Color Riche #RedescoperăFrumusețea

15
3806

Frumusețea are atât de multe forme încât e greu să o definești. În primul articol scris pe blog spuneam că frumusețea este în ochiul privitorului. Și aproape 5 ani mai târziu, gândesc la fel. Sigur, există canoane ale frumuseții, există un tip de frumusețe unanim acceptat, dar regulile se schimbă constant și există atât de multe nuanțe.

Daca ne gândim la percepția asupra frumuseții acum 30 de ani în comparație cu prezentul, lucrurile s-au schimbat. Nu radical, sunt lucruri care nu se schimbă niciodată, cum ar fi o privire caldă, un zâmbet plăcut, însă produsele de machiaj pe care le folosim acum ca să ne punem în evidență trăsăturile au ajuns la un alt nivel. Dacă m-aș uita în trusa mamei de acum 30 de ani, aș găsi strictul necesar. O trusă de farduri, o mascara, poate și o pudră, și cel mai important, un ruj. Trusa mea de acum este absolut imensă, cu produse ultra-specializate și cu scop foarte precis. Diferite tipuri de mascara – pentru volum, pentru alungire, pentru efect de gene false, fond de ten, BB și CC, pudră compactă și pudră pulbere, concealer, corectoare pentru roșeață și pentru pete, pudră bronzantă, farduri de pleoape în toate texturile și nuanțele imaginabile. Un lucru însă rămâne neschimbat. Rujul, acea mică armă secretă, strecurată în poșetă sau în buzunar, obiectul cult care schimbă o încruntare într-un zâmbet imediat după aplicare.

Color Riche Rosewood 133

Mama mea a fost tot timpul adepta naturaleții. Singurul ei răsfăț cosmetic colorat a rămas rujul și știu că a ales mereu nuanțe naturale, relativ discrete, dar care i-au oferit mereu un plus de strălucire zâmbetului și privirii. Primul produs de machiaj „furat” de la ea a fost, desigur, rujul. Nu-mi lipsește chiar nimic din trusă, folosesc orice mic „ingredient” am la îndemână pentru a afișa un look impecabil atunci când îmi doresc asta. Portfardul pe care îl port zilnic cu mine conține mai multe produse decât întreaga trusă de machiaj a mamei mele. Și nu aș renunța definitiv la asta, sunt ancorele mele de încredere. Însă, la fel ca mama acum 30 de ani, mă pot lipsi de majoritatea produselor mele de machiaj, atâta timp cât port pe buze o nuanță de ruj care se potrivește atitudinii mele din ziua respectivă. Nu-mi lipsește niciodată cel puțin unul din portfard și dacă mama avea la dispoziție doar câteva nuanțe când era de vârsta mea, eu îmi permit să mă joc acum cu nuanțele în funcție de starea de spirit pe care o am sau cea pe care doresc să mi-o creez.

Frumusețea înseamnă emoție, iar povestea #RedescoperăFrumusețea inițiată de  L’Oreal Paris are un început extrem de frumos. Descoperiți în video prima filă, pe restul, le scriem noi, în fiecare zi.

Da, felul în care privim frumusețea s-a schimbat în 30 de ani, dar felul în care o apreciem, nu. Ne dorim să ștergem cea mai mică urmă de oboseală sau neîncredere cu ajutorul machiajului, am învățat să folosim texturi și culori noi. Încrederea în sine rămâne cel mai important factor în felul în care ne percep cei din jurul nostru. Iar rujul, neschimbat de 30 de ani ca formă și concept, rămâne ancora între generațiile de femei, probabil primul produs cosmetic al tinerelor domnișoare, și cel la care indiferent de vârstă, o femeie nu renunță, rămânând o constantă în trusa de machiaj.

Nu degeaba m-am gândit la 30 de ani. Dacă vă amintiți, am scris chiar AICI că anul acesta Color Riche împlinește 30 de ani de când a fost lansat. Și cu această ocazie L’Oreal Paris desfășoară și un concurs. Zilnic sunt oferite 2 seturi de produse din colecția Color Riche alături de o ramă foto, așa că eu zic să nu mai așteptați și să vă înscrieți cât mai repede, pe site-ul campaniei.

30 ani Color Riche L'Oreal Paris

Mie mi-a plăcut mult să mă gândesc la diferențele dintre ritualurile mele de înfrumusețare și cele ale mamei mele. Așa că invit și alte bloggerițe să intre în joc și să încerce să compare tiparele de frumusețe ale mamelor noastre cu cele actuale. Ce s-a schimbat, ce-a rămas la fel, ce înseamnă frumusețea azi, față de ce însemna atunci. Leapșa preluată până pe 5 aprilie 2015 are și o miză, pentru că două articole vor fi premiate cu un set de produse din colecția Color Riche aniversară și o rama foto specială.

Articolele leapșă pentru concurs trebuie să conțină următoarele: link către articolul de față, un link către site-ul campaniei aniversare (color-riche.lorealparis.ro), și desigur elementul plin de emoție, hashtag-ul #RedescoperaFrumusetea.  Nu uitați să mă anunțați cu un link într-un  comentariu  la acest articol atunci când preluați leapșa.

Dar cel mai bine nominalizez eu câteva bloggerițe, nu? Mi-ar plăcea mult să aflu de la KatynelAnca și Sofia care sunt diferențele pe care ele le observă între ele și mamele lor. Vă invit așadar să redescoperim frumusețea împreună.

UPDATE 9.04.2015

Dragile mele Macy & Katynel, vă mulțumesc pentru articolele pline de emoție. Pentru a intra în posesia premiilor #RedescoperăFrumusețea, trimiteți-mi pe contact@beautybyjules.ro datele voastre de livrare.

15 COMENTARII

  1. Vai, ce articol frumos și ce concurs superb! De abia aștept să ajung acasă, la mama. 🙂 Deși grijile zilnice mă fac să uit anumite lucruri, uneori stau și realizez cât îmi este, de fapt, dor de ea. 🙂
    Sunt mândră că îi semăn și sunt mândră că am moștenit gropițele ei. 😀

    • Și eu mi-am dat seama că am moștenit forma feței de la mama mea, dar până să alătur cele două poze, cu ea în tinerețe și cu mine, chiar nu știam că e cam potrivire perfectă 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.