Frumoasa şi Bestia

0
1181

„Frumoasa şi Bestia” revine pe marile ecrane din 17 martie! Nu pot să vă spun cât de tare m-a bucurat pe mine această veste. Nu sunt fan Frumoasa și Bestia, sunt mega fan Frumoasa și Bestia. Cred că este de prisos să vă povestesc de ce pe fetița mea o cheamă Bella, nu?

Săptămâna asta merg să văd filmul și revin cu impresii, dar, înainte de asta, m-am gândit să vă povestesc câteva lucruri despre realizarea filmului care, mie personal, mi s-au părut extrem de interesante.

Am investigat și am aflat că:

  • Pe durata producției eu fost folosite peste 8700 de lumânări ca decor pe platourile de filmare. That is a lot of wax…
  • Podeaua din sala de bal din castelul Bestiei a fost realizată din peste 3,600 mp de marmură falsă, iar designul său este inspirat de modelul tavanului din Benedictine Abbey din Braunau, Germania. Cele 10 candelabre de sticlă din sala de dans sunt inspirate de candelabrele din Versailles și au fost mătuite, acoperite cu materiale textile şi luminate de multe lumânări.

  • Aproximativ 1,500 de trandafiri roşii au fost crescuţi sau cumpăraţi în timpul producţiei, aceştia fiind utilizaţi pentru cercetare sau ca decor pe platou.
  • Pădurea fermecată care înconjoară castelul Bestiei a cuprins mulţi copaci adevăraţi, garduri vii, un lac îngheţat şi 20,000 de ţurţuri. Realizarea acestui decor a durat 15 săptămâni.

  • Rochia galbenă a lui Belle a fost realizată din aproximativ 55 de metri de organza satinată. Pentru crearea ei au fost necesari peste 900 de metri de aţă şi peste 12,000 de ore de muncă și a fost împodobită cu 2,160 de cristale Swarovski.
  • În timpul producţiei, departamentul de costume s-a ambiţionat să creeze costume realizate într-un mod etic şi sustenabil. Materialele organice au fost alese de la furnizori care îşi plătesc echitabil angajaţii şi care sunt atenţi cu mediul înconjurător. Lucrând în colaborare cu Eco Age şi Green Carpet Challenge, departamentul de costume a folosit coloranţi naturali, eliminând cu atenţie apa reziduală. Asta mi se pare de departe cea mai tare chestie 🙂

  • Phillipe, calul lui Belle (Emma Watson) şi al lui Maurice (Kevin Kline) este jucat de trei cai diferiţi, iar doi dintre ei au fost vopsiţi zilnic pentru a semăna între ei. Cred că și căluții erau ușor confuzi.
  • Froufrou, căţelul doamnei Garderobe (Audra McDonald) şi a maestrului Cadenza (Stanley Tucci), este jucat de Gizmo, un căţeluş luat dintr-unul dintre cele mai vechi şi mai celebre centre de salvare a animalelor din Marea Britanie. Mi se pare extraordinar că s-au implicat să transmită un mesaj pozitiv.
  • Câteva dintre versurile originale scrise de Howard Ashman pentru cântecele „Gaston” şi „Frumoasa şi Bestia” nu au fost folosite în filmul animat, dar au fost adăugate în adaptarea live-action.

Filmul Frumoasa și Bestia nu este doar un film cu o super poveste de dragoste, o poveste despre putere și frumusețe interioară, o poveste despre personaje fantastice și supranatural. Este un film pentru care oamenii s-au implicat să transmită un mesaj pozitiv pentru generația nouă și veche în aceiași măsură. Ne vedem în sala de cinema 🙂

Filmul „Frumoasa şi Bestia” va avea premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat) şi 4DX 3D (subtitrat şi dublat). Biletele s-au pus deja în vânzare.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.