Puterea adevărată a bărbatului modern

2
3099

Vorbim atât de mult de supereroi şi puteri speciale, încât poate uităm de unde ni se trage adevărata putere. În stereotipul bărbatului modern se încadrează atribute ca puterea fizică, influenţa şi chiar statutul social. Însă ultimul studiu Dove arată că doar 7% dintre bărbaţi se identifică cu imaginea mediatizată a bărbatului modern.

Masculinitatea autentică înseamnă multă grijă pentru cei din jur, iar 90% dintre bărbații din întreaga lume văd în grija față de ceilalți un semn de putere, conform studiului recent realizat de Dove Men+Care, unul dintre brandurile de îngrijire personală pentru bărbați din portofoliul Unilever.

Un procent covârşitor dintre bărbaţii intervievaţi, 86%, consideră că definiţia masculinităţii a evoluat faţă de generaţia taţilor lor, dar că media a „uitat” să schimbe această imagine a bărbatului ideal.

Tocmai de aceea  Dove Men+Care lansează campania ”Real Strength” pentru a surprinde vizunea actuală despre masculinitate, cu prim plan pe grija pe care bărbaţii o arată celor din jurul lor.

Spotul „Real Strenghts Momens” şi-a propus să prezinte momentele importante din viaţa fiecărui bărbat, acelea în care grija şi atenţia îl fac să fie cu adevărat puternic în ochii celor pe care îi ocroteşte.

Și nu, tații, soții, iubiții noștri nu trebuie să îmbrace o pelerină, să poarte un costum mulat și o mască, să fie considerați supereroi. Ei reușesc zi de zi să ne salveze din mici situații, fiind stâlpii noștri de susținere. Grija lor pentru noi este ceea ce îi face puternici. Și mi-aș permite și un viceversa.

Studiul de care am pomenit anterior s-a desfăşurat la nivel global, cu scopul de a afla percepțiile bărbaților din lumea întreagă despre masculinitate și despre ce anume îi face pe ei să se simtă cu adevărat puternici. Realizat în 2014 în parteneriat cu cercetătorul și sociologul Dr. Michael Kimmel, acesta subliniază faptul că, deși dorința de protecție și grija față de ceilalți au fost întotdeauna importante pentru bărbați, ce s-a schimbat este importanța acestora în definiția modernă a calitaților unui bărbat „puternic”.

Şi nu, nu poți avea grijă de ceilalţi dacă nu ai întâi grijă de tine, 91% dintre bărbaţii participanţi la studiu spun asta. Iar 9 din 10 bărbaţi nu îşi percep latura grijulie ca pe slăbiciune, ci ca pe un semn de putere.

Pentru bărbaţii care acceptă cu naturalețe și ca pe putere latura lor grijulie, Dove a creat Men+Care, o gamă de produse de îngrijire ce oferă confort și prospețime pentru eroii noștri de zi de zi. Deodorantele îi apără de transpirație, fiind prietenoase cu pielea, iar gelurile de duș folosesc tehnologia „Micromoisture”, protejându-i împotriva deshidratării. În plus, săpunul special Dove Men+Care Extra Fresh este recomandat tenului sensibil, agresat zilnic de bărbierit.

Dacă mă gândesc bine, ceea ce unește toți supereroii, de film, de benzi desenate și din viața reală, este grija. Batman are grijă de Gotham City, Superman are grijă de întreg Pământul, Green Lantern deja depășește granițele terestre pentru a proteja universul de răufăcători.

Vă dau o temă pentru azi. Mulțumiți-le bărbaților din jurul vostru pentru grija pe care v-o oferă spunându-le doar atât: „Ești supereroul meu”.

2 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.