Lumea se schimbă prin frumusețe – Inspiration Challenge

3
1832

Tot încerc să-mi aduc aminte cum sau când am devenit atât de interesată de parfumuri. Sau măcar când am realizat că un parfum înseamnă mai mult decât un flacon colorat, numai bun de afișat pe măsuța de toaletă. Dau vina pe oboseala acumulată, pe neastâmpărul de final de an și pe caruselul ce mi-a fost 2015.

De 3 ani merg la vernisajul Inspiration Challenge by AVON și mă minunez de ceea ce pot crea artiștii pornind de la un parfum. Merg mai departe și transformă formula chimică ce dă aroma în mai mult decât o manifestare de câteva ore, în obiecte-operă de artă. Îmi este foarte clar că parfumeria este o artă, am învățat și mai multe despre arome anul acesta, însă în Galeria Galateca am văzut cum artiștii au creat obiecte într-o manieră personală, plină de semnificații, inspirați fiind de 10 parfumuri Avon.

E o poveste cu personaje:

Cristian Samfira (design vestimentar), Arpad ArtPI Rezi (ilustrație), Andrei Argaetic (Imbold Galeria, ilustraţie), Mădălin Gheorghe („Simplexio”, design de obiect), Cosmin Bumbuț (fotografie), Alex Dadoo („Maison Dadoo”, design floral), Răzvan Chelu („Lemnia”, accesorii), Ciprian Vrabie (desenator), Florian Toma („snob.”, accesorii) și Doru Dumitrescu (bijuterie)

și muze: parfumurile Attraction, Mesmerize, Little Red Dress, Rare Pearls, Far Away, Outspoken Party, Cherish, Femme Icon, Today Tomorrow ALWAYS și Christian Lacroix Bijou.

Mai mult, anul acesta, având în vedere noua campanie de comunicare globală a companiei – “Schimbă lumea prin frumusețe”, lucrările au fost gândite de artiști ca un elogiu adus feminității și femeilor care îi inspiră. Mai multă emoție, pe care fiecare dintre cei zece au găsit-o în poveștile și istoria personală.

Ca în fiecare an, lucrările create de artiști vor fi licitate în scop caritabil, fondurile fiind alocate unui ONG. Pentru că frumusețea are suflet. Sau sufletul înseamnă frumusețe. Cert este că din emoție, povești personale și artă nu poate ieși niciodată altceva decât frumusețe. Tipul acela care te face să zâmbești, să-ți aduci aminte de momente cheie ale propriei făpturi și să-ți deschizi inima pentru mai bine.

Puteți admira cele 10 lucrări mai jos.

Cristian Samfira inspired by Outspoken Party - Inspiration Challenge Avon

Cristian Samfira inspired by Outspoken Party

Doru Dumitrescu inspired by Christian Lacroix Bijou - Inspiration Challenge Avon

Doru Dumitrescu inspired by Christian Lacroix Bijou

Florian Toma, snob., inspired by Mesmerize - Inspiration Challenge Avon

Florian Toma, snob., inspired by Mesmerize

Madalin Gheorghe, Simplexio, inspired by Femme Icon - Inspiration Challenge Avon

Madalin Gheorghe, Simplexio, inspired by Femme Icon

Razvan Chelu, Lemnia, inspired by Little Red Dress - Inspiration Challenge Avon

Razvan Chelu, Lemnia, inspired by Little Red Dress

Alex Dadoo, Maison Dadoo, inspired by Cherish - Inspiration Challenge Avon

Alex Dadoo, Maison Dadoo, inspired by Cherish

Andrei Argaetic inspired by Attraction - Inspiration Challenge Avon

Andrei Argaetic inspired by Attraction

Arpad Rezi inspired by Today Tomorrow ALWAYS - Inspiration Challenge Avon

Arpad Rezi inspired by Today Tomorrow ALWAYS

Ciprian Vrabie inspired by Rare Pearls - Inspiration Challenge Avon

Ciprian Vrabie inspired by Rare Pearls

Cosmin Bumbut inspired by Far Away - Inspiration Challenge Avon

Cosmin Bumbut inspired by Far Away

3 COMENTARII

  1. Sunt minunate creatiile lor; cred ca cel mai tare mi-a placut creatia lui Doru Dumitrescu inspired by Christian Lacroix Bijou, dar si Razvan Chelu, Lemnia, inspired by Little Red Dress.
    🙂

  2. Banuiesc ca si aceasta expozitie a fost destinata bloggerilor. As fi vrut sa vad si eu. Mi-a placut Arpad Rezi inspired by Today Tomorrow ALWAYS care ma fascineaza de la inceput acest parfumel, pina si numele lui.

    • A fost un eveniment destinat presei, într-adevăr, iar anul acesta nu am primit veste că exponatele ar fi rămas la Galateca o perioadă (s-a întâmplat în trecut). Fiind produse ce vor fi licitate, probabil înainte de licitație vor putea fi văzute. Încă nu sunt stabilite licitațiile la care vor participa obiectele create, cert este că vor fi la acelea organizate în scop caritabil 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.