copil…datorită prețului redus la biletele pentru copiii sub 12 ani. Oricâte argumente aduceam eu, doamna de la bilete a rămas fermă pe poziții – nu se poate!

Nici supervizoarea, sau cine era cealaltă angajată care a intervenit, nu s-a lăsat înduplecată de explicațiile mele. Replica ei a fost de milioane: Doamnă, nu înțelegeți că nu există familii cu un singur adult? Familia are doi adulți și unul sau doi copii…sau, în cazuri mai rare, mai mult de doi…. 

Nu pot să vă explic cât de tare m-au rănit vorbele ei. În primul rând pentru că familia mea – da, o numesc famile indiferent de ce va spune constituția – este una mișto, așa, schioapă de un al doilea părinte cum este ea. Suntem uniți, avem grijă unii de alții, ne iubim și ne respectăm. Locuim împreună sub același acoperiș, ne gospodărim împreună, avem buget comun și împărțim aceleași lucruri. Ba mai mult, avem o legătură de sânge și niște documente care atestă faptul că suntem rude. Nu asta ar trebui să definească, până la urmă, termenul de familie?

Vorbele ei m-au rănit, m-am simțit discriminată, mică, inutilă, batjocorită. Da, batjocorită, ați citit bine. Și un lucru care poate părea atât de mic, ca refuzarea unui cinematograf să ne accepte ca familie pentru că ne lipsea un tată, a făcut un damage foarte mare. Mie, ca adult responsabil, pentru că sunt un exemplu pentru copiii mei (de aceea am decis și să povestesc). Fetiței mele, care nu înțelegea de ce spune cineva despre noi că nu suntem o familie. Băiețelului meu, care nu suportă în general nedreptatea, și care nu mai voia să vadă deloc filmul.

Photo by Benjamin Manley on Unsplash

Despre ce acceptare să vorbim noi? Despre ce integrare? Despre care Europa? Despre care restul lumii? În loc să evoluăm, ne întoarcem în evul mediu. Tare îmi este frică că data viitoare când mă duc la Hollywood Multiplex angajații de acolo mă alungă cu pietre pe motiv că nu am un bărbat cu mine și cum de umblu singură pe stradă, neînsoțită de către capul familiei. De aia nici nu mă voi mai întoarce…

Cum să deschidem noi, ca societate, discuții despre oameni cu altfel de sentimente, cu altfel de orientări sexuale, cu altfel de dorințe de la viață petru propriul corp, când noi nu suntem în stare să recunoaștem ca FAMILIE un grup în care nu sunt prezenți cei doi adulți, și obligatoriu de sexe diferite?

Am rămas cu un gust amar, de nedreptate. Nu vă imaginați că economia halucinantă de care beneficiam la acest pachet, aproximativ 4 lei, este motivul. Nici vorbă! Faptul că în 2018 încă avem gândirea îngustă, măruntă, urâtă și rea, asta mi-a lăsat un gust amar. Angajații Hollywood Multiplex mi-au spus astăzi că noi nu suntem o familie și m-au pus în situația de a fi nevoie să le explic copiilor mei că oamenii sunt mici și urâți. Pe interior. Că lumea nu este dreaptă și că noi suntem o familie, indiferent de ce spun ceilalți. Și că au dreptul să iubească pe cine hotărăsc ei când vor fi mari! Asta ca să vă mai dau un motiv de aruncat cu pietre în noi…

După această experiență stau și mă întreb, ca o blondă ce sunt, eu și copiii mei oare ce suntem? Ca, aparent, o familie nu. Până și constituția a fost modificată ca să ne excludă, nu? Ai cui suntem? Unde ne încadrăm? Și, cel mai important, cum o să ne numim de acum încolo? Adunare de 3? Un adult și doi copii care locuiesc împreună? Semi-familie? Coaliție? Partid? Poate aveți voi alte idei.

Nu caut nimic cu articolul ăsta, dar cred că, și noi ăștia divorțați, văduvi etc, avem dreptul la o voce, la o opinie, și mai cred că ar trebui să ne adunăm și să ne cerem dreptul de a ne numi familie. Nu monoparentală, nu șchioapă de un părinte, nu semi-familie, nu gașcă, nu nimic. Familie! Și atât!

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Notă (Iuliana/Jules): Din cauza faptului că au apărut multe comentarii cu limbaj licențios/injurios și pentru că efectiv nu ne putem petrece timpul liber moderând și răspunzând acelorași întrebări/acuze/comentarii repetitive, am decis închiderea completă a posibilității de comentariu pentru acest articol.

Site-ul a picat pentru că serverul nu a putut duce atâtea conexiuni simultane și este foarte posibil să mai aibă downtime.

Mulțumim celor care au înțeles problemele expuse și și-au arătat susținerea față de părinții singuri. Hollywood Multiplex a cerut public scuze Ralucăi și cel mai important, pe viitor va lua în calcul toate familiile în ofertele sale, ceea ce este absolut minunat. Raluca va reveni cu updates cât de curând reușește să ajungă la PC-ul său.

 

73 COMENTARII

 1. Imi pare rau pentru experienta ta. Sper sa reusim cu totii sa trecem peste aceste vremuri populist extremiste si sovine.

  Constitutia nu a fost modificata. Inca. PSD doreste fix acest lucru, ca artificiu umoral ca sa abata atentia de la problemele reale ale societatii. Se vor baga in patul nostru si in viata noastra numai daca ii lasam. Ca parinte rugamintea mea este sa fii atenta la actualitatea politica si sociala fiindca efectiv nu ai cum sa o ignoram izolandu-ne fiecare in bula sa.

  Vor folosi ura si discriminarea si prejudecati de tot felul la greu in anii astia electorali care urmeaza.

  Numai bine!

  • Îți multumesc frumos pentru mesaj. Sunt extrem de surprinsă, însă, că pe lângă oameni ca tine, care au înțeles, există și mulți altii care spun ca familia este definita fix de bărbat, femeie și unul sau doi copii.

   • Constitutia defineste CASATORIA, nu familia. Constitutia nu vorbeste despre gradul de rudenie sau altele asemenea. Nu mai puneti botul la vrajeli, modificarea Constitutiei nu afecteaza cu nimic familiile monoparentale sau alt gen de familii, ci doar casatoria.

 2. Trist.
  Sunteți o familie fara îndoiala, așa că să trecem la punctul 2: victimizarea. De ce?
  Nu e buna, nu ajuta pe nimeni. Dacă lu’ doamna de la casa ii scrie pe foaia din față că pachetul e format din 2 adulți ea așa procedează. Dacă pe foaia aia scria că trebuie să sară într-un picior și să cânte cucu rigu, așa făcea. Sunt niste robotei care respecta politica firmei, că altfel mor de foame și ajung oamenii străzii. Atunci când job-ul tau este de tonomat de bilete, nu cred că ai o viața prea roz…
  Și, ideea Nr 3: ce faceți mai departe? Protecția consumatorilor, consiliul național pentru combaterea discriminării?
  Sper că nu o să plecați de la falsa idee că oricum nu se poate face nimic.
  Protectia consumatorilor: 0219615
  Consiliul național pt combaterea discriminării: 0213126578

  • Buna, mulțumesc mult pentru susținere. Tot ce am încercat a fost să trag un semnal de alarmă. Nu este vorba doar depre Hollywood Multiplex sau doar despre mine. Suntem mulți părinți singuri și ar trebui să fie conștientizat faptul că existam. Atât!

   • Asta e culmea. Sun eu atunci. Sunt șocat dacă as sta eu in banca mea…

    Ăștia trebuie desființati!

 3. Stiu foarte bine ce vorbesti. Sunt un copil provenit dintr-o astfel de familie – doi copii crescuti de o mama singura. Mereu m-a durut cand s-a spus ca nu am nicio sansa in viata pentru ca nu cresc intr-o familie normala. De aceea cred ca cea mai mare realizare a mea a fost sa ma depasesc eu pe mine si sa realizez mai mult decat spera oricine. Da, stiu, este o motivatie negativa, dar ducem tarele astea cu noi, pana invatam sa le lasam in urma. Nu spun ca la fel vor judeca si copiii tai. Spun ca ar trebui probabil ca voi, mamele singure, sa fiti de doua ori mai mandre de copiii vostri, pentru ca fiecare dintre voi face cat doi parinti pusi la un loc.

  • Și pe mine cel mai tare m-a durut faptul că cei doi copii au asistat la discuție. Au auzit cum cineva spune car și răspicat că nu există familii cu un singur adult. Și atunci, noi ce suntem?

  • „Si atunci noi ce suntem?” Famile dezorganizata! Asta am auzit toata copilaria, ca suntem familie dezorganizata (mama si noi cei 2 copii). Pentru ca am fost familie dezorganizata nu am avut dreptul la 10 in lucrari de matematica perfecte, eram scosi in fata la controalele medicale pentru a fi primii controlati de paduchi si de multe ori ni s-a spus ca avem paduchi, cand nu aveam, dar trebuia sa traim cu eticheta de paduchiosi. Sau eram lasati deoparte la diferite activitati cu clasa sau acceptati cu jumatati de masura, cand se mai rascula mama pentru noi. Au trecut muuuuulti ani si am bifat ceva succese in viata noastra de adult, pana cand mama (cadru didactic si ea) a auzit de la fosta invatatoare felicitari pentru cum ne-a crescut. A fost o mangaiere pentru ea, eu am simtit scarba multa! Nu cred ca s-au schimbat multe nici acum. Tot ce se discuta despre familia traditionala imi provoaca aceeasi scarba imensa si mi se pare descurajant ca in 2018 cineva spune despre o familie monoparentala ca nu e familie!

  • O să îmi permit să răspund eu în locul Ralucăi pentru că am auzit istorisirea la cald, imediat după ce s-a întâmplat. Dacă citeai articolul vedeai că reducerea nu era mare, era vorba efectiv de câțiva lei. Problema este că în față i s-a spus de către angajații Multiplex nu că asta este oferta, ci că familia este formată din doi adulți și unul sau doi copii.
   Poate nu înțelegi implicațiile complet. Unei mame singure cu doi copii i s-a spus că nu formează împreună cu copiii săi o familie. Sunt multe motive pentru care există familii monoparentale – divorț, deces, în cazul femeilor care își cresc singure copiii poate exista și lipsa completă și totală de implicare din start a tatălui.

 4. Uite asa ne place sa ne victimizam. Pachetele respective sunt facute pentru 2 adulti si unul sau doi copii. Nu v-a discriminat nimeni, doar ca nu va incadrati pentru a beneficia de pachetul respectiv, nefiind doi adulti. Simplu. In Uk este la fel. Pachetele family sunt pt 2 adulti si 2 copii, peste tot. Nu ai numarul necesar de persoane nu ai nici pachet. Hai sa nu mai exageram si sa citim cum trebuie afisele. O zi buna.

  • Salut, Alinutza,
   O să îmi permit eu să răspund pentru că Raluca deja este asaltată de mesaje. Pe de o parte într-adevăr, ai dreptate.
   Pe de altă parte, angajații Hollywood Multiplex nu au dat dovadă de etică profesională. Lucrez în servicii și înțeleg foarte bine cum se stabilește o ofertă și mai ales cum se comunică atunci când nu se îndeplinesc condițiile ofertei.
   Chiar dacă Raluca nu era în poziția în care putea beneficia de ofertă (da, scrie clar în ofertă în orice variantă 2 adulți), felul în care i s-a comunicat că nu îndeplinește condițiile putea fi mult diferit. Nu să i se spună unei mame singure cu doi copii că nu este o familie. Că așa cum este formulată oferta nu îndeplinește condițiile și că sunt necesari doi adulți – da, ok, este acceptabil. Puteau chiar să adauge o frază prin care să comunice faptul că înțeleg situația și că vor comunica mai departe departamentelor care decid astfel de oferte pe viitor să ia în calcul și familiile monoparentale. Pentru că este o realitate nu doar a societății românești, ci a întregii lumi. Peste tot există divorț, deces, familii monoparentale cu copii, clădite în diverse situații.
   Angajații însă au preferat să-i spună, în fața copiilor, că o familie este formată din doi părinți. Este o variantă de comunicare care umilește o mamă în fața copiilor pe care îi crește singură și în același timp destabilizează emoțional copiii, ceea ce mie, fără copii, nu mi se pare deloc acceptabil.
   Este o greșeală de comunicare a angajaților, dar în același timp o greșeală în a identifica potențialele grupuri sociale care ar putea fi afectate de o astfel de ofertă – destul de discriminatorie, dacă mă întrebi pe mine – repet, nu am copii.
   Orice loc care dorește să atragă familii ar trebui să fie ceva mai atent cu TOATE familiile, nu doar cu un grup ideal.

  • Alinutza,

   Uite așa ne place să ne băgăm în seamă, analfabeți funcționali fiind.

   Dacă ai fi înțeles textul pe care se presupune că l-ai și citit ai fi văzut că nu este nici urmă de victimizare.

   Este o chestiune de principiu și de minim bun simț.

   Esența este legată de definirea „familiei” și absurditatea motivărilor oferite de angajații respectivi, nu de imposibilitatea de a accesa acel pachet redus (nesemnificativ).

  • O fi asa si în UK, ca tot Europa este. Daca mergem un pic mai departe însa, peste ocean, spre vest, ideea de familie e altfel înteleasa. Tocmai m-am uitat la pachetele oferite vizitatorilor de catre un „centru pentru stiinte” din Montreal, Canada. Familia include aici si un SINGUR adult (cu copii sau adolescent). Am inclus si adresa web pentru cine doreste sa se convinga: http://www.montrealsciencecentre.com/tickets

 5. Salut,
  Eu aleg sa cred ca doamnele alea nu erau rau-intentionate, ci doar mai catolice decat papa si din cine stie ce motive au ales sa interpreteze ad literam oferta lor (caci vad ca la toate pachetele scrie „2 adulti+… ceva). Le-o fi fost frica sa isi asume decizia de a trece peste ceea ce scrie acolo…
  Eu nu as generaliza acum atutudinea lor si sper ca exista in organizatia aia si oameni mai deschisi la minte. Le-as trimite un mail si le-as explica situatia, propunandu-le sa isi schimbe sistemul asta de pachete si sa introduca unul ce se adreseaza familiior cu un parinte si X copii. Cred ca plecand de la intamplarea ta neplacuta si sesizand aceasta situatie neacoperita in oferta lor, poti sa ii tragi de maneca, sa se redreseze si astfel sa ajuti si alte familii monoparentale..
  Succes!

  • Dar daca luam pachetul online si al 2 adult nu mai putea fi prezent…nu mai intram la film???? Ce tampenie, oricum.

   • Nu … Te lasau sa intri, dupa ce schimbai biletul de adult cu unul de copil … Ca sa dea bine la statistica … Un adult si 2 copii … Eu asa am patit 🙂

  • Eu tot ce vreau este ca pachetul destinat familiei de 3 să încludă și părinți singuri cu 2 copii. Nu pentru reducere ci pentru apartenență și acceptare.

   • Reducerea de familie are motivații economice. Cu doi copii și un adult probabil ca da pe minus. Sa ceri unei firme private sași schimbe politica de promoții riscând reducerea veniturilor doar ca sa te simți tu bine mi se pare cam … tovărășesc.

    • Cum să dea pe minus dacă două bilete pentru adult (pe care se oferise să le plătască) costă mai mult decât două bilete pentru copil?

 6. E maxim bullshit. Daca vrei sa vezi un film platesti cat costa sau intrebi ce oferte ti se aplica. Daca nu iti convine pleci. Acu’ ce vrei sa nu mai mergem la acel cinema din cauza sentimentelor tale avariate?

  • Nu ți-a cerut nimeni să nu mai mergi la cinematograf, dimpotrivă, dacă ai fi citit până la final, ai fi văzut că specific clar că nu vreau nimic, doar conștientizarea situației. Nu este vorba despre 4 lei, crede-mă. Este vorba despre formulare, empatie, discriminare. Ieri, doi oamenii mi-au spus că familia este formată din doi adulți. Și eu chiar nu sunt de acord cu asa. Mulțumesc că ți-ai făcut timp să scrii un comentariu, indiferent dacă ești sau nu de acord. Apreciez vizita!

   • Putem specula și ca angajații au zis treaba cu familia din doi adulți ca sa scape odată de insistente, nu?

    • Putem specula multe, dar asta nu scuză comportamentul. De altfel, între timp schimbarea chiar s-a produs, pentru că de astăzi Hollywood Multiplex are oferte pentru TOATE tipurile de familie 🙂

   • Este o afacere privata, ei pot defini familia cum doresc. Trebuie sa intelegeti ca ceea ce sustineti dvs este cam comunism. O afacere privata poate oferi ce fel de reducere doreste si cui doreste, indiferent de sentimentele unora dintre noi. Daca nu va place, puteti merge in alta parte.

  • Să ți se spună ca mamă singură cu doi copii că nu ești o familie că nu dai la număr de adulți și ție ți se pare doar că e vorba de sentimente „avariate”? Pentru 5 minute te-ai pus în situația ei? Te-ai pus în pielea copiilor care aud din gura unui străin pe care nu l-au văzut în viața lor până acum că nu sunt o familie, pentru că nu au un tată prezent?
   Ți se pare acceptabil?
   O astfel de vorbă aruncată în fața unui copil în anii de dezvoltare emoțională poate lăsa niște cicatrici foarte adânci.
   Din nou, e vorba de felul în care i s-a spus că nu poate beneficia de ofertă și de faptul că un loc care are oferte destinate familiilor nu a luat în calcul o realitate a societății: faptul că există familii monoparentale.
   Dacă viitorul tău e ok să fie intolerant nu înseamnă că și al celorlați trebuie să fie la fel.

 7. Oameni buni, problema nu e atât cu angajatele acelea care oricum au avut o atitudine de toată jena. Soluții de comunicare erau, cum subliniază și comentatoarea Jules mai sus.

  Problema este chiar cu afișul și strategia acestei campanii. Cand ești ditai brandul, ai o oarecare responsabilitate, vrei nu vrei, îți convine, nu-ți convine.

  Când tu definești pachetele ca fiind FAMILY și toate, dar TOATE, sunt combinatii de 2 adulti + n copii, sorry, dar asta e o poziție asumată. Când nu îți trainuiești angajații că există excepții și le pot face, iarăși, e o poziție asumată sau cel puțin lipsă de interes față de publicul tău.

  Așa cum e dreptul lui Multiplex să ofere pachete discriminatorii, așa e și dreptul meu să le critic. Pe principiul, nu-ti place, nu mai cumpăra, negrii din SUA de acum 50 de ani ar fi trebuit să meargă doar pe jos dacă nu le convenea să meargă la capătul autobuzului, nu?

  Nu te pune nimeni să nu te mai duci la Multiplex, dacă nu aderi la cele de mai sus. Chiar nu se supără nimeni, eu cel puțin deloc, dacă tu găsești acum potrivit să promovezi Multiplex pe pagina ta pt că ai beneficiat de superoferta de 4 lei reducere. Să fii sănătos!

  Dar:
  1. faptul că în Anglia se procedează tot așa, nu face ca oferta să fie mai puțin discriminatorie
  2. în contextul politic din România, asta e o gafă (ca să nu insist pe reavoință) de proporții și trebuie sancționată
  3. indiferent dacă e reavoință sau pură prostie (de la nivelul de strategie până la cel de comunicare – că nu i-a dus capul de mai mult), am dreptul, eu sau autoarea, să vorbim despre efectul discriminatoriu al acestor alegeri proaste.

  • Îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele tale. Acum sunt liniștită, măcar o parte dintre cititori au înțeles esența. Chiar NU a fost vorba despre reducerea aia fabuloasa de 4 lei… Îți mulțumesc că ai citit și ți-ai făcut timp să scrii un comentariu pertinent.

 8. Pacat ca nu am fost eu la coada, pentru ca ma despindeam si m-as fi dus langa acea doamna si as fi cerut pachetul Family si o intrebam pe tipa de la bilete…”acum suntem o familie? Eu nici nu o cunosc pe tipa asta cu cei doi copii!” Dar totusi, ne prezentam ca 2 adulti cu 2 copii. Cum ar fi daca un barbat ar avea curajul cand ia acel pachet sa-i spune Tipei…”aaa, nuuu, noi nu suntem familie, ea este amanta mea”. Pacat ca punem astfel de etichete fara sa gandim. Sau, o intrebam pe supervizoare, baaa, daca tatal copiilor e mort in Afganistan in misiune, ea nu mai este familie? Sau daca se prezinta un tata cu 2 copii si-i spune, „stiti, as da tot doar ca sa mai fie sotia langa mine, macar pe durata filmului, doar ca este moarta din cauza unui cancer.” Iar in inchere, as forta odata acei angajati si m-as prezenta cu un prieten si doi copii si as cere Family Pack. Suntem DOI ADULTI, nu? Da, de acelasi sex. Vreo problema?!

  • Mie nu mi-au cerut documente să dovedesc că există legătură între mineși copii și nu cred că cer în general. Doar că, ar fi bine să nu mai fie definită familia ca având obligatoriu 2 adulți. Și, dacă totuși vor să o marketeze așa, să permită vânzarea pachetelor și către familiile cu un singur adult. Că doar voiam 3 bilete pentru o familie. Și ei aveau 3 bilete în pachetul pentru familie. Atât! 🙂

   • Stiu ca pare greu de crezut si de admis, dar foarte putini oameni din Romania gandesc. Este cel mai greu lucru pe care-l poti cere unui om: „sa gandeasca”. Fie ca fac legi si reguli, fie ca le aplica sau respecta, românii par sa refuze (chiar) actiunea de a gandi. Raluca se poate bucura (surâzând încântată), eventual impacata, ca intamplarea ei va fi la originea unui seminar special la Sibiu … Am tot amanat aceasta dezbatere, insa acum sunt suficiente motive (s-au tot strans intre timp) pentru a cauta si gasi raspunsuri la toate intrebarile privind notiunea de familie si statutul acesteia in societatea umana. La seminar vor participa biologi si matematicieni deopotriva, profesori de logica si argumentatie, fizicieni, istorici, parinti care au copii, parinti care nu pot avea copii. Grupul de lucru nu stie inca daca trebuie neaparat invitati: -politicieni participand din partea … (oare din partea cui ar trebui politicienii sa participe la dezbaterile publice? Oare convingerile politicienilor (cele personale evident) ce pondere au in actul legislativ?!?), -reprezentanti ai cultelor, -atei participand in calitate de atei, -o familie compusa din doua soții, -o familie compusa din doi soți.

    • Salut!
     Daca ii dai un mail Ralucai pe raluca@beautybyjules.ro si eventual si mie, contact@beautybyjules.ro (Iuliana) poate reusim cumva sa sprijinim un astfel de proiect. Cert este că zilele astea ne-au arătat că România este lipsită de compasiune pe alocuri și cu siguranță se poate lucra la aspectul ăsta. Din tot gunoiul vărsat au ieșit niște flori tare drăguțe, care pot fi ajutate să se transforme într-o grădină 🙂

 9. Sunt medic si lucrez intr-un spital de stat din provincie. Prin natura specialitatii vin in contact cu familii (de orice fel sunt ele) si copii. De asemenea am colege (medici si asistente) care din vari motive formeaza impreuna cu copii lor FAMILII monoparentale. Nu am cuvinte sa calific felul comportamentului la care sunt supuse femeile (paciente si colege) care au indraznit sa formeze familii monoparentale cu copii lor. Felul in care li se vorbeste, asa-zisele glume care se fac pe seama lor, comentariile fatise si subtile care se fac atat de fata cu ele, cat si separat. Este ceva umilitor, jignitor, de desconsiderare si care ma intristeaza, amaraste si infurie ori de cate ori se intampla. Ce ma intristeaza, amaraste si infurie si mai mult este ca acest comportament este considerat perfect normal si acceptabil si daca indraznesti sa-l critici esti considerata o „ciudata”. Unde vreau sa ajung cu acest raspuns este ca genul acesta de comportament este considerat normal si acceptabil peste tot, indiferent de mediu si institutie. Nu cred ca schimbarea constitutiei va conduce la o schimbare reala deoarece la noi mentalitatea este profund defecta. Umilirea si jignirea sunt lege, iar desconsiderarea este ceva normal si acceptabil pentru ca daca orice persoana care nu se incadreaza in ideea ta de normal este defecta.

  • Mă face să mă simt fizic rău comentariul tău. Se presupune că într-un mediu spitalicesc avem parte de oameni cu educație și mai ales cu empatie – ei sunt cei care ar trebui să aibă grijă de bolnavii noștri. Mă înspăimântă de-a dreptul viitorul într-o astfel de societate, dacă astfel de fapte sunt trecute cu vederea sau și mai rău, considerate normalitate.

   • tatal nu exista pentru ca nu ai fost tu in stare sa il pastrezi langa tine o femeie adevarata isi tine barbatul in casa nu umbla dupa unu si dupa altul odata ce ai 2 copii cu cineva iti pastrezi familia.

    • Spui așa ceva într-o țară în care violența în familie e în TOP cauze de divorț! Știi exact situația Ralucăi? Ai idee câți bărbați își părăsesc soțiile pentru că nu reușesc să facă față o dată ce apar și copiii?
     Femeia este cea care ar trebui să stea și să îndure orice într-o căsătorie, de dragul de a avea un tată pentru copii, chiar dacă este complet nepotrivit? Dacă ar fi văduvă ai fi îndrăznit să verși același venin? Sau în cazul ăsta nu ar fi fost suficient de credincioasă și i-a luat Dumnezeu sprijinul? Ești conștient că există și tați care își cresc singuri copiii?
     Ești conștient de problemele societății moderne? Scoți vreodată capul în lume în afară de bula ta cu familii complete?

 10. Cred ca aici e vorba de o neintelegere si nu cred ca doamna de la casa a avut vreo intentie sa va jigneasca. Pur si simplu reducerea era pt o familie formata din 2 adulti si unul sau 2 copii. In Germania e la fel. Apoi e reducerea pentru un adult cu 1 sau doi copii. Nu zice nimeni ca nu sunteti familie. Doar tipuri diferite de reducere.

  • Sunt de acord cu tine, reducerea era pentru familie de 3. Și noi eram trei. Te rog să iei în considerare faptul că biletele pentru copii sunt mai ieftine decât cele pentru adulți, prin urmare 2 adulți+1copil>2copii+1adult, asta în termeni financiari.

 11. Eu as cauta un avocat. Vorba lunga e săracia omului. Firma respectiva trebuie sa plătească . Cu vârf și îndesat!

 12. […] Toată povestea e aici, ca să comentăm în cunoştinţă de cauză: http://beautybyjules.ro/featured/hollywood-multiplex-vs-familia-monoparentala/ […]

 13. People these days are too easily offended … Cred că fraza asta zice totul … In plus, daca tu mare cvasi-jurnalist/filosof/om trecut prin viața ești atât de ușor „discriminată” de faptul că o oferta nu ți se aplica si tie, mai exact situației tale particulare, și ceri explicații filosofice pe alocuri sau chiar de p.r. de la niste angajați plătiți să bată la casa și să îți pună în troaca popcorn ești demnă de mila ….

  • Uite de-asta România pierde lunar mai mulți oameni peste hotare decât din cauze naturale. Pentru că cei care totuși decid să crească copii chiar și în situații potrivnice și nu tocmai ideale sunt tratați discriminatoriu.
   Nu este nicio filosofie pentru un brand care vrea să se plaseze ca fiind family friendly să ia în calcul și situația familiilor „incomplete”. Lipsa completă de flexibilitate și neacceptarea altui adevăr în afara celui „standard” face societatea asta modernă să fie unde este.
   Pentru că mulți nu pot trece peste faptul că poți fi om cu cel din fața ta inclusiv când ai un regulament intern de respectat. În oricare dintre variante: 1. îi videau 3 bilete la oferta Family sau 2. îi explicau regulamentul ofertei fără să atace familia ei în fața copiilor și îi propuneau 2 bilete pentru copii și 1 pentru adult rezultatul ar fi fost același – erau 3 locuri ocupate în cinema la acel film.
   În schimb, a fost aleasă varianta cea mai dureroasă și lipsită de omenie. Să spui de față cu copiii că familia lor nu este OK, că nu corespunde standardelor.

   Putem să vedem de fapt lipsa de toleranță față de mamele și tații care își cresc singuri copiii și au parte de situații de genul ăsta în loc să batem șaua pe faptul că „mvai, tu, adult, te-ai simțit atacat” și să dăm ochii peste cap?

 14. Hai lasa. Acuma dai vina pe niste oameni degeaba. Daca ea citea din start regulamentul cum trebuie nu mai ajungea in situatia asta. Simplu. De ce atata tam tam pt nimic? Ea n-a citit, a facut si gura ca vrea un superviser si cand i s-a explicat n-a acceptat. Asa ca, hop, pe blog. Simplu, facem tragic acuma, avem rating. Daca se simte marginalizata e pb ei. In fond prima care a gresit e ea. Cei de la casa clar n-au avut cea mai fericita exprimare, dar esenta e aceeasi. Ea tb sa respecte regulamentul si punct.

  • Ea a citit, a priceput, s-a simțit discriminată. Nu am greșit cu nimic, am cerut doar să cumpăr un pachet family pentru 3 persoane, aflat în ofertă. Pachetul pentru 3 persoane, membri ai aceleiași familii. Noi eram 3, familie, doar că nu felul de familie pe care o văd ei ca fiind normală. Nu e musai să existe doi adulți ca să existe o familie. Înțelegi? Este vorba despre faptul că vine cineva și îți spune – Familia este formată doar din 2 adulți și copiii aferenți!

   • Eu văd destul de clar specificat în acel afiș (care între timp a dispărut de pe saitul firmei – așa scrie Hotnews, de acolo am ajuns la pagina dvs.) că dvs. nu vă încadrați. Ceea ce cereți dvs., „pachetul pentru 3 persoane” (nota mea, un adult + 2 copii) firma respectivă nu oferă (oferă doar 2+1 sau 2+2, nu 1+1 și nici 1+2). Este evident pentru oricine cu scaun la cap faptul că și combinația un părinte plus unul sau mai mulți copii tot familie înseamnă, înțeleg supărarea dvs. pe această direcție dar chiar nu înțeleg insistența dvs. în cazul de față. Bănuiesc că ați insistat și mă gândesc că asta a dus la înrăutățirea situației și expunerea copiilor dvs. la afirmațiile despre familie și număr de membri. Nu înțeleg de ce v-ați expune cu bună știință copiii, văzând de la bun început că nu o scoateți la capăt cu ce doriți. V-ați fi putut certa „în liniște” dacă nu ați fi avut copiii acolo. Și v-aș mai întreba, că nu am înțeles prea bine, neștiind prețurile, dvs.ați solicitat cu tot dinadinsul acel pachet „2 adulți + 1 copil” deși ați fi plătit mai mult? Întreb pentru că pe de o parte vorbiți de o economie de 4 lei care nu s-a materializat, dar pe de alta spuneți că pentru 2 copii sub 12 ani și un adult se plătește mai puțin ca pentru 2 adulți și un copil.

   • Raluca, in oferta nu exista pachet family pentru 3 persoane. Exista pachet „2 adulti + 1 copil”. Tu doar interpretezi cum iti convine tie. 3 persoane pot fi si 3 copii in cazul asta.

    Se vede si pe vizualul din acel pliant… 2 adulti + 1 copil sau 2 adulti +2 copii. E simplu, poate fi inteles si de un copil de zece ani.

    Sunt de acord ca si voi sunteti o familie, dar prin abordarea ta doar reusesti sa iriti. Ce fac cei de la mall e pur o abordare comerciala, nu una principiala cum incerci tu sa o scoti.

    • Exact acolo este a doua partea a problemei, prima fiind felul în care au ales angajatele să comunice neîndeplinirea condițiilor ofertei.
     Când te plasezi ca un mediu prietenos cu familiile ar trebui să iei în calcul și familiile ca a Ralucăi, cu un singur părinte. Sau posibilitatea ca dintr-o familie nu ambii părinți să poată fi prezenți la o ieșire la cinema. Este o scăpare a departamentului care a creat ofertele cu titlul Family.
     Family înseamnă familie, punct. Puteau să marketeze oferta asta sub orice altă formă de grup. Conditionarea de 2 adulti pentru o ofertă Family face ca oferta să poată fi catalogată drept discriminatorie pentru familiile cu un sigur părinte.

   • nu te poti numi familie cand esti doar o mama si 2 copii o familie inseamna tata mama si copii doar nu ai facut copii ca fecioara maria hai sa fim serios da te caci pe tine pentru 4 lei reducere bine ca nu ai zis ca esti pensionara

    • Și cum ar trebui să se numească, din punctul tău de vedere, un părinte divorțat sau văduv, cu copii? Non-familie? Semi-familie? Aproape familie? Propune tu o clasificare, te rog, ca să știu cu cine am de-a face.
     Discuția nu este despre 4 lei și dacă doar asta vezi în ceea ce ai citit – sper că ai citit și nu doar ți-ai rupt din timpul liber duminica doar ca să arunci cu acid – atunci îți doresc din tot sufletul să nu ajungi în situația în care să te vezi nevoit să-ți aperi familia…incompletă.

  • Mihaela, lasă te rog de-o parte din discuție traficul, pentru că efectiv nu ăsta este subiectul. S-a viralizat de la sine, pentru că sunt mulți părinți care își cresc copiii singuri. Nu e o goană după trafic/rating, orice s-ar spune. Fetița Ralucăi chiar a fost afectată de ceea ce a auzit și nu cred că e un părinte pe lumea asta care să nu reacționeze la durerea copilului său, de orice fel ar fi.
   „Daca se simte marginalizata e pb ei.” – Asta este fix atitudinea care face rău societății în care trăim. O situație în care se află un grup mare de persoane, tratată ca fiind particulară. Nu este particulară. Sunt mii și probabil zeci de mii de părinți care își cresc singuri copiii. Deja este dificil să te afli în situația asta, e necesar să facem situația și mai dificilă în loc să găsim înțelegere și un strop de umanitate?
   E chiar așa de greu să te gândești la cei dn jurul tău și să încerci să înțelegi?

 15. Eu nu as lăsa lucrurile asa, du pana la capăt acest semnal de alarma. Un mail către cinematograf, pentru o corectare a situației, măcar pentru alte persoane în situația ta. Niște scuze. Sau un training pe comunicare al personalului.

 16. De ce nu dai im judecata cinematograful pentru discriminare? Este extrem de dureros ce se intampla in anul 2018.

  • Pentru ca e anul 2018, și comunismul a apus de mult in România. O firma privată nu poate fi obligată sa dea reduceri la toți tovarășii. Dacă plătești tu suplimentar pt orice părinte cu doi copii, sunt sigur ca vor include și familiile monoparentale in promoție.

 17. Raluca, pe tine te roade invidia că nu ai un soț, că nu te mai ia nimeni și vrei să se schimbe legile, să se schimbe percepția tuturor oamenilor asupra situației tale ca să te simți normal. Așa ceva nu se poate. Tu trebuie să te schimbi.

  • Alexandra, dacă tu ca femeie ai tipul ăsta de reacție îmi este efectiv milă de tine. Unde e vorba de schimbarea legilor? Este o realitate faptul că EXISTĂ și au existat de când lumea familii cu un singur părinte, din varii motive. Faptul că tu percepi o astfel de familie diferit față de una cu doi părinți este o aberație. Te simți atât de „normală” încât îți permiți să arunci o piatră?
   Cum ai propune tu să se schimbe situația de fapt, că în familia Ralucăi nu există un tată? Să ia un oarecare de pe stradă, doar de dragul ca unii ca tine să îi perceapă familia ca „normală”? Înainte să recomanzi altora să se schimbe,în condițiile în care tu judeci lipsa unui soț, poate ar trebui să-ți faci tu o autoanaliză și să începi să schimbi ceva la tine.

   Dacă tu consideri că este o capodoperă comentariul tău, încât trebuia neapărat să fie publicat, după ce eu l-am lăsat intenționat în moderare, iată-l. Mica ta victorie. Enjoy, it’s the last one!

 18. Desi principial iti dau dreptate, prin felul in care ai abordat tot acest subiect mi se pare ca mai mult rau faci acestei cauze!

  Tu vrei sa lupti pentru niste principii corecte, si te-ai gandit sa le demonstrezi ducandu-te la Mall si sa prezinti lumii ce nedreptate ti se face tie. Dar faci din tantar-armasar.

  Se vede clar pe pliant care sunt regulile lor in definrea familiei… ai si poze. Ca nu e ok si ca nu esti de acord cu asta, e alta treaba si e vorba de principiu, dar sa reclami ca functionarele acelea ti-au facut o nedereptate e aberant. Ele doar au respectat un regulament, cum si tu respecti un regulament la munca. Nu aveau cum sa se abata de la regulile promotiei…

  Desi sunt de acord ca si voi sunteti o familie, prin felul in care ai abordat problema mai mult reusesti sa iriti incercand sa te victimizezi. Pacat…

 19. Pe scurt.
  1. Nu PSD stabilește cine și cum arata o familie, ăștia sunt prea ocupați cu furtul…
  2. Eu as da în judecata aceasta instituție privata, deci la gunoi cu astfel de cinematigrafe,
  3. Asta e musai sa ajungă la șeful statului, la instituțiile privind discriminarea și în occident.

  Ca idee pt repararea prejudiciului, as permite ca manager access pe viata celor 3 din familia 1 + 2 copii, și as da afara angajatele din job, cu un picior în gura.

  Semnar, un gay!

  • Bogdan, nu știu dacă pierderea locurilor de muncă pentru angajate ar fi o soluție potrivită. Pentru că există posibilitatea ca acele angajate, fără să înțeleagă de fapt cu ce au greșit, să dezvolte o aversiune pentru familiile cu părinți singuri sau cu familiile care sunt pur și simplu diferite.
   Mai corect mi s-ar părea ca pentru toți cei care lucrează în servicii și vânzare în general cu grupuri mari de oameni, unde intră în contact cu diferite tipologii de oameni să aibă parte de training pe empatie. Astfel de situații pot fi evitate frumos și per total toată lumea are de câștigat, promovând o societate mult mai sănătoasă 🙂

 20. Mi se pare că te lamentezi aiurea si faci o tragedie de 4 lei.
  Promotia e clară: 2 adulti+1 copil sau 2 adulti+2 copii. Având în vedere că promoția e afișată și o citesti și știi că nu te califici, de ce te cerți cu personalul de la casa? Este simplu, nu te califici pentru peopromo lor nu cumperi. Trebuia sa te lamenrszi atât pentru 4 lei? Eu cred că nu. Puteai frumos sa fii cu bun simț civic, plateai 1 adult și 2 copii si nu mai făceai circul ăsta.
  Da, atitudine angajatelor de acolo lasa de dorit. Au comunicat greșit. Probabil saus referir că o familie, in cadrul campaniei, este formata din 2 adulți+x copii. Aici e vina lor că s-au exprimat așa. Nu cred că au făcut-o din rautate. In schimb, tu puteai evita solitia asta dacă iti cumparai cinstit biletele in care te încadrai, dar nu ai vrut.
  Nu te aștepta că lumea necunoscuta sa empatizeze cu tine pentru ca ești mama singura.
  Am comentst pentru că am văzut povestea ta într-un articol din ziar si am vrut să îți spun in fața că actul tau este unul penibil. Daca erau în spatele tau îți spuneam sa cumperi sau să pleci pentru că nu am timp să aștept după tine cum te tiganesti cu casierele. Timpul meu este mai important.

  • Copiii au fost ieri la filmul la care li se promisese că vor merge. Pentru că asta face un părinte responsabil.
   Din nou, era vorba de 3 bilete, aceleași scaune ocupate, pe un pachet Family. Pe cele 3 scaune, în loc de doi adulți și un copil, urmau să stea doi copii și un adult. Discuția este despre felul în care au fost contruite ofertele Family, că nu sunt incluzive și despre felul complet neprofesional în care a fost tratată situația, în fața copiilor.
   Este o discuție despre starea actuală a societății și cât de diferit sunt tratați părinții singuri în anumite situații.

 21. Păi dacă nu au pachete cu 1 adult și 2 copii…cum putea sa vă dea unul fata de la casă!? Efectiv nu va putea da bon pe un astfel de pachet dacă nu il au in ofertă. Faptul că Hollywood multiplex nu s-a gândit la varianta asta de pachet e cu totul altă discuție…

 22. MA intreb daca vreun cetatean din preajma voastra i-a sarit tandara si a facut atmosfera auzind ce spun oamenii de la cinema.

Comments are closed.