Smoky sofisticat cu noile palete Deborah Milano

6
3514

Nu cred că există femeie care să fie cât de cât pasionată de machiaj ce să nu vrea să stăpânească arta unui smoky perfect. Folosit atât pe catwalk cât și pe covorul roșu, în editorialele glossy și la evenimentele speciale, e de înțeles de ce smoky eyes este unul dintre cele mai îndrăgite stiluri de machiaj. Folosit cel mai adesea în machiajele de seară, poate fi adaptat și unui machiaj de zi dacă se respectă câteva reguli legate de nuanțe și intensitatea fardurilor folosite.

Dar cum obținem un machiaj smoky care să arate profesionist în doar câteva minute? Nu e chiar așa de greu cum pare, mai ales dacă avem produsele de machiaj potrivite. Iar Deborah Milano lansează Perfect Smokey Eye Palette, o serie de palete de farduri ce vor ajuta fiecare femeie să realizeze un machiaj seducător în doar câțiva pași.

Machiaj Smoky cu Deborah Milano Perfect Smokey Eye 07 Saffron

Fiecare paletă conține 5 nuanțe perfect asortate. De altfel, designerul italian Mario Trimarchi este cel care a creat combinațiile, iar caseta stilizată elegant este ușor de ținut în palmă și este și mai ușor de strecurat în portfard.

Cinci farduri înseamnă cinci pași simpli pentru un machiaj fermecător, ce atrage toate privirile. Mai intens sau mai discret, luminos sau dramatic, paletele permit acest joc foarte ușor, așa că o singură paletă înseamnă mai multe posibilități de machiaj, în funcție atitudine, stare sau eveniment.

Primul pas – culoarea de bază. Se folosește prima nuanță din dreapta a paletei pe toată pleoapa superioară. Pasul doi – definirea. Cu ajutorul unei pensule înclinate sau chiar cu ajutorul aplicatorului din trusă (cel cu partea îngustă), se conturează colțul extern al ochiului, atât pe pleoapa superioară cât și pe pleoapa inferioară. Pasul trei – culoarea. Se folosește nuanța din mijloc și se creează un degrade cu nuanța aplicată ca bază, de la mijlocul pleoapei mergând către exterior. Pasul patru – personalizarea. Crearea V-ului extern cu ajutorul penultimei culori. În funcție de forma ochiului, acesta poate fi ușor rotunjit sau mai alungit. Desigur, depinde și de efectul pe care dorim să-l creăm prin machiaj. Cu un V mai pronunțat și care urcă ușor spre colțul extern al sprâncenei putem crea iluzia unui cat-eye fără să mai fie nevoie de tuș. Pentru cele care nu ma au un contur perfect al ochilor (linii fine și riduri apărute), este machiajul ideal, pentru că linia de tuș nu mai trebuie îngroșată și nici nu „se pierde” la zâmbet. Ultimul pas – iluminatorul. Cea mai deschisă nuanță și prima din stânga, plasată atât în colțul intern al ochiului cât și imediat sub arcadă, sub sprânceană. Efectul optic creat este de ridicare și definire a sprâncenei.

Pasi pentru un machiaj smoky perfect - Deborah Milano Perfect Smoky Eye Palette

Majoritatea femeilor consideră că un machiaj smoky este cel creat doar cu ajutorul nuanțelor de negru sau gri. Ei bine, nu doar că pot fi folosite orice culori, însă acest tip de machiaj în sine înseamnă obținerea unui degrade. Smoky = fume, nu doar fumuriu, iar negrul sau griul nu avantajează orice culoare de iris (mie personal mi se pare că ochii căprui nu sunt deloc puși în evidență de negru și gri), și nici nu flatează la orice vârstă. Așa că fiecare femeie ar trebui să adapteze machiajul smoky atât la trăsăturile sale (culoare de iris, subton al pielii, culoarea părului), cât și la starea pielii din jurul ochilor. Negrul și griul vor evidenția mai bine liniile fine și ridurile, ca de altfel și culorile reci (albastru, verde), pe când nuanțele calde vor crea o zonă mult mai luminoasă.

Găsiți deja în magazine noile palete, în 6 combinații armonioase de culori. De la violet la șofran sau kaki, le puteți descoperi pe toate mai jos.

Deborah Milano Perfect Smokey Eye Palette 01 Bronze

01 Bronze

Deborah Milano Perfect Smokey Eye Palette 02 Rose

02 Rose

Deborah Milano Perfect Smokey Eye Palette 04 Violet Smokey

04 Violet Smokey

Deborah Milano Perfect Smokey Eye Palette 05 Kaki

05 Kaki

Deborah Milano Perfect Smokey Eye Palette 06 Soft Smokey

06 Soft Smokey

Deborah Milano Perfect Smokey Eye Palette 07 Saffron

07 Saffron

Formula fardurilor din paletele Perfect Smokeu Eye de la Deborah Milano este îmbogățită cu carbonat de magneziu, astfel încât fardul se aplică ușor și se estompează frumos. Consistența este lejeră, mătăsoasă, astfel încât să se poată jongla ușor și cu intensitatea culorii. Fardurile sunt testate dermatologic și sunt „Made in Italy”

Puteți găsi noile palete Perfect Smokey Eye de la Deborah Milano în magazinele Debenhams, Kendra și Carrefour. Iar prețul recomandat al unei palete este de 53 de lei.

Pentru culoarea nedefinită a ochilor mei (gri-albastru, ocazional verde) eu aș alege Rose pentru un machiaj de zi, iar pentru unul sofisticat de seară aș merge pe varianta 07 Saffron. Mă încântă teribil nuanța de roșu-cărămiziu din mijloc și mi se pare că arată incredibil de elegant.

Voi ce paletă ați alege? Sau poate vă tentează mai mult de una?

6 COMENTARII

    • Nu doar de asta, ci și de trăsăturile generale. Un machiaj cu nuanțe roșiatice calda pe un roșcat vișină putredă nu o să dea prea bine, creându-se contrast prea puternic. Machiajul trebuie să fie în armonie și cu subtonurile pielii, dar și cu nuanța de păr, nu doar cu personalitatea purtătoarei 🙂

    • Mdap, astea sunt alegeri super-safe 🙂 Dacă ai vreodată poftă de culoare, încearcă violet, ar trebui să ți se potrivească perfect. Și cel mai probabil și trusa Rose. Dar aici depinde ușor și de nuanța de căprui, dacă este mai închisă sau mai deschisă.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.