Fructe și legume pentru un ten sănătos

1
1695

Că este extrem de benefic pentru sănătatea noastră consumul de fructe și legume nu vă mai spun, sunt convinsă că deja știți ce, și mai ales cât, trebuie să consumați zilnic. Asezonăm o salată la friptură, sau o garnitură de de legume, mâncăm un fruct la gustare, sau înlocuim masa de seară cu ceva ușor. Găsim variante să ne luăm măcar o parte din necesarul zilnic de vitamine și minerale.

Tenul este primul care beneficiază în urma aportului de vitamine și minerale. Are nevoie de ajutor în lupta sa cu radicalii liberi. Fructele și legumele pe care le consumăm, SPF-ul folosit cu religiozitate, curățarea regulată, dimineața și seara, indiferent dacă s-a folosit sau nu make-up, folosirea de măști și produse specifice tipului de ten, toate ne ajută să ne păstrăm tenul tânăr și frumos pentru mai multă vreme.

Însă, dacă ai un program ca al meu, în care nu ai timp nici să respiri uneori, consumarea necesarului zilnic de fructe și legume devine o provocare. Nu mai adaug că unele legume de care corpul meu are nevoie, papilele mele gustative refuză cu încăpățânare să le consume. Și, până la urmă, cum să consumi spanac sau altă verzitură, așa, în stare crudă? Căci beneficiile reale vin atunci când le consumăm crude, nu pregătite termic.

Varianta cea mai la îndemână, cel puțin pentru mine, a fost să consum fructe și legume lichide. Presate la rece, fără adaosuri necurate, doar fresh și smoothie de fructe și legume proaspete.

Papilele gustative sunt păcălite și consumă iarbă verde, toate beneficiile sunt păstrate și folosite de către organism, în loc de un coș de fructe și legume,  consum un pahar sau o sticluță mică care îmi încape lejer în geantă.

Când am timp, îmi pregătesc, și mie și copiilor, tot felul de fresh-uri acasă. Dar asta, trebuie să recunosc, se întâmplă mai mult în week end. Rar reușesc în timpul săptămâni o astfel de performanță. Când sunt on the run, adică cam 95% din timp, recurg la sucurile naturale din comerț. Brandul meu preferat este Sloop, în primul rând pentru că dimensiunea sticluțelor este de tip shot, dar și pentru combinațiile maxim de mișto de fructe și legume. Consum tot ce am nevoie, de la kale la spanac, de la muguri de grâu la rodie și căpșuni, într-o sticluță cât două-trei înghițituri.

Super delicioase, le găsesc peste tot, inclusiv la Mega, ceea ce înseamnă că îmi sunt super la îndemână, mă scutesc de timp pierdut și am încredere că sunt ceea ce trebuie.

Voi le-ați încercat? Ați vrea să le testați? Let me know și poate fac o magie și organizăm un concurs 🙂

1 COMENTARIU

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.