O poveste veche spusă într-un alt stil – Cartea Junglei

5
2428

De săptămâna trecută rulează pe marile ecrane „Cartea Junglei”, noua adaptare contemporană marca Disney. Nu o animație, ci un film, de data aceasta, iar dacă nu pierdeți nicio ocazie să cântați „Bare Necessities” sau „I wanna be like you”, atunci  nu trebuie să ratați vizionarea în cinema.

Știm cu toții povestea micului pui de om crescut de lupi în junglă, iar noua ecranizare m-a ținut țintuită pe scaun de la început la final. Știam exact cum se termină povestea, deci nu am avut surprinze din privința asta, însă povestitorul poate transforma întotdeauna o poveste cunoscută într-una de-a dreptul fascinantă. Și Disney a reușit cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și tehnicilor de redare a poveștii să se transforme într-un povestitor minunat. Imaginația mea n-a avut niciodată o imagine atât de luxuriantă și de vie a junglei.

Cei care iubesc animația Disney nu o să fie dezamăgiți, există trimiteri la ea în film, iar cei care voiau un film mai potrivit pentru adulți nu trebuie să rateze The Jungle Book. Și recomand vizionarea IMAX 3D. Și asta în condițiile în care nu sunt o mare fană a formatului 3D, din cauza ochelarilor care nu stau tocmai bine pe fața mea mică. Au reușit cu efectele speciale însă să mă facă să trec peste disconfortul inițial și să savurez fiecare moment.

Mowgli si Baghera - Cartea Junglei - Film Disney 2016

S-au folosit tehnici noi de filmare pentru redarea animalelor și artiștii ce au lucrat la peliculă au stilizat imagini reale în film. Totul pare veridic, Baloo, Baghera, Kaa, Shere Khan și mai ales King Louie arată pe cât de reali i-ar crea imaginația noastră. Sunt redate emoții, umor și umanitate într-o poveste care chiar merita să fie re-spusă în acest cadru.

Neel Sethi, micul Mowgli, dă viață personajului principal perfect. Puțin încruntat, dornic să devină o parte din haită și întotdeauna săritor când e vorba de a-i ajuta pe ceilalți. Mi-a plăcut mult felul în care regizorul Jon Favreau a decis să redea întâlnirea cu elefanții și respectul pe care întreaga junglă le-o poartă.

Cartea Junglei - trimitere la animatie - Film Disney 2016

Poate datorită scenelor sângeroase și a cadrelor bruște filmul nu este tocmai potrivit pentru copiii mici. Chiar și eu am sărit din scaun de vreo două ori, pentru că acțiunea m-a luat prin surprindere. Însă adolescenții și adulții vor savura cu siguranță acțiunea. Tind să cred că va deveni unul dintre filmele clasice Disney în timp. Și asta pentru că și povestea este una despre prietenie, respect și sentimentul de apartenență la un grup. Iar Legea Junglei, recitată de lupi la fiecare întâlnire de consiliu, este una universală, – „For the strength of the pack is the wolf, and the strength of the wolf is the pack. „

Filmul este distribuit în România de Forum Film și rulează în cinematografe din 15 aprilie în format 3D (dublat și subtitrat), 3D IMAX și 4DX 3D (subtitrat).

Iar dacă nu ați văzut încă trailerele, poate vă conving ele să mergeți la film.

5 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.