Despre micul dejun și cerealele Nestle

0
1509

Am primit cu bucurie invitația Nestle de a participa la o sesiune de gătit cereale (exact, ați citit bine, am fabricat un castron plin cu cereale) și de a afla mai multe despre noua gamă de cereale integrale. În primul rând, eram super entuziasmată să aflu cum se fabrică cerealele, nu de alta dar chiar nu ar fi rău să fac și eu acasă, apoi, eram curioasă care este treaba cu cerealele integrale. Vă spun, nu ați cunoscut cu adevărat ce înseamnă suferința până ce nu ați hotărât să adoptați un stil de viață sănătos. În timp de micul vostru dejun preferat include în schemă cerealele Cheerios.

La Nestle, ne străduim să oferim un mic dejun mai bun în fiecare zi, un mic dejun nutritiv, gustos și ușor de preparat. Am ascultat întotdeauna dorințele consumatorilor și am îmbunătățit continuu rețetele, am scăzut conținutul de zahăr și pe cel de sare și am fortificat produsele cu vitamine și minerale, precum vitamina D, calciu și fier. O inovație importantă a fost introducerea cerealelor integrale ca ingredient principal în rețetele de mic dejun, inovație care a necesitat o investiție majoră, în așa fel încât să depășim barierele tehnice și să putem oferi produse de o calitate superioară”, a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager Nestle România – divizia Cereale de mic dejun.

Pentru mine, lansarea cerealelor integrale Nestle înseamnă că le pot consuma în continuare, nu mai este cazul se le tai complet din meniu, cum am făcut până acum, și să le mănânc doar când aveam câte o cheat day în care aveam voie orice. Chiar și așa, prima mea întrebare a fost referitoare la conținutul de zahăr, care, deși nu a dispărut complet dintre ingrediente, este într-un gramaj mult mai redus.

Nestle a găsit o modalitate de a păstra un echilibru perfect între calitatea cerealelor, gustul lor inconfundabil și alimentația sănătoasă. Este important să poți găsi diversitate și să te poți bucura de cereale dimineața fără să fie necesar să ții apoi 3 zile de post negru. Și să nu faci rabat la gust, asta mi se pare cu adevărat incredibil.

Masa de dimineață este foarte importantă și am grijă ca eu și copiii să nu o ratăm. I-am învățat și pe ei principiile unei alimentații sănătoase și mă bucur mult când văd că au grijă să respecte ceea ce îi învăț. Cu adevărat, obiceiurile bune se învață în familie. La fel și cele proaste, din păcate. Știați că două treimi din populația Europei sar peste micul dejun cel puțin o dată pe săptămână? La fel, doar o foarte mică parte a populației consumă produse fabricate din făină integrală.

Cerealele reprezintă o parte importantă din alimentația zilnică, sunt recomandate 6-11 porții de cereale zilnic, din care cel puțin jumătate cereale integrale.

”Studii recente au arătat că un consum regulat de cereale integrale contribuie la menținerea greutății corporale normale, la îmbunătățirea tranzitului intestinal și la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat de tip 2. Beneficiile asupra sănătății s-au observat la un consum zilnic de cel puțin 50g de cereale integrale”, susține Ciprian Constantin, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Mi se pare important ca cerealele de mic dejun să conțină cereale integrale, în primul rând pentru că prima masă a zilei poate fi mai sănătoasă. Din păcate, nu se poate renunța integral la conținutul de zahăr deoarece consumatorul caută gustul dulce. Gusturile pot fi educate, cu siguranță, dar va mai dura ceva până ce asta se va întâmpla, prin urmare fiecare victorie este importantă. Apoi, dacă este necesar pentru organism consumul de cereale integrale, cu toate beneficiile pe care acestea le aduc, persoanele care nu le consumă în general le vor consuma la micul dejun.

Ca parte a angajamentului Nestle de a îmbunătăți continuu rețetele, cerealele integrale reprezintă ingredientul nr. 1 în toată gama de cereale de mic dejun, marcate cu simbolul verde Nestle. În plus, produsele nu conțin arome artificiale sau coloranți artificiali.

Dacă nu sunteți fani Cheerios, așa cum sunt eu, spuneți-mi care sunt preferatele voastre și de ce 🙂

Z

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.